Bir mucizenin adı: HURMA! daha faydalısı yok.

Ramazanla gündeme gelen sofralarımızı hazırlarken ilk sırada olan hurma hakkında gerçektende şaşırtıcı bilgiler var. ''Sadece Hurma ve su ile bir insan 15 yıl yaşabilir'' sözünü duyunca ilk işim hurmayı araştırmak oldu ve işte sonuçları sizlerle alıntı yaparak paylaşıyorum;
Son zamanlarda hurma, bilim adamları tarafından da incelenmeye başlanmış ve ondaki özellikler keşfedilmeye çalışılmıştır. Bulunan sonuçlar gerçekten ilginçtir. Hurma sadece gıda değil aynı zamanda bir ilaçtır. Mineraller açısından oldukça zengin bir meyvedir. Şeker açısından da zengindir. Bu özelliğiyle enerji verir. Meyve şekeri içerdiği için, sanılanın aksine şişmanlatmaz. Yoğun tempo yüzünden kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız bol bol taze hurma yiyin. Lif yönüyle de zengin olduğu için yemek aralarında atıştırılması kabızlık için iyi bir ilaçtır. Elmanın kalp ve damar hastalıklarına karşı önemi bilinen bir şeydi. Uzmanların yaptığı bir incelemede elma ve hurmanın yararları karşılaştırıldı. Hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin olduğunu söyleyen uzmanlar, elmada daha fazla bakır ve çinko bulunduğunu, buna karşılık hurmadaki sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve demir miktarlarının elmanınkinin iki katı olduğunu belirtiyorlar. Düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıkları riskini azaltan hurmanın, içindeki yararlı maddelerin daha çok kabuklarında bulunduğu söyleniyor. Hurma ayrıca, bedeni ve zihni gelişmeyi sağlar. Kansere karşı ciddi koruyucudur. Boğaz hastalıkları için faydalıdır. Boğaz ağrısını keser. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Kemik hastalıklarında tesiri ciddi bir seviyededir. Hurma aç karna yenmelidir ki kendisinden beklenen fayda tahakkuk etsin. Mineraller açısından oldukça zengindir. Içeriğinde kalsiyum, potasyum, demir, B vitamini ve A vi-tamini bulunmaktadır.

Hurmanın besin değeri anlatılmakla bitmeyecek kadar çok ve araştırmacıları meşgul edecek kadar derindir. Gıda olmasının yanında, aynı zamanda da ilaçtır. Kanserden kansızlığa, mide ve bağırsak rahatsızlıklarından beyin ve beden zafiyetine kadar bir çok hastalığın şifasıdır hurma…

Günümüzün en önemli rahatsızlığı stres ve gerginliğin de baş düşmanıdır hurma. Stresli ve gergin olanlara sabah, öğle ve akşam olmak üzere üçer-beşer adet hurma yemesi tıp çevrelerince tavsiye edilmektedir. Uzmanların yaptığı araştırmalar, sonucunda sinirleri güçlendiren B6 vitamini ve magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğu ortaya çıkmıştır. Sinir vitamini olarak adlandırılan B6 ile kasların çalışmasında önemli rol oynayan ve bu sebeple kalp krizini önleyici tesiri olduğu bilinen magnezyum hurmada bol miktarda mevcuttur. Hurmanın çok tüketildiği ülkelerde kansere tutulma oranı çok azdır. Hemen hemen yok gibidir. Hurmanın gıda değeri çok yüksektir. Bu sebeple bedenen ve zihnen ağır çalışanlara, bedeni ve zihni çalışmadan yorgun düşenlere, hastalıktan bitap düşmüş olanlara çok faydalıdır. Hurma hem enerji verir hem de kasların ve sinirlerin gelişmesini sağlar. Hurma özellikle hamile ve emzikli hanımlar için çok faydalıdır. Anne karnındaki çocuğun sağlıklı gelişmesini sağlar ve hamileliğin anneyi zayıf düşürmesini önler.

Kısacası hurma mucizevi bir meyvedir ve tıpkı tadı gibi özel bir ikramdır

Ekoloji Magazin Dergisinden alıntıdır.

Yazar : Mehmet ALTAN

HAYIRDIR costarpollux neden hurmayı araştırma gereği duydunuz.?

bodyden ziyade insan sağlığı desek DAHA DOĞRU OLMAZMI?

