Boyum kısa olduğu için başlamaya çekiniyorum, sizce başlamalı mıyım?

Öncelikle merhabalar. 17 Yaşındayım, boyum 165-166 ve kilom 58. Boyum kısa olduğundan dolayı, komik durur diye çekiniyorum. Bileklerim çok ince, omuzlarım çok küçük bunları geliştirmeyi de çok istiyorum, sizce başlasam komik olur mu arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim.

Öncelikle merhabalar. 17 Yaşındayım, boyum 165-166 ve kilom 58. Boyum kısa olduğundan dolayı, komik durur diye çekiniyorum. Bileklerim çok ince, omuzlarım çok küçük bunları geliştirmeyi de çok istiyorum, sizce başlasam komik olur mu arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim.
Hocam kendine faydası olan bir adama kimse gülmez, ben kendime adıma sizi hiç tanımam ama kendinize yararınız dokunuyorsa bir başka gün tanımadığınız birine de yardımınız dokunabilir, hiç vakit kaybetmeden temiz bir beslenme programı yapıp gerek barfiks, şınav gerek ise ağırlık antrenmanlarına başlamanızı tavsiye ediyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler. Bu hafta içinde yazılmayı düşünüyorum arkadaşlar fakat gideceğim salondaki hoca pek ilgili değil diye biliyorum. Amacım abartılı bir vücuda sahip olmak değil. Kollarım, omuzlarım kalınlaşsın istiyorum, bir de karın kası yapsam benim için yeterli olur diye düşünüyorum. Bu saydıklarım için bana bir program verirseniz çok sevinirim.

17 yaşında 1.59 cm boyla spora başlamıştım. 7 ay kadar yaptım ve 1 sene sonra boyum 1,76 cm'di. Şimdi yaşım 23 ve boyum 1.83 oldu. O yüzden bekleme ve yap.

Cevaplarınız için teşekkürler. Bu hafta içinde yazılmayı düşünüyorum arkadaşlar fakat gideceğim salondaki hoca pek ilgili değil diye biliyorum. Amacım abartılı bir vücuda sahip olmak değil. Kollarım, omuzlarım kalınlaşsın istiyorum, bir de karın kası yapsam benim için yeterli olur diye düşünüyorum. Bu saydıklarım için bana bir program verirseniz çok sevinirim.
Dostum eğer yardıma ihtiyacın olursa bana mesaj at aynı yaştayız, elimden geldiğince programda yardımcı olurum, en başta yapman gereken en iyi şey programı aldıktan sonra güzel bir market alışverişi yapman ve bu işe sıkı sıkı bağlanman.

Ben roaccutane diye bir ilaç kullandım ve uzamamı durdurdu, o yüzden daha uzamam maalesef mümkün değil.
Seni en iyi ben anlarım 19 yaşındayım 1.63 boyundayım airmax ten başka ayakkabı giymiyorum ama benim arkadaşlarım hep benim boyumda ya da benden bir tık uzun hayatta sorun etmem ben de zamanında kemoterapi gördüm ondan sonra uzamam durdu . Fıtness a başlayalı 1 yıl oldu. Hedefim fit bir vücuttu herkül olmak isteyen zihniyetten değildim . İnsanların görüşünü önemsemiyorum falan ama her insanın kendi vücudunu tanıması ona göre şekillendirmesi gerektiğine inanıyorum . Kendini sev insanların ağzı torba değil büzesin birinin büzsen diğeri konuşacak aldırma ne yapmak istiyorsan onu yap . Boyun kısa diye fitness yapamazsın diye birşey de yok manken olma derdin yok heralde herkes 1.90 1.80 olmak zorunda değil böyle olsa kimsenin kimseden farkı kalmazdı insana boy para kazandırmıyo akıl kazandırıyo onun için sporunu yap ve kendine her zaman birşeyler katmaya çalış

LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben roaccutane diye bir ilaç kullandım ve uzamamı durdurdu, o yüzden daha uzamam maalesef mümkün değil.

roaccutane'in etken maddesi izotretinoin ve izotretinoin'in boy uzamasını durdurma etkisi olabildiği söylense de sıklığına nadir diyebiliriz.boy uzamanızı durdurduğundan ne kadar eminsiniz,x-ray çekildi mi?

