Casein önerebilecek...

Gousama

Üye
Arkadaşlar antrenman gününde gece yatmadan önce kullanım için casein almayı düşünüyorum , fakat birçok supplement üst üste binince geriye casein için 100-150 tl bütçe kaldı .
Optimum haricinde önerebileceğiniz bir marka yada alternatif bir ürün varmı?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

cokelek alin hem ucuz hem dogal hem canli hemde kazeinden zengin

bencede on.
tadıda güzel

bende düşünüyorum casein almayı ama bu casein normal wheylerden neden bukadar pahallı yahu..

benim gibi akşam lor yiyemeyenler için iyi olacaktır

lor yemeyin yatarken cokelek yiyin cokelek ayrandan yapilan tereyagindan yapiliyor kazeinden zengin

Lor peynir alti suyu whey den zengin

lor ile çökeleğin tadı aynı be heldic hatta çökelek daha kötü o tür peynirleri sevemedim malesef birtek omlet ile yiyorum

tadı aynı olabilir benziyolar

fakat whey daha cabuk kana karısıyor

kazein ise 12 saate kadar protein sentezletebiliyor

yapım asaması farklı biri peynir altı suyundan

biri ise tereyagı suyundan yapılıyor ilk bas yogurt yapıyolar onu calkalayıp ustundeki yagı alıyolar kalan suyu da cökelek yapıyolar

eger kazein almak istiyorsak cökelek
whey almak istiyorsak lor

ben cökelege acı biber karabiber zeytinyagı karıstırıyorum tadı iyi oluyor her hafta 1 kiloya yakın tuketirim

Lor peyniri peynir üretiminden sonra süzülen suyun kaynatılması sonucu elde edilen oldukça lezzetli bir besindir. Peynir altı suyu (ingilizcesi WHEY) denen bu sudan lor yapılmasıyla suyun içindeki katı maddelerin sadece bir kısmı değerlendirilmiş olur ( %5.5-6.6 oranındaki katı maddenin ancak %1,5'u). Ülkemizde çeşitli yörelerde pek çok yemek ve meze yapımında kullanıldığı tek başına da tüketilmektedir.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/lor-peyniri-ve-peynir-alt-t12982.html

beslenmebultenin de vardı foruma saldırıp reset atmıslar eger lazımsa yabancı kaynaklar bulabilirim forumun icinde oldugu icin cok aramadım

whey de var ama %80 i falan casein.

olabilir tam bilmiyorum

belkide cökelek kazeinden zengin derken icindeki whey oranı lor a göre düsük oldugundan dolayı olabilir.

bende mantıken

biri peynir altı suyundan lor uretiliyor

biri ayran suyundan cökelek

lor da whey daha yuksek olmalı ama yuzde 20 civrarındaymıs

yag düsük kazein yüksek :)

o yüzden ben zeytinyagı ile karıstırıyorum yaglı olsun diye :)

TR'de bulunan Casein protein tozları

ON Casein
Weider Pure Casein
CytoSport Complete Casein
Nanox Orbilox (soya da içerir)

Bunlar dışında kompleks ve farklı sindirim süreleri olanlar:
Ultimate sensation 81
Multipower Formula 80
Weider NSP
Syntha-6
Myofusion
MHP Probolic

TR'de bulunan Casein protein tozları

ON Casein
Weider Pure Casein
CytoSport Complete Casein
Nanox Orbilox (soya da içerir)

Bunlar dışında kompleks ve farklı sindirim süreleri olanlar:
Ultimate sensation 81
Multipower Formula 80
Weider NSP
Syntha-6
Myofusion
MHP Probolic

altıntop arkadaşım teşekkür ederim , yardımın doğrultusunda araştırdım , cyto sport casein gayet iyi 100 tl , civarında + alterrnaif compleks önerilerinden gaspari myfusion ve bsn synthia 6 (sadece çikolata aromalısı yetkili bir supplement mağazasında ) 135 -140 tl civarında bulabiliyorum.

bu 3 ü arasından bir karar vericem , yardımlarınız için teşekkür ederim .
Herkese iyi forumlar.

Back
Yukarı