Boş Günde Nasıl Beslenilir?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan zaen83
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Forumda okurken baska bir arkadastan ogrendim bende cig yumurta beyazi icersek vucut bunu protein olarak algilamiyor ve hemen disari atma geregi duyuyor. Yani normal tavuk yumurtasini siz siz olun cig yemeyin hic bir fayda saglamicak. Ama satilan pastorize yumurta beyazlari icilebilir adi uzerinde pastorize ediliyor. Fakat genelde sok ediliyor bir anda 150 dereceye cikarip aniden 20-30 dereceye dusuruluyor 2-3 saniye icinde. Bence yinede cig alinmamali. Birseyler dusunmeye calsiicam kesin yumurtayi yemenin daha lezzetli bir yolu vardir...
 
biyerde okumuştum çiğ yumurta bağırsaklarda bilmem ne ile karşılaşıp ordan da faydalanılmadan dışarı atılıyodu sağlam bi kaynaktı ama pişirip yediğimden pek umursamamıştım...
 
Çiğ yumurtanın protein değeri daha düşük olabilir, 1 tane çiğ yumurta yerine 2 tane yersin ;) ortada sorun kalmaz. Ben şahsen hiç çiğ çiğ içmedim iğrenç geliyor bana :S
 
Yumurta'nın akını veya tamamını kullanmak için alabildiği kadar yulafla karıştırıyorum. Yanlız bütün yulaf taneleri yumurta sıvısına yapışarak bir bütün oluşturması lazım böylece bunu tavaya döküp yayıyorum 5-6 dakika ısıtıyorum. Pişmiş oluyor bala batırıp afiyetle yiyorum.
 
Back
Yukarı