bulking up...

Aynen devam speedtouch. Ben de dun seninkine benzer bir omuz idmani yaptim, oldukca verimli gecti. Partnerle calismanin da verdigi rahatlikla normalde girmeyecegim agirliklara girdim.
Ben de senin gibi karb i dusurdum, 100 gr. civarinda tutuyorum genelde. Bu arada yag yakimin nasil gidiyor ? Bir incelme hissediyor musun?

günlüğüne ilk mesajım hayırlı olsun öncelikle :)

gördüğüm kadarıyla bulktan çıkıp artık define olayına girmişin :)

bence iyi bir define dönem sonrası tabi yağ oranınıda %8 civarına düsürüp kupkuru zapzayıf kaldıktan sonra başlıcak asıl macera :)

çünkü bulk o zaman bulk olcak :)

temiz büyümek sana hem daha uygun olucak hemde daha çok yakışır :)

sırt eksiği oldukça göze çarpıyor evet bir doluluk var fakat sırtın kanat kısmı resmen fazla çalışılmış :) ama diğer bölgeler sanırım aslında fazla ağır çekişler yapılmadığı yada ihmal edildiği için az biraz geri kalmış :)

kollar ise evet az sönük ama yorum yapmak özelliklede kollar için define olmadan pek doğru değil :) çünkü asıl şekli görmek mümkün değil

kollar için önerim ise daha az çalışman :) sanırım biraz fazla yüklenme var zaten diğer bölgelerde ağır çalışan birisin kollarına yazık etme çok yüklenerek :)

anabolikte almıyorsun zaten

ek besin içinde bir öneri yapım anabolik almıyorsun fakat bence gerçek anabolik özelliği olan tek ek besin olan beta Ecdysteron alman gerek :) yani ıspanak ekstrakı . steroid alternatifi tek ek besin

ve bence şu an için kombine bcaa-arjinin(istenirse belki)-Beta Ecdysteron olmalıdır fazlasına gerek yok :)

günlüğüne ilk mesajım hayırlı olsun öncelikle :)

gördüğüm kadarıyla bulktan çıkıp artık define olayına girmişin :)

bence iyi bir define dönem sonrası tabi yağ oranınıda %8 civarına düsürüp kupkuru zapzayıf kaldıktan sonra başlıcak asıl macera :)

çünkü bulk o zaman bulk olcak :)

temiz büyümek sana hem daha uygun olucak hemde daha çok yakışır :)

sırt eksiği oldukça göze çarpıyor evet bir doluluk var fakat sırtın kanat kısmı resmen fazla çalışılmış :) ama diğer bölgeler sanırım aslında fazla ağır çekişler yapılmadığı yada ihmal edildiği için az biraz geri kalmış :)

kollar ise evet az sönük ama yorum yapmak özelliklede kollar için define olmadan pek doğru değil :) çünkü asıl şekli görmek mümkün değil

kollar için önerim ise daha az çalışman :) sanırım biraz fazla yüklenme var zaten diğer bölgelerde ağır çalışan birisin kollarına yazık etme çok yüklenerek :)

anabolikte almıyorsun zaten

ek besin içinde bir öneri yapım anabolik almıyorsun fakat bence gerçek anabolik özelliği olan tek ek besin olan beta Ecdysteron alman gerek :) yani ıspanak ekstrakı . steroid alternatifi tek ek besin

ve bence şu an için kombine bcaa-arjinin(istenirse belki)-Beta Ecdysteron olmalıdır fazlasına gerek yok :)

Danny selamlar dostum, güzel yorumlar için ayrıca teşekkürler...
sırt konusundaki yorumun çok doğru, kanat fazla çalışıldı diğer bölümler ihmal edildi :) hammer grip T-bar rowing yapıyorum uzun zamandır ama yinede istediğim gibi kalın bir sırt olmadı, sırt genişliyor fakat istediğim gibi kalınlaşmıyor...
kollara zaten diyecek birşey yok, ben onları allaha havale ettim :)
Danny haftanın her günü farklı bir bölge giriyorum, kolu sadece cuma giriyorum, biceps&triceps aynı gün giriyorum, diğer günlere hiçbir şekilde kol hareketi karıştırmıyorum, genetik olduğunu düşünüyorum ciddi şekilde canımı sıkıyorlar kafaya takmamaya çalışıyorum...

