konsantre denilen proteinler protein tozlari, aminoacidler vs... bazen 100gr. protein alabiliyormussun, iste suplementlerin yarari bu gibi durumlar icin, yani yemekler ile yeterince protein alamadigin durumlarda ek besin olarak aliyorsun, ayrica 6 ogun yemek bile yesen alabilecegin maximum protein miktari, (eger bir ogunde vucudun en cok 35gr protein absorbe edecegini dusunursek) 210 gr yapar. bu yuksek kilolu kisiler icin ve/veya 6 ogun yemek yiyemeyenler icin sorun olabilir. iste boyle durumlarda supplementler devreye girer. senin kilon icin cok sorun yok, yani 70kg isen ve cok agir idmanlar yapmiyorsan en fazla gunluk 140-150 gr proteine ihtiyacin olur, tavsiyem bu miktari dogal yollarla almaya calisman. alamadigin durumlarda suplement olarak amino veya whey kullanman. bir gunde 200gr proteinin muhtemelen sana yagdan baska getirisi olmaz.zaen83 dedi:Konsantre proteinler derken protein tozlarından mı bahsediyorsunuz? Ben protein ihtiyacımı kaşar peyniri, yumurta, ton balığı ve tavuktan alıyorum. Bazı günler 100gr protein civarında almak zorunda kalıyorum. Unakıtan sıvı yumurta akını kolaylıkla bulabilsem günde 140gr proteini rahatlıkla alabilirim. Geçen haftalarda satın alıp bir hafta kullanmıştım ve kısa bir zaman olmasına rağmen çok faydasını gördüm. Ancak şu an satın aldığım yerlerde bulamıyorum.
Protein tozu almayı düşünüyorum. OPTIMUM NUTRITION %100 WHEY PROTEIN 2 LB. (yaklaşık 1kg) 'nin fiyatı 84 milyon. Günde 4 - 8 kaşık kullanılması söyleniyor. Bu 4 - 8 kaşık kullanarak kaç gram protein almış olurum? Ayrıca kaç ay idare eder bu 1kg protein tozu?
Teşekkürler.
dostum sakın yumurtayı pişirmeden yeme sağlığa çok zararlıjavsin dedi:Sütle karıştırıp içmeyi denedin mi hiç...?