• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Bulk Dönemi Bilançosu(Günlük+Foto)

Bence gayet güzel. Ama biraz daha sırt olursa daha güzel olur. Sırtta barfix mi yoksa lat makina mı yapıyorsun?

Definasyon dönemimin sonlarına doğru barfix çekiyordum ama sonra lat çekiş ile devam ettim. Şu anda salonumda lat çekişi iki kere kopardım artık korkuyorum girmeye bunun için barfix çekiyorum. Arasıra bir ayağımı, bir sehpaye koyarım ve bi 5-10kg. iterim ama kanatları mutlaka hissetmeliyim. Yoksa tadmin olmam. thums:
Benimde o sorunum var arkadan bakınca genişlik tamam ama omurganın üzerisindeki o görüntü yok. Deadlift yapmıyordum ondan kaynaklanıyor artık onuda yapıcam son 2-3 haftam kaldı bu süre içinde her hafta 1 kere bel çalışıcam.

Bu kadar zorluyorsan, sanırım genetiğin böyle. Başarıların devamını dilerim:)

kanatlar gayet hoş duruyor son fotoda,tabi daha fazlası daha çok yakışır tabi ama üçgen görüntüyü veriyor.Ama bu kanatlar neden tişört üzerinden bu kadar belli olmuyor kafama takıldıa32
kol omuz zaten güzel.six packleri çıkarınca ideala bir adım daha yaklaşırsın.kolay gelsin

kanatlar gayet hoş duruyor son fotoda,tabi daha fazlası daha çok yakışır tabi ama üçgen görüntüyü veriyor.Ama bu kanatlar neden tişört üzerinden bu kadar belli olmuyor kafama takıldıa32
kol omuz zaten güzel.six packleri çıkarınca ideala bir adım daha yaklaşırsın.kolay gelsin

Benim kanatlar tişörtlerimden belli oluyor ama bendeki yağlar olmasa çok daha iyi görünecek. Çok belli olması için baya bir irileşmen gerek sanırım :)
Çok da bol giymemek lazım birde tabii :D

dar t-shirtler günü kurtarırthums: benim kanatlarla ilgili görüşüm önceki yorumum gibi zayıf olucak ama zamanla elbet yoluna girer,bu işe başladığımızda şu anki durumumuzda değildik tıpkı kanatlarında haftalar sonra şuanki durumunda olmamasını umuyorum.

gerçekten çok güzel bir değişim olmuş... bence 3 yıl sonrasında daha da güzel şeyler olacaktır :) hedefin planınız nedir? gelecekten okul/iş/spor hangisi tercihiniz olacak?

gerçekten çok güzel bir değişim olmuş... bence 3 yıl sonrasında daha da güzel şeyler olacaktır :) hedefin planınız nedir? gelecekten okul/iş/spor hangisi tercihiniz olacak?
okul - kurslar(kişisel gelişim için) - vg(aslında buda kişisel gelişim ama artık artık mezun oldum sanırım.:)) iş konusunda bir şey demek zor şu anda çalışıyorum ve sporda yapıyorum ama tabii ki iş part-time bir iş. Ama işin pek engel olucağını düşünmüyorum.

Arkadaşlar fotoları önümüzdeki hafta içi çekicem. Tam denk geldi definasyon ve bulk arası olucak. Bir de definasyon sonunda eklerim.thums:

Arkadaşlar definasyona önümüzdeki hafta başlıyorum. Kafamda bir kaç soru var;
definasyon hakkında bilgi verdiğim başlık bu ama ben burdan devam edeceğim;
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/definasyon-d-nemi-t24009.html?t=24009

Şimdi arkadaşlar sabah koşusu sabah kalkar kalmaz aç karnına oluyor buda uzun süre katabolik etki demek bunun için sabah koşudan önce BCAA alsam veya koşuları akşam mı yapsam diye terreddütdeyim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar fotoları çektim bazılarını yüklüyorum bir kaç poz eksik onlarıda önümüzdeki hafta içi çekebilirsem eklerim.
Fotolarda creatinden dolayı su tutması var biraz.
Ayrıca biraz göbek şiş duruyor sebebi 300gr. pirzola + 100gr. ton balığı + 50gr. tuzsuz beyaz peynir + 100gr. salam + 250-300gr. makarna + 3-4 dilim ekmek yemiş olmam :D:D biraz acıkmıştım da eatchickenhyper_
Göbekte biraz yağlanmada oldu tabii. Kilom en son 98 falandı. Kollarımda belli olmuyor ama omuzdan dirseğime kadar çatlak doldu :S
85220624.jpg

42211981.jpg

14168336.jpg

22043533.jpg

Bu foto ile definasyon dönemindeki bacak arasında toplamda 4 antrenman falan anca geçmiştir ama ne kadar çok hacim almış :S bacak çalışmaya korkuyorum artık duh Bacaklarıma olan kot belimde durmuyor, belime oturan kot bacaklarıma olmuyor kafa_ Ama fenada durmamış :D
72057440.jpg

resim071r.jpg

resim053g.jpg

Fotolar soğuk çekilmiştir ;)

Son düzenleme:
Çatlakları önüne geçebilmek için E vitamininin işe yaradığını okumuştum birkaç yerde,en azından daha fazla çatlağın olmaz diye düşünüyorum.İlk fotoyla son foto arasındaki fark muazzam.Çok hoş olmaya başlamış vücut,definasyonlu halin hoş bir beach body olucak sanırım,Başarılar tekrar....