17 yaşında 1.59 cm boyla spora başlamıştım. 7 ay kadar yaptım ve 1 sene sonra boyum 1,76 cm'di. Şimdi yaşım 23 ve boyum 1.83 oldu. O yüzden bekleme ve yap.
abicim nasıl o kadar uzadın ya sadece ağırlıkmı kaldırdın yoksa başka bir spor yaptınmı lütfen yardım et uzamak istiyorum bende yaş 16

abicim nasıl o kadar uzadın ya sadece ağırlıkmı kaldırdın yoksa başka bir spor yaptınmı lütfen yardım et uzamak istiyorum bende yaş 16

Kardeşim hiçbir ek bir şey yapmadım. Ağırlık kaldırdım elbette yani bodymi yaptım, her gün süt içiyordum ek olarak. Bunun dışında herhangi bir haptır, tedavidir, ilaçtır vs. kullanmadım. 16 yaş gayet erken bir yaş zaten mutlaka uzayacaktır boyun (Eğer ailende kısalık yoksa). Bana en fazla annen ya da baban kadar uzar boyun demişlerdi şuan ikisinden de uzunum. Yani moralini bozmadan, spora ve gelişime devam.

Kardeşim hiçbir ek bir şey yapmadım. Ağırlık kaldırdım elbette yani bodymi yaptım, her gün süt içiyordum ek olarak. Bunun dışında herhangi bir haptır, tedavidir, ilaçtır vs. kullanmadım. 16 yaş gayet erken bir yaş zaten mutlaka uzayacaktır boyun (Eğer ailende kısalık yoksa). Bana en fazla annen ya da baban kadar uzar boyun demişlerdi şuan ikisinden de uzunum. Yani moralini bozmadan, spora ve gelişime devam.
yok abi aile kısa sayılmaz baba: 1.74 falan annemde 1.64 falan sülalede en uzun teyzemin oğlu var o da 1.84 falan inşallah uzarım abi

Barfiks , Şınav , Mekik yeterde artar Salon seni motive edecekse git ama sadece body ye erken yaşta başlayanlar programını yap . Boyun ortalamanın altında 4,5 santim daha uzarsa iyi olur o şansıda kaybetme . Kas herzaman yapılır ama boyun 2 sene sonra bir daha uzamıyacak.

Dostum bize o kanıtlanmış bilimsel verileri bir atabilir misin ? Yanlış anlama yalan söylüyorsun demiyorum, sadece merak ettim.
Kemiklerin ucunda plaklar vardır. Bu yumuşak doku büyüme durana kadar(18-21 yaşına kadar) yumuşak kalır. Yumuşak kalması demek kemiğin uzama payı var demektir. Fakat ağır sporla kemiklere baskı yapılırsa bu yumuşak plak doku da baskıdan nasibi alır ve artık uzayamaz, bunun sonucu da kemikler kısa kalır yani doğal olarak da boy kısa kalır.

ben 24 yaşındayım 1.5 senedir spor yapıyorum spora başladığımda boyum 1.76ydı 22 yaşındaydım şuan 179 180 civarı element uydurmayın kısaltır uzamayı durdurur falan hikaye, çok düşük ihtimalle o dediğin şey belki arkadaş 350 400 kg deadlift squat sikletinde dünya rekoruna koşarsa belki o zaman durur :D

ben 24 yaşındayım 1.5 senedir spor yapıyorum spora başladığımda boyum 1.76ydı 22 yaşındaydım şuan 179 180 civarı element uydurmayın kısaltır uzamayı durdurur falan hikaye, çok düşük ihtimalle o dediğin şey belki arkadaş 350 400 kg deadlift squat sikletinde dünya rekoruna koşarsa belki o zaman durur :D
Siz istediğinize inananilirsiniz , sizin inandığınız şeyler gerçekleti değiştirmez . Dünyanın düz olduğuna inanan binlerce insan var . Forumda da araştırabilirsiniz internetde de , yada bir ortapedi uzmanınada danışabilirsiniz . İstisnalar kaideyi bozmaz ayrıca doğruyu yapıp 22 yaşında başlamışsınız . Dikkat ettiyseniz soruyu soran arkadaş 17 yaşında . Neyse sonuç olarak ister sizin uzman görüşünüzü dinler isterse de Ortopedi ve Spor uzmanlarını dinler 20 yaşına kadar vücut ağırlığı ile çalışır . Şınav , Barfiks ve Mekik .

https://blog.bodyforumtr.com/sinav-cekerek-kas-kazanimi-arttirilabilir-mi/

Back
Yukarı