https://www.youtube.com/watch?v=otT...play&list=UUUAZzEP2j86u3bl_dYRvK0Q&playnext=1
bakın yabancılarda dediğim tarzda kask var demirli beyaz olan kaska bakın.tabi çok sert vuruşlarda demir zarar görür eller zarar görebilir.sonuçta rakiple ölümüne dövüşmüyorsunuz boks yapıyorsunuz spor bu hafif seri hızlı vuruşlar ile puan alınabilir illada bütün güçle vurmak zorunda değilsiniz.böyle bir kask iyi olurdu.ben kask kullanmıyorum zaten

kask korumaz diyordum ama kasksız dövüşünce anladım koruduğunu salonda boşta duran kasklardan takacağım artık

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:17 ----------
Kendimde bu sporu yaptığımdan biliyorum
(kick box) O dandik dediğin kafalıkları kullanmazsan beyin sarsıntısının allahını yaşıyosun. Ayrıca o maskeler kulak kırıklarına karşıda birebir. Rakibin kulağına atacağı bir yumruktan sonra kulağının kırılması büyük ihtimal. Zaten burun 25 yaşına kadar en hassak kemiktir çabuk kırılır. En iyisi mi çok seviyorsan bu sporu kırıldıktan sonra burnundaki kemeri aldır böyle bir sorun kalmaz (bknz: Alistar Overreem) Çünkü kulak kırılırsa estetik bakımdan çok zor oluyo düzeltmesi kask amatörler için şart. Proflar için bile
kulak kırılmazda kıkırdaklar zarar görebilir kask kulağıda koruyor alnı ve kafanın yan kısmını koruyor.özellikle benim yaşlarımda kafanın en hassas ince yeri yanlardır ön kısım en sert yeridir ama beyin sarsıntısı yapar.kask çok koruyor aslında.adidas aiba kask takacağım olsa

hocaya desem kask almak istiyorum alırımda 250 tl az değil
benim burnum dümdüz kemeri var o ince kısım olmasa zaten zenci burnu gibi olacak kırık sorunu olmaz.ya hiç alakası yok aslında sert bir yumrum geldiğince burunun kalın kısmınıda çatlatabilir kırabilir.antrenaman sırasında yüzüm vazelinli burnum vickli açık oluyor kanama bile olmaz kolay kolay

direk buruna düz olarak gelen sağlam bir sağ direkt kırabilir
burun kırılması çok acıyor mu? kanama bir şey değilde acısı kötü ya kırık acır baya.diyelim spar sırasında burnum kırıldı bu durumda ne yapabilirim? hemen düzeltmem lazım geç kalınca yamuk olacak kaynıyor o zaman şekil bozukluğu oluyor işte 2-3 defa kırılınca ne kadar düzeltirsen düzelt yamuk davul gibi oluyor zaten.
salonda bir yerden kask bulmaya çalışacağım kasksız dövüşmek hiç doğru değil gerçekten.hem burnumu kapatırsam yumruk almam zaten
kasksız dövüştüm şuana kadar o beyin sarsıntısı yaşadım groggy oldum baş dönmesi falan

ya amatör boksta yaşayabileceğim en büyük sakatlık burun kırılmasıdır diye düşünüyorum ama gardım aşağı inerse kroşeyi yersem maç sırasında elmacık kemiği çenede kırılabilir.her şey çalışmaya bakıyor tek yapmam gereken çalışmak.bu arada gittikçe daha iyi oluyorum eskiden arkamı dönerdim yumruk yerken kafamı çevirirdim falan şimdi doğru kapanmayı öğrendim yumruk işlemiyor