Bodye erken yaşta başlayanlar için program. (14 yaş ve üstü)

Teşekkür ederim,sizin gibi gençlere yol gösteren hocalarımıza ihtiyacımız var.

Saygılar..

'setleri3x8 olarak yapmanızı ve harekette zorlanma esnasında nefes vermenizi şiddetle tavsiye ederim'
Demişssiniz 3x8 derken nasıl yapıcaz gunde 24 kere her seferde 8 kere anlamındamı :confused:

'setleri3x8 olarak yapmanızı ve harekette zorlanma esnasında nefes vermenizi şiddetle tavsiye ederim'
Demişssiniz 3x8 derken nasıl yapıcaz gunde 24 kere her seferde 8 kere anlamındamı :confused:

3 set halinde 8 tekrar demek oluyor o. Yani 8 defa yapıp biraz dinlen, sonra 8 yap bi dinlen ve son olarak 8 daha yap. 3 defa 8 yapıcaksın ;) Dinlenme süresinide fazla uzatma

Yaş 17 boy 1.80 kilo 80.. (93 kiloydum..)
Rejim yapıyorum ayrıca günde 2 km kadar ko$u yapıyorum.Arada yürüyorum haftanın 3 günü.Geriye kalan haftanın 3 günündede evde 10ar kglık dumbelllarımla çalışıyorum başlayalı 2 ay olucak ve gelişmeler var..
ilk önce 2,5 kg ile 1 hafta çalıştım 4x12 olarak 5kg geçtim ondada aynı evde dumbell ile çalışma hareketlerini her birini 4x12 kadar yaptım..Şimdi 10 kg aldım biraz ağır geliyor ancak 4x8 çalışıyorum faydası olur mu ağrılar oluyor kol kaslarımın dahada geliştigni hissediyorum..Karın kasları için ne yapmam lazım biraz göbek var dogal olarak kilodan dolayı yağları koşu , yürüyüş yaparak yakıyorum ancak karın kasları için günde 100 mekik + 50 karın kası için hareketler var ordan birini yapıyorum her gün karın kasını nasıl çıkarabilirim? yoksa var da yağ oranından dolayı mı gözükmüyor ?
Sizce uyguladıgım program nasıl yorumlarınızı esirgemeyin iyi köyü olarak söleyin kendimi ona göre düzeltiyim..Saygılarımla ..

Her kas grubu gibi haftada 2-3 kereden fazla karın çalışmanı tavsiye etmem. Diğerleri gibi kas olduğuna göre dinlenmeye onun da ihtiyacı var ;) Evet yağdan dolayı gözükmüyor. Sadece karın değil her bölge için geçerli yağın üstünü düz olarak kaplamasından dolayı... Yani kilo verdiğine göre zamanla olacak hepsi HIZLISI iyi ve doğru değildir acele etmeden devam :)

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-al-ma-t8554.html

omuz press ve arnold press hareketi haricindeki tüm hareketleri hafif kilo ile yapabilirsiniz

Hocam evde ayarlı, artırıp azaltılmalı dumbell'lar ile çalışıyorum. Bastığım ağırlıklar:

Dumbell bench press , Dumbell fly=> 7,5 Kg
Dumbell Curls=>7,5 Kg
Dumbell Preacher Curls=> piramit (6 kg x 15 tekrar, 7 kg x 10 tekrar, 8 kg x 8 tekrar, 12.5 kg x 6 tekrar)
Neck Dumbell Press=> 7.5 Kg
Lateral(ayakta yana açış)=> 7.5 kg
Dumbell French=> 7.5 kg

göğüs-biceps omuz-triceps şeklinde gün aşırı çalışıyorum.

Acaba ağırlıklar iyi mi yoksa azaltmalı ya da artırmalımıyım ?

Omuz press hareketini sandalyede yapıyorum uygun mudur ?

Son sorum yana açış hareketi ayakta mı oturarark mı ?

( Hocam sorular taksit taksit geliyor aklıma kusura bakmayın :) )

Hocam kuvvette devamlılığı(çok zor yorulmak) hedefliyorum.4 er kg dumbellim var.Nasıl çalışmalıyım? En çok kaç set ver tekrar yapmalıyım?Ağırlıkları şimdilik arttıramam bunlar yeterli midir,artırmalı mıyım?Her bölge için kaç hareket girmeliyim?

Son düzenleme:
Kasları yorup gelişmek istiyorsan bence kg leri arttır bölede çok tekrar az ağırlığı kullanabilrsn 4 kg ile başarılar...

Hocam kuvvette devamlılığı(çok zor yorulmak) hedefliyorum.4 er kg dumbellim var.Nasıl çalışmalıyım? En çok kaç set ver tekrar yapmalıyım?Ağırlıkları şimdilik arttıramam bunlar yeterli midir,artırmalı mıyım?Her bölge için kaç hareket girmeliyim?

ilk etapta yeterli . zaten ağırlık arttırımını zamanla tecrube edersin bu zaman zarfında hareketlerin nizami olması kasların düzgün gelişmesine en büyük etkidir.

flexor hocam evde çalışmalar yapıyorum göğüs kısmım biraz yağlı bu yüzden göğüs antremanlarına biraz önem vermek istiyorum sizce doğrumudur?
bir sorum daha olacak boy ve kilo olarak nasıl bi çalışma programı uygulamalıyım
boy:1.85
kilo:90

Back
Yukarı