Bir kaç dövüş sporunda ustalaşmak için ne yapa bilirim?

Beni ilgilendiren sorun şu:
Ben bir kaç yılda bir dövüş sporunda diyil bir kaç dövüş sporunda ustalaşmak istiyorum.Ne yapa bilirim acaba?Cevablarınızı bekliyom

mma kursuna git ve bir fitness salonunda güç antremanlarına başla sorunun çözülür
Biliyom mma ya gide bilirim.Ama orda jiu jitsu,güreş,judo gibi dövüş sporlarının bütün teknikleri öyretilmiyor sadece önemli teknikler öyretiliyor.Ben istiyom hepsini biliyim.Bak mesela:1-2 sene önce boksa gidiyim,sonra 1-2 sene jiujitsu yapayım,sonra 1-2 sene taekwondo işte böyle.Yani demek istiyorum ki ben 1-2 yılda bu spor dallarında profosyonel ola bilirmiyim.Olamazsamda kaç yılda profosyonel ola bilirim?

Biliyom mma ya gide bilirim.Ama orda jiu jitsu,güreş,judo gibi dövüş sporlarının bütün teknikleri öyretilmiyor sadece önemli teknikler öyretiliyor.Ben istiyom hepsini biliyim.Bak mesela:1-2 sene önce boksa gidiyim,sonra 1-2 sene jiujitsu yapayım,sonra 1-2 sene taekwondo işte böyle.Yani demek istiyorum ki ben 1-2 yılda bu spor dallarında profosyonel ola bilirmiyim.Olamazsamda kaç yılda profosyonel ola bilirim?
amatör mma kulüpleri tabiki öyle öğretir ama taylandta mesela mma kampı var güreş antremanı ayrı boks idmanı ayrı-muay thai idmanı ayrı- jiu jitsu idmanı ayrı -mma idmanı ayrı ya da american top team de falan filan yani büyük kulüplerde hepsini en ince ayrıntısına kadar öğretirler yani sen önce amatör mma den başla sonra pro takımlara girmeye çalış pro takımlarda hepsini öğretiolar

amatör mma kulüpleri tabiki öyle öğretir ama taylandta mesela mma kampı var güreş antremanı ayrı boks idmanı ayrı-muay thai idmanı ayrı- jiu jitsu idmanı ayrı -mma idmanı ayrı ya da american top team de falan filan yani büyük kulüplerde hepsini en ince ayrıntısına kadar öğretirler yani sen önce amatör mma den başla sonra pro takımlara girmeye çalış pro takımlarda hepsini öğretiolar
Türkiyede böyle büyük mma kampları,yada team varmı?

Beni ilgilendiren sorun şu:
Ben bir kaç yılda bir dövüş sporunda diyil bir kaç dövüş sporunda ustalaşmak istiyorum.Ne yapa bilirim acaba?Cevablarınızı bekliyom
Öyle bir şey yok.Ömür yetmez buna. Ben de spora taekwondo ile başladım, sonra kick boks, judo ile uğraştım yıllarca.
Daha sona güreş ve boksa geçerim dedim ama pili bitmişti. Yani ben de o yollardan geçtim, o açgözlülük bende de vardı ama olmuyor. Sporda dinlenmekte önemli, bu yüzden hepsinde uzmanlaşamazsın. Ancak aileden miras kaldıysa, bir ömür hiç çalışmazsan 3-5 yıl birine sonra 3-5 yıl birine ayırırsın ama eskileri de kısmen unutursun.
Hepsinde uzmanlaşamazsın, kendine bir spor seç. Onda uzmanlaşmaya çalış.
Ben 7-8 yıllardır sadece MMA ve fitness / crossfit i beraber götürüyorum. Sana da tavsiye ederim.