ecydesteron istiyorum da bulamadım, nerden alıcaz onu :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:33 ----------

Aynen devam speedtouch. Ben de dun seninkine benzer bir omuz idmani yaptim, oldukca verimli gecti. Partnerle calismanin da verdigi rahatlikla normalde girmeyecegim agirliklara girdim.
Ben de senin gibi karb i dusurdum, 100 gr. civarinda tutuyorum genelde. Bu arada yag yakimin nasil gidiyor ? Bir incelme hissediyor musun?

incelme hissediyorum tartı 81.5 kg gösteriyor, ölçü almıyorum, almayacağım da, 1 hafta sonra foto yükleyeceğim...
diyet gerçekten çok zorluyor, pisikolojik olarak dibe vurmuş durumdayım, moral 0, sürekli asabım bozuk geziyorum zaten finallerde yaklaşıyor, delirecem valla...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:36 ----------

biraz bugün neler yaşandı ondan bahsedeyim...

sabah 8:30 da gözlerimi açtım, uyku gene yetmemişti, kalkıp kahvaltı hazırlayıp ardından okula gitmek lazımdı, yüzümü yıkadım ve o lanet bulamaçı yedim, hiç tadı yok,berbat...
okula vardım 11:30 da çıktım dersten, angara yağmurlu, ıslanıyorum bir yandan da finalleri düşünüyorum,spor salonuna yürüyorum, hayat bazen çok zor geliyor,bazen de çok kolay,ama genelde zor...
yağmur ıslatıyor ama yürümeye devam spora salonuna varacağız,idman yapacağız vsvsvs...
kol idmanına giriyorum, kankalar gene salonda muhabbeti kısa kesip supersetlere girişiyorum, karnım çok aç, bıktım artık şu lanet bulamaçlardan tatsız yumurtalardan, kebap yemek istiyorum,kfcden kova kova tavuk yemek istiyorum, unut gitsin ne tavuğu ve kababı, definasyon yapıyoruz burda, acılı olacaktı,zor olacaktı,hatırladın mı?
Derken son sete geçiyorum, alternate curl yaparken sırtımdan akan terleri hissediyorum, biraz daha define oldum mu acaba?
Tünel halen daha karanlık...
aminolarımı alıp, protein tozumu içiyorum, yeşil elmamı yiyorum...
Aynaya bakıyorum, sanki biraz daha mı defineyim?
Tünel halen daha karanlık...
salonu terkedip eve doğru yola koyuluyorum, taze fasulyelerim ve enginarım beni bekliyor, bu enginar ne kadar da iğrenç birşeymiş...
eve gelip yiyip içiyorum,karnım hiç doymuyor...
Bu definasyon meselesi böyle olucak demişlerdi,inanmamıştım, inanmak istememiştim...
Ama yola devam ediyoruz o ya da bu şekilde tüneldeki o ışığa ulaşıcam,başka bir yol yok...

Danny selamlar dostum, güzel yorumlar için ayrıca teşekkürler...
sırt konusundaki yorumun çok doğru, kanat fazla çalışıldı diğer bölümler ihmal edildi :) hammer grip T-bar rowing yapıyorum uzun zamandır ama yinede istediğim gibi kalın bir sırt olmadı, sırt genişliyor fakat istediğim gibi kalınlaşmıyor...
kollara zaten diyecek birşey yok, ben onları allaha havale ettim :)
Danny haftanın her günü farklı bir bölge giriyorum, kolu sadece cuma giriyorum, biceps&triceps aynı gün giriyorum, diğer günlere hiçbir şekilde kol hareketi karıştırmıyorum, genetik olduğunu düşünüyorum ciddi şekilde canımı sıkıyorlar kafaya takmamaya çalışıyorum...

ecydesteron istiyorum da bulamadım, nerden alıcaz onu :)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:33 ----------

incelme hissediyorum tartı 81.5 kg gösteriyor, ölçü almıyorum, almayacağım da, 1 hafta sonra foto yükleyeceğim...
diyet gerçekten çok zorluyor, pisikolojik olarak dibe vurmuş durumdayım, moral 0, sürekli asabım bozuk geziyorum zaten finallerde yaklaşıyor, delirecem valla...

