Boy Uzması - Kaç Yaşıma Kadar Uzarım ? - Ön Görülen Boy Hesaplaması- Spor ve Boy-

benim annem 1.70 babam 1.70 benim boyumda 1.77 sanırım artık pekte fazla uzamam.son 2 yılda belki ancak 2cm boyum uzamıştır.gönül isterdiki 1.80i görelim ama genetik el vermeyince yapacak birşey kalmıyor.

genetik boy hesabı 2 farklı şekilde yanılabilir.
1.Anneniz yada babanız ultimate (yani en son ) boyuna ulaşmamıştır. mesela baban 180 olabiliecekken iyi beslenmemeiş spor yapmamış 170 kalmıştır. yada şans eseri bir akrabanın genetiği piyango olarak vurmuştur.
2.herhangi bir hastalık sonucu boyunuz fazla uzun yada kısa kalabilir.

anne 160 baba 181 160+13=173+181=354/2=177?

177 çıkıyor ve benim boyum 179-180 :mad: :shock:

şimdi ben hiç uzamayacakmıyım yaşım 15 :shock::(
183 olmak istedim hep:(

beslenmem çok iyi hergün 100-110 gr protein 200-300ml süt.
kilom 95

Son düzenleme:
Hesapladığımda 1.71 çıkıyor, eğer doğruysa benim daha 9 cm daha uzamam lazım..

17 yaşına daha yeni girdim daha uzar mıyım? :)

Alakası yok ya boşuna üzülmeyin kime çektiyseniz onun boyu önemli mesela babama çektim fiziksel olarak aynı vücuttayız kalıbımız filan :D ben onu 2 cm geçtim.

dayınıza çektiyseniz onun boyuna yani bu hesap çok saçma

"Yaş 75 yolun yarısı eder" dlı kitabı alıp okuyan var mı ? Bu kitabı yazan gazeteci Ertuğrul Akbay. 50 yaşından sonra boyunu uzattığını idda ediyor. Tıp doktorları bunun olanaksız olduğunu söylemişler. Ama bu adamla röportaj yapan bu adamın gençliğini de bilen gazeteciler kesinlikle eskisinden daha uzun olduğunu söylüyorlar. 12 cm uzattığı yazıyor kitabın arkasında ama nasıl yaptığını bilmiyorum. Kitabı alırsam okuyup yazarım buraya.

genetik olarak sadece anne ve babanın boyuna bakarak olmuyor, bunun içinde dedenin, dayının , amcanın boyuda var. mesela diyelim benim dedem 1.80 boyundaydı ama babam 1.70 boyunda, dayı, amca, dede gibi faktörlere göre benim boyum babamın boyunu geçebilir.Örnek olarak babası 1.68 ama kendi boyu 1.80 olan tanıdıklarım var.

babamın boyu 183cm, benim boy sabah kalkar kalkmaz 193-194cm. dedelerden kalma miras arkadaşın da dediği gibi benimkisi... anne kısa 162cm. tamamen şans gibi birşey boy. küçüklükten voleybol veya basketbolu profesyonel olarak yapsam belki şu andaki boyumdan fazla olurdum ama kimisi de basketbol, voleybol gibi sporların etkisi yok dese de kesinlikle var bence boy uzamasında. Uzunlar basketbol oynuyor demek kolaya kaçmaktır. madem uzunlar basketbol oynuyor, neden basketbolcuların boy ortalaması 197cm? Adamlar 4-5 pozisyonunda oynayanlar %99 203-215cm arasında. bu tesadüf mü? bence değil? bu adamlar basketbol oynamasaydı 200-215cm olabilirler miydi, imkanı mümkünatı yok!

Basketbol büyüme çağında boy uzatıyor ama her basketiçinin o kadar uzun olmasıda normal değil. Büyüme hormonu alıyor bir çoğu yoksa basketle 2 metre olunmaz. birkaç istisna hariç

Basketbol büyüme çağında boy uzatıyor ama her basketiçinin o kadar uzun olmasıda normal değil. Büyüme hormonu alıyor bir çoğu yoksa basketle 2 metre olunmaz. birkaç istisna hariç

O zaman gardların da uzun olması gerekirdi ama gardlar 1-2 numaralar genelde 1.85-1.95 arasıdır. onlara neden vermemişler GH'yi? onlar üvey evlat mı? :)

Arkadaşımın anne babası 1.65 bile değil ama çoçuk 1.95 . Basket spor filanda yapmiyor. Bu tamamen şans işi diyebilirim uzamanıza yardımcı olacak şeyler vardır ama illa şu boyda olcam şu boyda kalcam diye birşey yok sizin genetiğinizle alakali

genetik boyum 167 çıkıyo yaşım 15 boyum 162 kilom 43 abim 170 lise1 den sonra hiç uzmadı ama hep sigara felan içiodu ben her gün vitaminimi bile alıyorum 175 olurmuyum?

Back
Yukarı