Arkadaşlar define olmaya başladım ama sağlık olmadı. Hastalık, sakatlık(sağ el bileğim) ve iş yoğunluğumdan dolayı bayadır salona gidemiyorum. Kardio yapmaya başlamadım. Sadece gereksiz yemiyorum. Birazda yediklerimden şekeri, yağı kıstım. Vücudum yavaş yavaş define olmaya başladı. Definasyona tam anlamıyla sakatlığıma bağlı olarak 1-2 hafta sonra başlıycam. Bilgi olarak eklemiş olayım ;)

ben de çok merak ediyorum umur35 :D will see :D

biraz daha bulka devam etme konusunda haklısınız fakat bu bulk ve definasyon olayı çikolata ve vanilya gibi biraz birinden yiyorum biraz birinden yoksa çok sıkıçı bir hal almaya başlıyor. Bu sakatlıkta bir nevi iyi oldu salondan uzak kalmak tabiri caiz ise resmen beni kudurtuyor :D salona gidince ağırlıkları parçalıycak gibi hissediyorum. Definasyonu öyle çok sert yapmıycam. Light beslenmek, fark ettim ki beni her açıdan daha iyi yapıyor. Sosyal hayatımda da enerjik oluyorum. Bunun için bu dönem biraz kasarak fazlalıklardan kurtulucam sonrada light beslenme programını rütinim haline getirerek yağsız az az hacim almaya yönelik devam edicem ;)

hayırlısıyla bende dün başladım definasyon diyetine ama benim kisi biraz basit gibi 94 kilo 1.83 boyundayım diyetim;
sabah :10yumurta beyazı bir greyfurt
öğlen :1tabak lapa pilav 250gr haşlanmış tavuk göğsü
ikindi : 250gr haşlanmış tavuk göğsü,3 orta boy patates
akşam : 10yumurta akı( biz bunu yumurta akı tozumuz var onunla krep yapıp yiyoruz)

idmanlar:
pazartesi : 3x15 lik bölgesel program mesela ;kanat+arka kol
salı : sauna + 20dk cardio
çarşanba :3x15 lik bölgesel
perşenbe : TATİL:d
cuma : 3x15 programbench_O
cumartesi : 30dk cardiodumbelllls
pazar :tatil

10 günde bir tatil verip güç toparlamayı düşünüyorum diyete... kullandığım tek şey glutamin. amino asit kullanılabilirmi bilmiyorum hocayada sormadım.simdi aklıma geldi. arada kacamaklarım oluyor daha 2.günde olmama rağman oda marul kaçamağı :D eh olsun okadar

Son düzenleme:
İlk resim ve şimdiki resim arasında bariz farklar var tebrk ederim. Göğüs gelişimi için nelere dikkat ettiğnizve şimdiki programınız nasıl ?

İlk resim ve şimdiki resim arasında bariz farklar var tebrk ederim. Göğüs gelişimi için nelere dikkat ettiğnizve şimdiki programınız nasıl ?

Programımda ekstra bir şey yok aslında definasyon dönemi antrenmanlarım ve cardio antrenmanlarında arasıra hiç durmadan maks. tekrar ile şınav yaptım. Tabii ki göğüsler toparlanma sürecinde olmamak üzere. Sonrada ağırlık antrenmanlarına başladım beslenmemi olabildiğince geliştirmeye çalıştım hiç bozmadan her pazartesi göğüs antrenmanımı yaptım ve 6 ayda bench pressde 50 kg kadar ağırlık arttırdım.thums:

ben de çok merak ediyorum umur35 :D will see :D

biraz daha bulka devam etme konusunda haklısınız fakat bu bulk ve definasyon olayı çikolata ve vanilya gibi biraz birinden yiyorum biraz birinden yoksa çok sıkıçı bir hal almaya başlıyor. Bu sakatlıkta bir nevi iyi oldu salondan uzak kalmak tabiri caiz ise resmen beni kudurtuyor :D salona gidince ağırlıkları parçalıycak gibi hissediyorum. Definasyonu öyle çok sert yapmıycam. Light beslenmek, fark ettim ki beni her açıdan daha iyi yapıyor. Sosyal hayatımda da enerjik oluyorum. Bunun için bu dönem biraz kasarak fazlalıklardan kurtulucam sonrada light beslenme programını rütinim haline getirerek yağsız az az hacim almaya yönelik devam edicem ;)
Cok bulk degilde bulk'la define arasinda bi seviye senin vucuda cok yakisir diye dusunuyorum.
Ama geliismin kayda deger tebrikler zigbog.

Cok bulk degilde bulk'la define arasinda bi seviye senin vucuda cok yakisir diye dusunuyorum.
Ama geliismin kayda deger tebrikler zigbog.

Teşekkürler...
Zaten bulk denen dönemde bu kadar yağlanılmaz. Yağlanma varsa beslenmede bozukluk vardır. Benim bu yağlar spor öncesinden aslında. Ama yavaş yavaş yakıyorum. Diyet piskplojisinde değilim haftada şu kadar yağ yakma olayını bir yere kadar südürücem sonrasında sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeyi planlıyorumthums:

Back
Yukarı