Bu şekilde kas olurmu?

erenst

Üye
merhaba ben 16 yaşındayım fiziksel özelliklerimden bahsedeyim.
1.80 boyundayım ve 62 kg yim.
ben şöyle birşey yapmak istiyorum hem kilo almak hemde fit bir vucudum olsun yani biraz kaslı olmak istiyorum maalesef salona gidemiyorum.

Bunun için şöyle bir fikir düşündüm. Şimdi internetten yemeklerin kalorisine bakıp ona uygun bi şekilde günlük kalori ihtiyacımın üstünde bir karışım hazırlayıp içicem ve ayriyetten dambıl seti ile evde antreman yapıcam ve antremandan hemen sonra protein ile beslenicem. Bu ikisini yani antremanı yaparım proteinimi alırım , karışımımıda akşam yatmadan içerim mesela.
Bu şekilde yaparsam hem kilo alıp hemde fit bir vucudum olurmu?

Evde gerek vücut ağırlığıyla gerek dumbell ve bar ile (Bir bar almanı öneririm) belli bir yerlere gelebilirsin.
Doğru hareketler ve antrenman programı, Hareketlerin doğru yapılışı vb.
Kalori hesabını yaptıktan sonra kalori fazlası oluşturarak (İnternet üzerinden kalori hesaplaması yapan sitelerden alman gereken kaloriyi kendine özel bulabilirsin bu kalorinin üzerinde beslenmeye başladığında metabolizmana göre kilo alımı sağlayabilirsin) Fit olmak istediğin için protein ağırlıklı beslenmelisin.
Daha sonra da doğru bir dinlenmeyle
Yavaş yavaş kilo alarak belli bir fitliğe gelebilirsin. Evde spor yapmanın benim deneyimlerime göre en olumsuz yanı ağırlıkları tak çıkar çok zaman kaybı oluyor ve soğuyorsun bazı durumlarda ve antrenman süresi uzayabiliyor. Buna dikkat etmeni ve çözüm üretmeni öneririm. Bunların dışında motivasyonunu sürekli üst seviyelerde tutmalısın. Umarım istediğin sonuçları alırsın !!

Back
Yukarı