Boks

Merhaba arkadaşlar. Ben bu yaz boksa başlamayı düşünüyorum. Yaşım 13 temmuzda 14 olacak. Sorun beslenme. Ne kadar aradıysam bokscunun nasıl beslenmesi gerekdiğini bulamadım. Yardım ederseniz iyi olur teşekkürler :) duh

Ben Azerbaycandan yazıyorum da onun için karıştırıyorum biraz.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:40 ----------

Bu arada bir soru daha sormak istiyorum. Duydum ki boksörlerin sokakta birine zarar vermesinin cezası varmış. Mesela biri bana durduk yerde bıçak falan çekse ben ona yumruk atsam bana ceza mı verecekler?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:40 ----------

Bu arada bir soru daha sormak istiyorum. Duydum ki boksörlerin sokakta birine zarar vermesinin cezası varmış. Mesela biri bana durduk yerde bıçak falan çekse ben ona yumruk atsam bana ceza mı verecekler?

sana ceza vermezler ama lisansın varsa elinden alırlar tabi yumruk attığın kişi seni şikayet etmezse bişey olmaz ki ben şikayet edeceğinide sanmam

sana bıçak çekerse kendini savunduğun için bir problem olmaz

3 beyazdan zararlı ve gereksiz yağlardan uzak durmayı öğren ilk önce.bunu bende başaramıyorum ama başarmak zorundayım zorundasın.3 beyazı tamamen kesmesen bile azaltman gerek.zaten tuzu şekeri gün içerisinde yediğin besinlerden alırsın mesela meyvelerden şeker alırsın.tuz ihtiyacı 4 gr falan zaten onuda almazsan ölmezsin korkma.unlu gıdaları tüketme hiç.gereksiz yağları şöyle açıklayayım her insanın günlük ihtiyacı olan protein karbo. yağ ihtiyacı vardır bu kişiden kişiye göre değişir yağ ihtiyacını aşmamaya dikkat et boş yere yağ alma.zararlı yağlar katı yağlardır tere yağı iç yağı margarin vs. sıvı yağ tüketebilirsin özellikle saf zeytinyağı çok faydalıdır tabi bunlarıda gerektiği kadar almalısın.ve zararlı her şeyden uzak durmalısın gazlı içecekler abur cubur vs. zaten 6 öğün yemek yiyince bunlara gerek kalmıyor tok oluyorsun gün boyu.ilk önce üç ana öğünü aksatmadan yemeye alış ve yememen gerekenleri yememeye alış.3 ana öğünde neler yiyebilirsin kısaca anlatayım.hayvansal ve bitkisel besinleri eşit olarak almalısın sebze meyve yemeyi ihmal etmemelisin.sabah kahvaltısında mutlaka yumurta yemelisin her gün vücutcuların sarısını ayırır ama ben ayırmıyorum sen bilirsin ayırmak daha iyi tabi.ya haşlama yada omlet yapabilirsin.5-6 tane yumurta yeterli olur.ilk başta 4-5 yumurta ile başla günden güne protein ihtiyacın arttıkça kasların büyüyüp geliştikçe daha çok yumurta yersin boksa devam et mutlaka kasların gelişecektir kısa zamanda değil tabi boksta kaslar uzun vadede gelişir öyle vg ciler gibi 3-4 ayda hacim kazanamazsın.yine kahvaltıda kompleks karbonhidrata ihtiyacın vardır bunun içinde yulaf ezmesi yiyebilirsin tabi yiyebilirsen :) zamanla yemeye alışırsın.kelly's corn flakes ile karıştır ye daha fazla karbo. almış olursun süt ile yiyebilirsin.biraz daha çeşitlendirebilirsin kahvaltıyı sebze yiyebilirsin.kahvaltıda yapılan en büyük hata fazla süt peynir tüketmektir peynir yiyeceksen lor peyniri ye yağsızdır.tam yağlı süt içme.gece yatmadan 2 saat önce yarım litre süt iç casein için.öğle yemeği antrenman öncesi olur genelde.karbonhidrat almalısın protein almalısın yine.basit bir menü yazayım tavuk göğüs haşlama yağsız tuzsuz yanına lapa yanına 300 ml ayran 1 lt su.antrenmandan önce bol su iç.akşam yemeğinde karbo. düşür az pilav yada makarna ye proteini artır et yiyebilirsin yağsız ve doğru şekilde pişirilmesine dikkat et.

bende o yollardan geçtim şimdi şampiyonluk yolunda ilerliyorum ;) zamanında bende senin gibi forumlarda boksör nasıl beslenir vs. konular açıyordum buradada var bir konum beslenme ile ilgili.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 18:39 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 18:35 ----------

azerbeycanlımısın? haydar aliyev turnuvasına gidip boks maçlarını izleyebilirsin haberin yokmu? benim hocamda oradaydı.

Back
Yukarı