genrise markasinda var ben kullaniyorum eskiden amerikadan aliyordum ama artik getiremeynce genrise aldim

sirt icin ise dar tutus lat ve bar rowing oneririrm

kollar ise aslinda ufak degil sadece yag orani yuksek diye ole gorunuyor birazda

genrise markasinda var ben kullaniyorum eskiden amerikadan aliyordum ama artik getiremeynce genrise aldim

sirt icin ise dar tutus lat ve bar rowing oneririrm

kollar ise aslinda ufak degil sadece yag orani yuksek diye ole gorunuyor birazda

tavsiyeler için sağol dostum, dikkate alıcam...
bar rowing dediğin, bend-over-rowing mi?Yoksa bar ile yapılan başka bir rowing mi?Bend-over-rowing devamlı yaptığım bir hareket,hiç eksik etmem programlarımdan...
dar tutuş latı'da ekliyorum programa...
genrise diyorsun, bir araştırayım ben de sağol tekrardan.

tavsiyeler için sağol dostum, dikkate alıcam...
bar rowing dediğin, bend-over-rowing mi?Yoksa bar ile yapılan başka bir rowing mi?Bend-over-rowing devamlı yaptığım bir hareket,hiç eksik etmem programlarımdan...
dar tutuş latı'da ekliyorum programa...
genrise diyorsun, bir araştırayım ben de sağol tekrardan.

evet aynen o :)

aslında tekrarları daha yavas yapmanda cok ıse yarıcaktır az heavy duty koklat programa :)

evet aynen o :)

aslında tekrarları daha yavas yapmanda cok ıse yarıcaktır az heavy duty koklat programa :)

Danny bu heavy duty olayı ile seninle tanıştım, bunun için ayrıca teşekkür ederim sana, ve inanırmısın, son 2 idmandır inanılmaz bir yansıma var, salondaki elemanlar "lan olum ağırlığı 1 saatte indiriyon la" falan tarzı şeyler söylüyor, özellikle dün kü omuz idmanı tamamen heavy duty'nin etkisinde geçti,bugün ki kol idmanı da öyle :)
jay cutler bir röpörtajında sırt için şöyle birşey söylemişti, artık sırt için eskisi kadar ağır girmiyorum, fakat rowingleri daha hissederek yapıyorum ve bunun faydasını gördüm diyordu, sanırım benim hatam da rowing hareketlerini hissederek yapmamak oldu, genelde hızlı şekilde yaptım hep rowing hareketlerini...

Danny bu heavy duty olayı ile seninle tanıştım, bunun için ayrıca teşekkür ederim sana, ve inanırmısın, son 2 idmandır inanılmaz bir yansıma var, salondaki elemanlar "lan olum ağırlığı 1 saatte indiriyon la" falan tarzı şeyler söylüyor, özellikle dün kü omuz idmanı tamamen heavy duty'nin etkisinde geçti,bugün ki kol idmanı da öyle :)
jay cutler bir röpörtajında sırt için şöyle birşey söylemişti, artık sırt için eskisi kadar ağır girmiyorum, fakat rowingleri daha hissederek yapıyorum ve bunun faydasını gördüm diyordu, sanırım benim hatam da rowing hareketlerini hissederek yapmamak oldu, genelde hızlı şekilde yaptım hep rowing hareketlerini...

rica ederim :)

bende partnerimle çalışırken garip garip bakanlar var :)

çünkü mesela şöle sölim plaka takılan rowing makinede 30-30 takıyoruz her bır tarafa ve tek taraflı sekılde 3-4 tekrar ama her tekrar genelde 4-2-6 oluyor e tabıkıde 30kg yetıyor ama 70 kg bırısın 50-60 takıyor hızlı hızlı yapıp gıdıyor bızede kofsunuz kocum bakısı atıyor :)

ben makıne eger salonda mevcutsa serbest agırlık onermıyorum sırtta cunku barda konsantrasyon cok cok zor

