Bir sporcunun yaptırması gereken testler?

Nelerdir arkadaşlar? Yarın ilk defa boşum tahlil hariç bütün testlerimi yaptırmak istiyorum BB'de 6. ayım.

-Kan tahlili
-Vücut analizi yağ oranı vs
-Kalp kapakçık testi (hangi dal bakıyor acaba buna, malum kalp büyümesi)

Kalp ile ilgili durumlara Kardiyoloji Bölümü Bakar

devlet hastanesine gitme bence :D

biraz geç olacak ama karaciğer fonk. baktır. ast,alt falan. onun dışında kolesterole kesin baktır derim. birçok arkadaşımda yüksek çıktı hiç beklemiyorlardı. kalp için kardiyoloji bölümüne gitmelisin.

Kan tahlili ( kan tahlili çeşitlidir kafanıza göre isteyemezsiniz şikatetiniz mukabilinde sevki istenir)
-Vücut analizi yağ oranı vs spor salonlarında veya özel muayenehanelerde yaptırabilirsiniz devlet hastanesinde ters tepki ile karşı karşıya kalabilirsiniz? ödem vs yoksa..
-Kalp kapakçık testi (hangi dal bakıyor acaba buna, malum kalp büyümesi) yaptırmanız için şikayetiniz doğrultusunda ekokardiyografi yapılacaktır.

@Atakan devlet hastanesine gitme diyorsan, özellerin hiçbirisi kan tahlili için sevk falan istemez :) vereceğin paraya bakar. hatta 'şuna da bakalım', 'ona da bakalım' diye test üstüne test eklerler :D en az 3-4 ünite kan alırlar :)

bu arada, kalp kapakçığı için en doğru testler: kalp ultrasonu, ekg ve eforlu ekg testidir. kendimden biliyorum :)
ama oldukça maliyetlidir. sağlık sigortan vardır inşallah.

Teşekkürler kardiyoloji bölümüne gideceğim, kalp hakkında pek sıkıntım yok ama kesin baktırmalıyım ne olur ne olmaz, kafein bağımlısı oldum zaten bu yaşta..

Yok ozelden bahsi bile acmadim. Tamamiyle kamudan bahsediyorum kan tahlili icin dahiliye sevki..

Back
Yukarı