Hepinizin deyerli fikirleriniz için çok teşekkürler.O zaman ben şöyle yapmak istiyorum önce boksda uzmanlaşayım daha sonrasında mma/fitness bir arada yapayım

Dostum bana sorarsan şimdi güreşe başla imkanın varsa yanında judoda yapabilirsin. Bunlarda 2-3 sene yaptıktan sonra muay thai veya kickboks yap bunlardada kısmen öğrendikten sonra mma yap zaten mma de crossfit te yapıcaksın zorundasın yani patlayıcı kuvvet güç bunlar şart . Güreş küçük yaşta yapılır ondan şimdi güreşe başla zaten mma da yerde güreş ayakta kickboks vs. bide judo işe yarıyor.
Ama üstte arkadaşın dediği gibi bunları yapacak gücün varsa yap yok dersen muay thai iyidir.

Dostum şimdi güreş yap zaten güreşteki herşeyi mma dede yapıyorlar yani antreman stili ordada güç felan çalışıyolar kondisyon güreş bitek adamı kaldırıp atmak değil seni güçlü ve fizik yapar. Bundan sonrada kickboksa başlarsın veya muay thai bitmiştir yani biri grappling biri ayakta spor yeter sana zaten iyi bir mma yerine gidersin bunlarla iyi dereceye gelince.

Arkadaşlar tam tersi en geç yaşta başlanabilecek olan güreştir, Ahmet Taşçı, 26 yaşına kadr hiç spor yapmamıştır,26 yaşında güreşe başlayıp kırkpınar güreşlerinin rekortmenlerinden olmuştur.
Güreşe geç yaşta başlayabilirsiniz. Hatta geç yaşta başlanıp çok başarılı olabilecek tek spor güreştir.
Diğer sporlardaa mümkün olduğu kadar erken başlamak faydalıdır.

Mma başlamalısın karışık dövüş sporudur .ama mma başlamadan önce bir sene kickbox,güreş v.b tek dalda öğrenim görmeni tavsiye ederim mma zor bir daldır zorlanırsın

Arkadaşlar tam tersi en geç yaşta başlanabilecek olan güreştir, Ahmet Taşçı, 26 yaşına kadr hiç spor yapmamıştır,26 yaşında güreşe başlayıp kırkpınar güreşlerinin rekortmenlerinden olmuştur.
Güreşe geç yaşta başlayabilirsiniz. Hatta geç yaşta başlanıp çok başarılı olabilecek tek spor güreştir.
Diğer sporlardaa mümkün olduğu kadar erken başlamak faydalıdır.
yağlı güreşle minder güreşin oyunları çok farklı ama gökhan saki 1 yıldır güreş çalışıyor hala gelişme yok

Mma başlamalısın karışık dövüş sporudur .ama mma başlamadan önce bir sene kickbox,güreş v.b tek dalda öğrenim görmeni tavsiye ederim mma zor bir daldır zorlanırsın
Ben şimdi tekmeden daha çok yumruklarım gelişsin istiyorum,nede olsa mmada tekme çalışıcam,ama yumruklarımı boksda oldugu gibi çalışamam,önce 1-2 sene boks yapmak istiyorum,sonra güreş,bjj falan daha sonrası mma inşallah

yağlı güreşle minder güreşin oyunları çok farklı ama gökhan saki 1 yıldır güreş çalışıyor hala gelişme yok
üç aşağı beş yukarı 45 yaşına kadar üst düzeyde güç depolayabiliyorsun. Çeviklik ve hız da değil ama güreş, powerlifting ya da Body gibi sporlarda geç yaşta başlasan da, iyi çalışma ve genetik ile şampiyon bir sporcu olabilirsin.
Ama bunu jimnastikte yapamazsın mesela. Spora göre değişiyor.
Aslında gelişme var ama rakipleri 5-10 yıldır güreşen insanlar. Bu yüzden onları 1 yılda yakalaması zor. Gökhan Saki bir süre daha ayakta dövüşerek götürmek zorunda. Ama ben sanmıyorum MMA de çok fazla ileri gidebileceğini. Kick Bokstaki başarılarını elde edemez.

Son düzenleme:
Bana kalsa kickboks ve güreşi beraber yap ama çok zor sana kalmış hangisini yapacağın ama kickboksu 1,5 - 2 yıl yapsan işine yarar. Güreş judo önemli bu arada.

Back
Yukarı