Carrefour Yarım Yağlı UHT Süt 5.4 gr protein

genelde sütlerin protein oranı 100 ml'de yaklaşık 3 gr dır. tesadüfen gözüme çarptı ve inanamadım bu sütün 100 ml'sinde 5,4 gr protein bulunuyor.

gece yatmadan önce protein tozuyla karıştırılarak uyurkenki casein ihtiyacı çok verimli bir şekilde sağlanabilir. hatta toz kullanılmıyor veya tasarruf elde etmek isteniyorsa 500 ml içilerek bile çok verim elde edilebilir.

enerji ve besin ögeleri:

enerji değeri (kcal / kj) 49,78 / 208,28
protein(g) 5,4
karbonhidrat (g) 3,63
Yağ (g) 1,5
kalsiyum(mg) 118,2

edit: fotoğraflar

2j0lb2c.jpg

2nrehdy.jpg

Son düzenleme:
Doğal inek sütü ortalama 3- 3.5 gr protein içerir. Bu ürünün içindeki protein oranının yüksek olmasının nedenleri şunlar olabilir.

Ürün süt tozundan üretilmiş olabilir

Doğal inek sütüne süt tozu veya süt proteini ileve edilmiş olabilir( bu olasılık düşük çünki ürünün maliyeti artar ki bu ürünler ekonomi sınıfında ) .

Sütün içindeki su miktarı yoğunlaştırma tekniği ile azaltılmış olabilir.

fiyatı hakkında bilgin varsa onuda paylaş herkesin işine yarar ben sek yağsız süt içiyordum bunuda deneyebilrim.

İkiside carrefour yarım yağlı uht inek sütü ve fiyatlarıda aynı 1.30tl

Bence karbonhidrat ile protein değerinin yeri yanlış basılmış olabilir..

• Like
Reactions: Azi
Bu ürünün firmasına mail atıp öğrenen oldumu? Cidden 5.4 gr sa çok iyi dğeil mi? Ben sek light kullanıyorum 3, küsür içindeki protein

Bende bu konuyu gördükden sonra araştırdım, sorunun inekten ve koyundan çıkma sütün protein değeri yanılgısı olduğu sonucuna vardım.Yani koyundan çıkan protein değeri 100ml'de 5.4'dir.

evde 3 ayrı marka süt var protein değerleri değişik ama 3nünde karbo oranı 4,7 hem karbosu düşük hem yağı az hem proteini uçurmuşlar. yani karboyla proteini ters yazdılar desek oda tutmuyor. muhteşem ilk işim yarın carrefour a gitmek olacak.

ben müşteri hizmetlerine bir mail atım standart inek sütlerine oranla çok yüksek bir proteine sahip içine herhangi bir katkı maddesi katılıyormu diye.

"Sayın Müşterimiz,

Sütlerimizde herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan üretim gerçekleşmektedir. Üretici firmamız bakanlığın belirlediği koşullar doğrultusunda denetlenmektedir.

Her türlü soru ve sorunlarınız için bize [email protected] adresinden ve 7 gün 08.00 – 24.00 saatleri arasında 444 10 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.

CarrefourSA
Müşteri Hizmetleri"

böyle bir geri dönüş aldım.

ben müşteri hizmetlerine bir mail atım standart inek sütlerine oranla çok yüksek bir proteine sahip içine herhangi bir katkı maddesi katılıyormu diye.

"Sayın Müşterimiz,

Sütlerimizde herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan üretim gerçekleşmektedir. Üretici firmamız bakanlığın belirlediği koşullar doğrultusunda denetlenmektedir.

Her türlü soru ve sorunlarınız için bize [email protected] adresinden ve 7 gün 08.00 – 24.00 saatleri arasında 444 10 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.

CarrefourSA
Müşteri Hizmetleri"

böyle bir geri dönüş aldım.

Duyarlılığın takdire şayan Letsev...valla helal olsun..SAnırım herkes gönül rahatlığıyla içebilir.

ben yol yakınken uht sütlerden vazgeç derim
çoğu kişinin burda süten beklentisi protein ve karbo. uht (Ultra High Temperature) sütte sadece sütün içindeki faydalı bakterilerin bir kısmı yok oluyor protein değerinde yani amino asit içeriği bozulmuyor. rahatlıkla protein alımı için içebilirsiniz. tabi zararı yok demek çok faydalı demekte değil. sütün hazmı her türlü yetişkinler için zordur. ilk tercihiniz protein için et olsun kırmızı beyaz sulak ama et :)

Back
Yukarı