boy uzamasını etkilemeden omuz açmanın olmazsa olmaz egzersizi?

omuzlarımı açmak istiyorum ama forumda gördüğüm egzersizler eklem ve omuriliklere baskı yapıyor.bunu minimuma indirgemiş bi egzersiz türü yokmu?

Son düzenleme:
Eline hafif kilo dambıl alarak 4x15 veya 4x12 kollarını yana açmak işine yarabilir yalnız hareketin son 3 -4 tekrarını yaparken omuzlarında yanmayı hissetmelisin yoksa yanlış yapıyorsundur , kollarının 180 derecelik açıya ulaşmasını tavsiye ederim , enseye press gibi hareketleri de düşük kiloyla yaparsan omurlara aşıra bir baskı yapmaz boy uzamasına aşırı bir etkisi olmaz diye düşünüyorum

eğik olan üst göğüs sehpasına oturarak yap omurlardaki baskıyı azaltır

Hangi hareketleri yapsın üst gögüste. Lateral Raise için dumbell yana açış işe yarayabilir. Üst gögüs press yapar gibi omuz press yapabilir miyiz o sehbayla. Ben üst gögüs çalışırken ön omuzlara biraz fazla vuruyorum sanırım. Ön omuz hareketi yapmama rağmen çok gelişti şu dönemde. Ne tavsiye edersiniz. Ben hiçbir hareketi ayakta yapma taraftarı değilm aslında. Mümkün olduğu kadar bel yük çekmemeli bence...

arkadaslar bu yanma olayı nedir ya ? ben de yanma falan olmuyor 5 kg dumbella mesela o açma hareketinde 7-8 tane zor yapıyorum 9. ve 10. da iyice zorlanıyorum bırakıyorum kollarım yoruluyo yani yanma dediğiniz bu mudur ? ki basit bi hareket oldugu için yanlıs yapma ihtimalim de yok yanlara açıyoruz işte kolları.

arkadaslar bu yanma olayı nedir ya ? ben de yanma falan olmuyor 5 kg dumbella mesela o açma hareketinde 7-8 tane zor yapıyorum 9. ve 10. da iyice zorlanıyorum bırakıyorum kollarım yoruluyo yani yanma dediğiniz bu mudur ? ki basit bi hareket oldugu için yanlıs yapma ihtimalim de yok yanlara açıyoruz işte kolları.

Heryerde hemen cevap verılmıyor dıye yakınıyorsun barı cevap vereyımde bos mesaj atma..

Bu hareket sandıgın gıbı basıt degıldır..Cogu kısı yuku trapeze bındırır bunun ıcın dıkkatlı olmak lazım..Yanma dedıgımız olay dırek omuz baslarında yanı lateral yaparken orta omuzda bıldıgın yanma hıssı..Bunuda sen mesela 5 degılde 4 kılo alarak elıne 12-13 tekrar ve oldukca yavas kaldırıp indirerek (nizami yaparak) yakalayabılırsın..

Umarım yakınmazsın artık..

benim yaş 16 30 kg bench press decline ve incline press çalışıyorum .çok zorlanmıyorum boy uzmasına etkisi olurmu 1 ay çalıştım

Back
Yukarı