speed bir onceki mesajinda cok karamsar bir tablo cizmissin, uzuldum senin adina. Definisyonun bu kadar zorlamasinin sebebi sence ne ? Acaba biraz sert mi gidiyorsun ? Ben de ayni surecteyim ama sistematik sekilde kilolar azaliyor. Diyetim tavuk, salata, yulaf ve fasulye gibi yiyecekler uzerine kurulu.
Bu arada 81 kg olmussan bu zaten oldukca onemli bir gelisim demektir. Sanirim 77 kg falan hedefliyordun. Sunun surasinda 4 kg kalmis, tunelin sonundaki isik yakin yani, uzme kendini :)

speed bir onceki mesajinda cok karamsar bir tablo cizmissin, uzuldum senin adina. Definisyonun bu kadar zorlamasinin sebebi sence ne ? Acaba biraz sert mi gidiyorsun ? Ben de ayni surecteyim ama sistematik sekilde kilolar azaliyor. Diyetim tavuk, salata, yulaf ve fasulye gibi yiyecekler uzerine kurulu.
Bu arada 81 kg olmussan bu zaten oldukca onemli bir gelisim demektir. Sanirim 77 kg falan hedefliyordun. Sunun surasinda 4 kg kalmis, tunelin sonundaki isik yakin yani, uzme kendini :)

selamlar Gallant Boy

idmanlar çok sert geçiyor,ve yoğunluğu düşürmeyi düşünmüyorum çünkü benim idman anlayışım böyle,mantelitem böyle, diyet çok katı 120-150 gram arası bir karb alımı var gün içinde, basit karb 0, yulaftan başka karb almıyorum ki yulafın glisemic indexi çok düşük, gün içinde şekerim hep düşük ve çok yorgunluk çekiyorum,5-6 saat uyku ile günlere başlamam da büyük handikap...
Bugün diyet bozma günüydü, 1 için bozuyorum sadece diyeti, 1.5 iskender+patates kızartması ile diyeti bozdum, vücudumun iskender ile buluştuğu anı görmeniz lazımdı, göz yaşlarına hakim olamadı iki tarafta,sarıldılar,ağladılar,ağladılar...
neyse sonuç olarak bu beni o kadar mutlu etti ki anlatamam,pisikolojik olarak daha iyi hissediyorum kendimi şu anda...
77 kg olarak düşünmüştüm ilk başta fakat şu an 72-73 e kadar düşmem gerek diye düşünüyorum, 4 kg ile olacak iş değil, vucut elbetteki daha define gözüküyor fakat yağ oranını tek haneli sayıya indirmek lazım, hatta belki formu 70 kg de yakalayacağım hiç belli olmaz, kestiremiyorum, ayna devam diyene kadar devam açıkçası...
pazartesi foto koymayı planlıyorum, hep beraber gözlemleyeceğiz değişimleri...

Bahsettigin problemler gecerli ancak ben olaya su gozle bakiyorum, belki BB' nin en buyuk artilarindan birisi de iradeni kontrol etmeni ogretmesi. Nasil ki bulk up doneminde kendini asmayi ogreniyorsan, diyet doneminde de gudulerini terbiye etmeni ogreniyorsun bence. Bu yuzden BB insani hayatin pek cok farkli alaninda gelistiren bir spor diye dusunuyorum.
Bu bakis da bana motivasyon ve guc sagliyor haliyle.
Ben de ayni senin durumundayim. Her ne kadar 73 den 68 e insem de ve goreceli olarak define bir hale gelmis olsam da sanirim 63 den once fit bir vucut oturmayacak gibi duruyor.
Dun benim de kacamak gunumdu. Bademli snickers, hurma, pogaca ve bir tabak beyaz pilav gibi kacamaklar yaptim. Bugun yine 100 gr. karboya devam.
Umarim yazdiklarim motive edici olmustur.
Basarilar

ben de 71 kiloyum 10 kilo yağ var vücudumda :(
sende yağ ağırlığı kaç kilo abi
ben daha çok yolum var galiba

selamlar erbakan , ölçüm hiç yaptırmadım ama benim de yolum uzun...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14.05.12 00:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 13.05.12 23:58 ----------