HAYIRDIR costarpollux neden hurmayı araştırma gereği duydunuz.?
annem umreden döndüğünde bol miktarda hurma getirmişti bir tanıdıkla konuşurken bende aksi gibi hurmayı hiç sevmem gibisinden söylemiştim...oda bana hurmanın çok faydalı olduğunu 15 yıl boyunca sadece su ve hurma ile bir insanın yaşayabileceğini çünkü içinde yağ, protein, lif, mineral, vitamin gibi bir insan için gerekli tüm besinleri içerdiğini söylemişti...şimdi günde en az 10 adet hurma yemeye özen gösteriyorum...

body besin katolağuna girip girmemesi pekte önemli değil aslında böylesine faydalı bir besin sağlık demek, sağlık ise her türlü katalog için gereklidir nede olsa...

yaklasik 100 graminda;

datedt7.jpg

Medine hurması ve cinsini bilmediğim bir hurmadan askerden dönüp memlekete gittiğimde amcamların umreden mi hacdan mı nedir bissürü getirdiğini görmüştüm. Çok erken gelmiştim sabah 5te falan. Kaldırmak istemedim kimseyi ve sanırım 1-2 kilo hurma yedim :D

Aşırı seviyorum ama iyisi daha çok yeniyor kalitesizi çok yenemiyor. Sanırım forumun hurma yeme rekortmeni benim meydan okuyan olursa tüm gün sadece hurma yiyebilirim :D

aslında tam antrenman sonrası ve sabah aç karnına alınması gereken bir besin..çünkü en cok potasyum ve lif acısından cok zengin...günün her vakti yenilebilir..

medine hurması denilen kuru hurmayı tercih edin en kalitelisi odur fiyat olarak biraz da pahalıdır. Sakın sakın şu zamk gibi şerbetli hurmaları almayın en adi hurma cinsi odur ve çok işlemden geçiyor zannedersem içinde bulunan şekerde meyve şekeri değil. Onun için en dogal olan medine hurmasını tercih edin.

hurma demişken kalbimde trabzon hurmasının yeride ayrıdır canım da çekti şimdi napsak ki :)

hipermarketlerde iki çeşit hurmaya rastlıyorum. Birtanesi güzel paketlenmiş ve kilosu 3-4ytl. Diğerinin de kilosu 22ytl. Bunların besin değerinin ve kalitesinin aynı olma ihtimali var mı? Bizimkiler her yıl umreye giderler. Geçen sene de Hacc'a gittiler. Evde hurmadan bol başka birşey yok. Pek sevmez ve annemin zoraki yedirme çabalarına başkaldırırdım. Artık kendi rızamla yemeye başladım. Gray Wolf'un dediğini gibi şerbetlenmiş ve sanai ürünü olan hurmalardan kaçınmak gerekir. Sağlıklı olmak içni uğraşırken sağlımızdan olmayalım.

hayır salvador o dedeiğin medine hurması aldım yıkadım 3 gün parıl parıll parlıyor. senin dediğini ucuzunu aldın evde döviz gibi yatıyor. ben bi oturuşta 1kilo yiyen insanım o ucuzunu agzıma süremiyprum gitmiyor.

Cevabın için sağol atakan_irresistable, yalnız "olabilir mi" derken "kesinlikle olamaz" anlamında söylemiştim. Alıpta kullanamadığım randumansız ürünler sinirimi bozuyor. ÖZellikle enayi yerine konulmayı hazmedemiyorum. O yüzden araştırarak almaya çalışıyorum. Bu ucuz hurmaları o kadar parlak ve canlı yapıyorlar ki 2 fiyat görünce kesinlikle pahalı olan şu parlak olanlardır diye düşünmüştüm. Tam aksine solgun ve naturel duran hakiki medine hurmasıymış. Her alanda alışveriş yaparken dikkatli olmak lazım.

evet evet salvador medine hurması böyle tozlu felan durur fiyatıda yüksektir. eve gider bir yıkarsın şekerden midir nedir elmas gibi parıldamaya başlar hatta 5 6 gün geçsede hep parlak kalırlar ve suludurlar.

Ben Bi Pazara Gidim Gelim :D Bol Bol Hurma Alim... Yazdıkların Çok Güzel Bilgiler Eline Kasına Adelelerina Sağlık... :D :D

Bu aralar bende hurmaya sardım
Çok yemek kilo aldırır ancak ideal miktarda yemek faydalı olacaktır

Back
Yukarı