Chomoloko
Üye
Yani tuketebiliriz,cunku whey kana hizli karisan bir ek takviyedir ,tavuk ise saatler surebilir,
soyle düsünelim,Whey ayrı bir öğün, tavuk ayrı bir oğün gibi.
Bu arada Tesekkurler BeachBoy faydalı bir konu
Son düzenleme:
Yani tuketebiliriz,cunku whey kana hizli karisan bir ek takviyedir ,tavuk ise saatler surebilir,
şimdi ben haftada 6 gün vg yapan biriyim kilom 80 kafam karıştı protein alımım sabah 8-9 ve antremandan sonra kullandığım protein optimum bir porsiyonda 24 gram var yani toplam 48 gram protein ediyor genelde proteini böyle kullanılması tavsiye ediliyor ben bu şekilde vücudumun istediği kadar protein almış olurmuyum ? orda 1.5 - 2 diyor kilo başına bu benim kullandığımdan çok fazla ve ben her seferinde tavuk yiyemiyorum
Tek seferde aldginiz proteini vucudunuz alabildigi kadar yani ortalama 25 ile 35 gr arasnda alir geri kalan kismini idrar yoluya disari atar. O yuzden protein alimi yukleme tabiriyle 3 4 saat araliklariyla alinirsa daha etkili olur.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yanılıyorsun dostum.Mesajımda açıkladığım gibi bu kişinin var olan kas kütlesine,genetiğine vb. faktörlere göre değişkenlik gösterir.Bir vücüt geliştirmeci düşün birde sıradan spor yapmayan bir insanı.Sence hangisinin kasları protein sentezine daha açık olur?Tabikide vücüt geliştiricisinin.Bu yüzden bu tarz genellemeler yapmayı doğru bulmuyorum.
Vücut fazla proteini asla idrarla atmaz dostum yok boyle bi hikaye. İdrarda protein bulunmaz .bulunursa hastalıktır zaten o. Kaldı ki fazla protein yağ a da dönüşmez. Şöyle düşün; mikro yırtıklarla dolu bir kas var. Ve vucuduna 60-70 gram protein giriyor. E sizin dediğinize gore 30 gramı boşa gidiyor bunun. Vücut bu yırtıkları kapatmak adına kullanmak yerine neden yağa donustursun ? Boyle bir lüksü yol vücudun. Ki uzun süredir bi oturuşta 250 gram et yiyorum . yağ oranım %11[DOUBLEPOST=1410604625][/DOUBLEPOST]Kaldı ki hadi biz sporcuyuz bazal metabolizmamız oldukça yüksek. E Türkiye deki et tuketimi gayet yuksek. Bi oturuşta 250-300 hatta 400 gram yiyoruz. Senin dediğine bakılırsa herkesin yağ torbası olması gerekir.Protein sentezi tabiki kisiden kisiye degisir normal bir bb yapan 80 kg x kisinin kilo basina 1.5 gr yada 2.0 gr toplamda 120 yada 160 gr gunluk protein ihtiyaci vardir. Anlatmak istedgm bu 120 yada 160 gr proteini tek seferde alirsan hic bir ise yaramaz gerek yağa donusur gerek idrar yoluyla atarsn ama protein alimini gun icerisine bölersen vucut daha iyi sentez yapar ve kaslari daha iyi besler.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kardesim o zamam sen bi oturusta kilonun iki kati proteini al sonra gun boynca protein alma. Bu sporda beslenme birden fazla yemek degil az az 6 7 ogun yemektir. Ama sen yinede bu konuyu bi arastir derimVücut fazla proteini asla idrarla atmaz dostum yok boyle bi hikaye. İdrarda protein bulunmaz .bulunursa hastalıktır zaten o. Kaldı ki fazla protein yağ a da dönüşmez. Şöyle düşün; mikro yırtıklarla dolu bir kas var. Ve vucuduna 60-70 gram protein giriyor. E sizin dediğinize gore 30 gramı boşa gidiyor bunun. Vücut bu yırtıkları kapatmak adına kullanmak yerine neden yağa donustursun ? Boyle bir lüksü yol vücudun. Ki uzun süredir bi oturuşta 250 gram et yiyorum . yağ oranım %11[DOUBLEPOST=1410604625][/DOUBLEPOST]Kaldı ki hadi biz sporcuyuz bazal metabolizmamız oldukça yüksek. E Türkiye deki et tuketimi gayet yuksek. Bi oturuşta 250-300 hatta 400 gram yiyoruz. Senin dediğine bakılırsa herkesin yağ torbası olması gerekir.
Ben zaten bi oturuşta alın demedim ki. Elbette 2 ye 3 e bolup yemek daha cazip. Ama bu sentezlemeden değil öğünlerin daha kolaylasmasi için. Gidip bi oturuşta 400 gram et yenirse öğün atlanması kacinilmaz olur. Az az ve sık yemek esas olduğu için böyle. Saygılar...Kardesim o zamam sen bi oturusta kilonun iki kati proteini al sonra gun boynca protein alma. Bu sporda beslenme birden fazla yemek degil az az 6 7 ogun yemektir. Ama sen yinede bu konuyu bi arastir derim