Biraz yardım lazım

1.75-76 boyunda 85-86 kilo olan bir bireyim.yaklaşık 3-4 gündür spora gidiyorum fakat akımda bazı sorular var.şu anki amacım kilo verip(10-11)bu sırada pek kas kaybetmemek.Etrafımda danışabilecceğim insan olmadığı için yardımcı olursanız sevinirim.
Spora gittiğimde 15dk bisikletle ısınıp deadlifte geçiyorum. 20+1 set 40 1 set 60 1 set 65-70 takıyorum.daha sonra gözüme kestirdiğim rastgele bir alette 3-4 set yapıyorum.ondan sonra 70-80 mekik ve en son yine bisikletle bitiriyorum takribi 15-20dklık.Her şeyi bitirdikten sonra 15-20dk basket oynuyorum.
Yaptığım şeyler bunlar bi faydası olur mu yoksa sadece zaman kaybı mı yardım gerekiyor

Başlangıç için fullbody programı uygulamanı öneririm. Yani tüm vücudu çalıştıracak hareketler yapıp sonrasında kardiyoya geçebilirsin. Bu uygulama birkaç ay devam edebilir.

Kardiyon iyi ama benim tavsiyem kardiyo sonrası basketbol vs uygun değil. İyi bir diyet programı ile (yüksek protein, kısıtlı karbonhidrat basitçe) kardiyo akabinde full body program yeterli. Basketbol vs oynayacağın günlerde kardiyo yapma bence.

Kardiyon iyi ama benim tavsiyem kardiyo sonrası basketbol vs uygun değil. İyi bir diyet programı ile (yüksek protein, kısıtlı karbonhidrat basitçe) kardiyo akabinde full body program yeterli. Basketbol vs oynayacağın günlerde kardiyo yapma bence.
Hocam bıraktım bu yaptıklarımı. Artık sadece ısınmak için 20-25 dk basket oynayıp, 2 göğüs 2 omuz 2 bacak hareketi yapıyorum. Sonra gücüm varsa deadlift en son mekikle bitiriyorum. Faydalı olur diye umuyorum. Yorumlarsanız sevinirim

Back
Yukarı