Zıplamanın boyun uzamasın hiçbir katkısı olmadığı(basketbol da dahil) bilinen bir gerçek. Bunun öncelikli sebebi her ne kadar esnemeye yönelik zıplasan da yere düşüş kısmının eklemleri ve omurga aralıklarını sıkıştırdığı gerçeğidir. Boy belli bir yaşa kadar kemiklerin uzamasıyla, bir yaştan sonra da eklem ve kemik aralıkları aracılığıyla uzar. Basketbolcuların hepsinin uzun boylu olması genetik havuzda yapılarının zaten düzgün ve uzun boylu olmasından kaynaklıdır. Kısa boylu kalanlar zaten ilerki zamanlarda yetenek durumlarına göre basketbolu bırakmak zorunda kalanlardır. Bunlardan birine örnek de benim. Orta, üst ve en üst düzeyde diyebileceğim ama uzun boylu olan arkadaşların hepsi basketbola devam ederken orta-üst düzeyde 3-4-5 pozisyonlarında yetenekli olan ben daha uzun boylu ve üst düzey basketbol oynayan adamların arasında(1 ve 2 pozisyonlarında) mal gibi kalıp elenmeden önce siz beni atamazsınız ben kendim çıkarım mantığıyla bıraktım

Boyum da 184 cm.
Aynı şekilde benden daha kısa olan ama 1 ve 2. pozisyonlarda oynayan üst düzey bir arkadaş milli takım seçmelerine çağrılıp ciddi sakatlığına kadar bir süre ciddi takımlarda ilk 5 oynadı. Olay budur yani. Basketbol boy uzatmaz. Sadece herkesi orta düzeyde oynuyor düşünürsek uzun boyluları kısalardan ayırır

Yüzme stiline gelince. Hepsini yapabilirsin çünkü aşağı yukarı bütün stiller(yüksekten atlama hariç) ileriye uzanma hareketi yaptırır. Ama sanırım bu konudaki en iyi kurbağadan çok kelebek ve serbest stil. Bir de sırtüstü. Annem 158 cm, babam 172 cm. Anne ve baba tarafındaki en uzun boylu adam 184 cm ile dayım ve ben de aynı boydayım. Bunun küçük de olsa bir kısmını yüzmeye borçlu olduğumu düşünüyorum çünkü yüzmeye başladığımda boy olarak yaşıtlarıma fark atmaya başlamıştım. Basketbolda ileri seviyelere geldiğimde de temelli durdu. Tabi biyolojik gelişim saatiyle de alakalı olabilir. Sadece tecrübelerimi paylaşıyorum. Balık yağını da tavsiye ederim.