Body'nin Hayatınıza Getirileri?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan JukyoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Body'nin Hayatınıza Ne gibi Getirileri oldu

• Total voters
    365
bu spor bana öz güven getirdi en azından insanlar bana yaklaşırken birdaha düşünüyorlar bunu hissediyorum ve sokakda gezerken hele bir de t-shirt varsa üstümde herkesin baktığını görebiliyorum ve yaz geldi sayılır plajlarda boy göstermek hoşuma gidecek ama herşeyden önce bu sporu yaparken kesinlikle egom için yapmıyorum yapsam steroid kullanırdım kendimi ve etrafımdakileri kandırırdım...bu sporu yapıyorum çünki kendime saygı duyuyorum...

Kesinlike özgüvenimi arttırıyor :)

Body hayata bir getiri yapmaz.Body zaten başlı başına bir hayattır.

vucut geliştime cocuklugumdan berı meraklı oldugum bır konuydu cocukken buyudugum zaman ırı yarı guclu bır adam olmayı haya ederdım bunun nedenıde sanırım cok celımsız tıfıl bır cocuk olmamdan kaynaklanıyordu ınsan hep elındekının fazlasını ıstıyor cunku...

ve unıversiteye baslayınca bu sporla tanıstım ılk basladıgım salon benım ıcın tam bır husran olmustu spora basladıktan yaklasık bir ay sonra bır sabah salona gıttıgımde salonun bosaltılmıs oldugunu gordum adam salonu kapatıp kacmıstı aynı zamanda o donem kı acemılıgımle sana amınoasıt felan alalım deyıp benım bılgısısızlıgımden yararlanıp 60 lıramı da alıp kayıplara karıstı gerıye kalan 2 aylık spor aidatımda gume gıttı tabiki...

daha sonra bodyforumla tanıstım ve adam akıllı dolandırlmayacagım bır salon bulup ev arkadasımla bırlıkte tekrar spora basladım...

iyikide baslamısım o gun bugundur hayat benım ıcın daha guzel gercekten bır kere yapmaktan gercekten zevk aldıgım bır ugraşım oldu... salona geldıgım zamanlar bır cok sıkıntımı,stresımı atıyorum uzerımden..

ayrıca ozel hayatımda bır cok konuda daha dısıplınlı oldum 48 saat uykusuz kalan ben artık uyku duzenıme ,yememe,icmeme daha bır ozen gosterır olmustum ve kendıme daha cok zaman ayırabılıyordum...

spora ılk basladıgım zamanlar da kız arkadasımla ve arkadaslarımla bır takım problemler yasadım ama zamanla onlarda bendekı degısımı gorunce bana saygı duymaya bana destek olmaya basladılar boylelıkle cevremdekı ınsanlarında saygısını kazanmıs oldum...

fızıksel getırısıne hıc degınmeyecegım bıle bunun ınsana verdıgı ozguven bambaska bır duygu... yazın eve dondugumde aılem bıle benı tanıyamadı gercekten ve onlarında takdırlerını aldım...

konuyu bıraz uzattım fakat bu spor bana her anlamda kazandırdı ozguvenımı yerıne getırdı ve ınsanlar tarafından saygı gormemı ve daha dısıplınlı,basarılı bır hayat surdurmemı sagladı ...

Son düzenleme:
Bu sporda çok yeni olmama rağmen artan özgüvenim beni bile şaşırtıyor.Ayrıca bir hedef belirleyip hedefe ulaşana kadar yapabileceğimin en iyisini yapmak kişisel gelişimimi olumlu yönden etkiliyor.:)

benimde çocukluğumdan kalmadır. Görüyoruz güçlü adamlar çevresini arkadaşlarını koruyor falan.

ben nasıl diyeyim 67 kiloyum 110 kiloluk(s arkadaşlarla rahatlıkla güreşebiliyorum(ayaklarım yerde olduğu sürece- sınıftan ben dışında kimse yemio) ağırlığım artmadı ama gücüm artı ağırlığımıda arttırıcam.Tekvandoya yeniden dönüş yapayım demiştim geçen sene ondan önce 2 ay da body yapmıştım. benim askerden yeni geldiğimle ilgili söylentiler yayılmış orada. 1 hafta içinde 2 yıllıklargibi sağlam tekme atıyordum. çoğu kişi benle çalışabilmek için yarışıyordu.
Güçlendiğini bilmek hoş birşey. tek kötü yanı çok bireysel bir spor.

gösteriş mevzularına gelince, sevdiğim kızı etkilediğini hiç sanmıyorum. ama arkadaşlarımn çok hoşuna gidiyor

Bende bu spora gösteriş olsun idye ve iri yarı olmak için başladım.Ancak başaladıktan sonra düşünbcelerim tamamen değişmeye başladı.Spor hayatıma nüfuz etmeye başladıktan sonra onsuz yapamaz oldum.1 ay kadar bileğimdeki bir sakatlıktan dolayı ara vermiştim ve o sırada acayip sinirli asabai bir insan haline geldim.3 hafta önce yeniden başladım da yükselen dopamin seviyesinden dolayı normal bir insan haline döndüm.

İlk başlardaki iri yarı hayalim yerini giderek atletik ve fit bir vücut hayaline bıraktı.1-2 kere ara vermiş olsamda 1 hafta sonra bu sporda 1 yılımı dolduruyorum.Şimdilerde gören herkes ne kadar kaslı dmiyolar belki ama vücudumun ne kadar fit olduğundan bahsediyorlar.Bunu duymak bile çok hoşuma gidiyor.Tabi artan özgüven bambaşka bir konu.Etrafımda da yapan çok fazla kişi olmadığından dolayı çevremde "bodyci" olarak bahsediyorlar benden.

Sağlığım ve koşulların elverdiği sürece bu sporu bırakmaya hiç niyetim yok...

Bir not daha ekleyeyim.1 yılımı doldurdum diyorum ama üyelik tarihim 2006.Bunun nedeni üniversitede her sene 3-5 ay yapıp bırakıyordum.Bu 3-5 ay bile sürekli olmuyordu.Sınavlar, tatiller derken arada kaynıyordu.Bu yüzden ben o seneleri hiç saymıyorum.Ama altyapı bakımından bakılacak olursa yapılan hiçbirşeyin boşa gittiğini düşünmüyorum.

Benim bünye de bir garip aslında. Spor yapmazsam acayip göbek oluyor, yağlanıyorum kısaca. Ama spor yapınca 1 aya kalmaz çok iyi topluyorum. :)

Kendime özgüvenim arttı, dışarda ayrı bir karizmam oldu. İnsanların bana arada sırada baktığını fark ediyorum.

Çok daha güçlü bir karakterim va özgüvenim mükemmel libidom çok yüksek. Disiplinliyim. kısacası karşı cinsle ilişkilerden iş hayatına kadar her konuda daha iyi bir yaşam sagladı.

Back
Yukarı