Boy 191 cm, 97 kg, yaş 18. henüz başlamadım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oboga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

oboga

Üye
merhaba arkadaşlar. aslında vücut geliştirmeye henüz başlamadım. öncelikle vücut ölçülerimi vereyim, buna göre ne önerirsiniz?

omuz 123 cm
göğüs 104
kalça 110
boy 191
kg 97 (bu ara biraz aldım normalde 92-93)

evet böyle ve dış görünüşümün iyi olmayışına bu aralar fena halde taktım, özellikle kalça/göğüs oranı. bu arada 17 yaşındayım. ne önerirsiniz ve yapacağım şeyler sizce ne kadar faydalı olur?

fotograf eklersen daha saglıklı yorum gelebilir hocalardan. ama bence olculere ilk bakılınca enkaz yok.. sabırlı bi calısmayla cok kaliteli bi vucudun olur.. boy uzun olunca vucut olmazsa olmuyo malesef :)

Yapacağın şey temizliği, yoğunluğu ve hocalarının yeterliliğini gözözünde bulundurarak seçeceğin spor salonuna kaydını yaptırmak ve hocanın sana vermiş olduğu antreman/beslenme programına harfiyen uyarak gelişimini gözlemek.

Yaşın genç ve boy kilo orantın ideal görünüyor. Hormonların max. seviyede. Yeterki 6 ay bıkmadan düzenli birşekilde programları uygula. Sonra aşı tutar zaten istesende bırakamazsın bu sporu. Orantısızlığıda kafana takma kısa zamanda düzelecektir.

Bence artık uzama. Benim önerim bu. :) Neyse şakayı bırakalım son günlerde bu boy konusuna çok takmıştım böylece atmış oldum üstümden. Şimdi , kesinlikle operation'un önerisine katılıyorum. Kendine güzel bir salon seç. Hocaların sana bir program çıkarsın. Onu buraya yaz biz yine yorum yapalım. Çalışmakla olur her şey. Kimse gidip üç hafta takılıp şişmiyor. Şişenler var gerçi ben onlara kıl oluyorum ki ben yine kişisel konularıma girdim bugün niye böyleyim yav :) Dediğim gibi. bir salona git yazıl. Program çıkarılsın sana. Düzenli bir şekilde çalıştıktan sonra her şeyi halledersin. Hepimiz 5 yaşında 40cm kolla gezmiyorduk tabi ki. Her şey hemde her şey çalışmaya ve sabıra bağlı bu sporda. Moralini bozma. Yine operation'un dediği gibi biraz yaptıktan sonra bu sporu , zaten bırakmak istemezsin. Hangi erkeği daha güçlü olmak cezbetmez ki ? (dikkat "erkeği" diyorum)(tabi bazı kadınlarıda cezbedebiliyor. Bknz : Polonyalı dünyanın en güçlü kadın haltercisi)

en kısa sürede fotoğraf eklemeye çalışacağım. hadi başladım diyince 2 günde hemen çok ilerleme kaydedilmeyeceğini biliyorum zaten, ciddi ciddi başlamayı düşünüyorum aslında, ama şu an öss ye hazırlandığım için biçok şey gibi bunu da yaza bıraktım. bu arada yorum yapanlara da teşekkür ederim.

Sizce ölçülerdeki bu orantısızlık vs düzelir mi, ne kadar düzelir? (tabi çok aşırı iri bir vücut yapmadan) mesela göğüs kafesi vücuda göre oldukça küçük, veya kalça vücuda göre büyük?
bu arada yıllardır sırt çantası taşımaktan omuzların da aynı seviyede olmadığını farkettim. tabi zemin de eğri biraz tuhaf görünüyor o yüzden de. yorumlarınızı bekliyorum.

Eklentiler

• DSC00436.jpg
    DSC00436.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 582
  • DSC00439.jpg
    DSC00439.jpg
    44,3 KB · Görüntüleme: 520
  • DSC00453.jpg
    DSC00453.jpg
    44,3 KB · Görüntüleme: 515
  • DSC00463.jpg
    DSC00463.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 520
  • DSC00465.jpg
    DSC00465.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 469
Resimlerde orantısızlık yok. Sadece spordan uzak bir vücut görüyoruz, hepsi bu. Bir kaç aylık bir çalışmadan sonra amacınıza ulaşırsınız.

Orantısız değilsiniz. Vücudunuz gayet orantılı. Sadece dar bir vücudunuz var bunun temel sebebi de spor yapmamış olmanız tabi.

peki şimdi geç mi sizce? şu an 18 yaşındayım, bu yazdan itibaren hem bb olarak, hem de diğer sporlar için daha rahat vakit ayırabilcem inş.

peki şimdi geç mi sizce? şu an 18 yaşındayım, bu yazdan itibaren hem bb olarak, hem de diğer sporlar için daha rahat vakit ayırabilcem inş.

Aslına bakarsan bende fazla bilmiyorum yeni başladım bnmde yaş 17 ama sorduklarım ve ögrendiklerime göre en iyi verim 20+ oluyomuş.

yaşın çok uygun hatta erken bile denebilir vg sporu için yaşınıda göz önüne alarak güzel bir program uygulaya bilirsin,vücuduna bakılırsa hiç sporla alakan olmamış galiba ama endişelendiğin gibi bir durum yok herşey normal

evet sadece 9 yaşımdayken 1 ay yüzmeye gitmiştim o kadar. gerçi 1 ay için başarılı sayılırdım ankara 3. sü olmuştum. bunun dışında nadiren basketbol oynamak falan, pek bi alakam olmadı sporla.

Back
Yukarı