Bahsettigin problemler gecerli ancak ben olaya su gozle bakiyorum, belki BB' nin en buyuk artilarindan birisi de iradeni kontrol etmeni ogretmesi. Nasil ki bulk up doneminde kendini asmayi ogreniyorsan, diyet doneminde de gudulerini terbiye etmeni ogreniyorsun bence. Bu yuzden BB insani hayatin pek cok farkli alaninda gelistiren bir spor diye dusunuyorum.
Bu bakis da bana motivasyon ve guc sagliyor haliyle.
Ben de ayni senin durumundayim. Her ne kadar 73 den 68 e insem de ve goreceli olarak define bir hale gelmis olsam da sanirim 63 den once fit bir vucut oturmayacak gibi duruyor.
Dun benim de kacamak gunumdu. Bademli snickers, hurma, pogaca ve bir tabak beyaz pilav gibi kacamaklar yaptim. Bugun yine 100 gr. karboya devam.
Umarim yazdiklarim motive edici olmustur.
Basarilar

teşekkürler Gallant Boy umarım hedeflerimize ulaşırız...

Hocam bulk döneme nisanda basladım ekto yum,sizin bulk dönemdeki rutinle çalışıyorum.Yazın bu şekilde çalışmam sıkıntı yaratır mı?

evet arkadaşlar biraz bugünden bahsedeyim, bugün güzel bir göğüs idmanı yaptım programı değiştirdim...

decline press 4 set son set drop
dumbell incline press&incline fly superset 4 set
cable crossover&şınav süper set 4 set

15 dk hit cardio

aynadaki görüntüden çok memlun kaldım vücut daha define gözüküyor, salondaki tanımadığım insanların tepkiside güzeldi :)
Bugün foto ekleyecektim ama malesef olmadı çünkü bilkente gidemedim okulda dersler bitti bu yüzden ben de bilkente gitmeye üşendim ,demetevlerdeki salonda idman yaptım haliyle tişörtü falan çıkartıp foto falan çekmeye de çekindim, madem bugün çekemedik o zaman haftaya pazartesiye erteleyelim, hem daha ciddi değişimler gözlemleyebiliriz :)

biraz da diyetten bahsedelim, bugün 4 tam yumurtadan omlet yedim idmandan sonra, yumurta uzun süre tok tutuyor, ama herzaman yumurta yiyemiyorum artık bıktım yumurtadan...

speedtouch, dumbell bench ya da barbell bench press çalışmıyor musun? bir de chest press machine'yi uzun süre programında bulundurmuştun, epey verim aldığını çıkarsadım ben de buradan. program değişikliğinde söz konusu hareketi rutininden neden çıkardın acaba?

iyi antrenmanlar, kolay gelsin. :)

speedtouch, dumbell bench ya da barbell bench press çalışmıyor musun? bir de chest press machine'yi uzun süre programında bulundurmuştun, epey verim aldığını çıkarsadım ben de buradan. program değişikliğinde söz konusu hareketi rutininden neden çıkardın acaba?

iyi antrenmanlar, kolay gelsin. :)

selamlar khephnes, chest pressi çıkardım çünkü uzun süre verim aldım ve artık programın değişmesi gerekliydi, dumbell bech te uzun süre programda kalan başka bir hareketti ama bunları değiştirmek lazım arada, şu an vücudu şaşırtmak adına 2 haftada bir farklı program uygulaması yapıyorum, şu ana kadar iyi gidiyor...
son 2 haftadır programda barbell bench press vardı, şu anda decline bench press var mesela,4 hafta kalacak programda, diğer hareketler yine değişebilir, zaten değiştirdikçe yazıyorum...

selamlar khephnes, chest pressi çıkardım çünkü uzun süre verim aldım ve artık programın değişmesi gerekliydi, dumbell bech te uzun süre programda kalan başka bir hareketti ama bunları değiştirmek lazım arada, şu an vücudu şaşırtmak adına 2 haftada bir farklı program uygulaması yapıyorum, şu ana kadar iyi gidiyor...
son 2 haftadır programda barbell bench press vardı, şu anda decline bench press var mesela,4 hafta kalacak programda, diğer hareketler yine değişebilir, zaten değiştirdikçe yazıyorum...

heh, ben de çok uzun zamandır barla bench press yapıyorum da, üç aylık bir yaz periyodu için chest press machine'de mi yapsam yoksa bench press+chest press machine süpersetlesem mi diye düşünüyordum, o yüzden sana bir danışayım dedim.

supersete gerek yok, 1 ay bench press 1 ay chest press dene, kışın ikiside bir arada uygulanabilir...

Back
Yukarı