serdar2
Üye
Malzemeler:
350 Gram Yagsiz Krem peynir/Labne ( Turkiye icin yuzde 9 yagli krem peynir)
290-300 Gram 0 Yag yogurt
2 Tam yumurta
60 Gram civari Splenda seker( benim tavsiyem 50 gram yeterli)
125 Ml yagsiz sut
1.25 olcek Protein tozu Vanilya/muz/cikolata istege bagli ( 45 gram civari)
1 Cay kasiyi Vanilla aromasi
ceyrek cay kasigi Tuz (pisirme tuzu tavsiye ediliyor)
Pisirmek icin: Tum malzemelerin oda sicakliginda oldugundan emin olun
1. Firini 155 dereceye isitin, Pisirme kabinizin altini az yaglayin, ve pisirme kagidi koyun
2. Krem peyniri Mixer ile Orta seviyede tam anlamiyla Kremsi olana kadar karistirin
3. Splenda yi ekleyin ve karistirmaya devam edin
4. Yumurtalari tek tek ekleyip karistirmaya devam edin
5. Geri kalan malzemeyi ekleyip 2-3 dk boyunca karistirmaya devam edin
6. Malzemeyi pisirme kabina koyun, kapta kalan kismi siyirip yiyebilirsiniz, lezzetlidir, test edilip onaylanmistir
7. 155 derecede 30 dk civari pisirin sonra firini 100 dereceye alip 45 , 50 dk civari pisirmeye devam edin. Bitince cikarin sogusun, sonra buzdolabinda 3-4 saat bekletin.
Yukarida belirtilen malzemelerin ile yapilacak Cheesecake besin degeri soyledir:
834 kalori; 123g Protein, 63g Karbonhidrat, 10g Yag (eger yagli peynir kullanilirsa buna gore yag orani artar)
Onemli not: pisirme kabi tam olarak 15.2 cm Capindadir. Eger daha buyuk bir pisirme kabiniz var ise, derd etmeyin , malzemeleri ayni oranda artirin.Ayrica istege bagli olarak cheesecake icine cilek tarzi seylerde eklenebilinir.
Kilo almak isteyen arkadaslar mutlaka her dilimin uzerine 15 gr fistik ezmezi (tuzlu versiyonundan) surup oyle yesinler. Tadi inanilmaz olmaktadir.
Ben bunu kendim devamli pisiriyorum. Ve gercekten tad olsun doygunluk olsun,beni tamami ile tatmin etti. Bir kere hazirlayin, ne kadar basit oldugunu goreceksiniz.
Ayrica cheesecake in uzerine istege bagli yagsiz kakao ile sutu karistirip sos yapabilirsiniz.
Son bir dipnot daha: Tatlandiriciyi mutlaka kararinda kullanin, cok tatli iyi olmuyor. Hafif tatli hafif peynir tadi ile inanilmaz oluyor.Ben ilk denememde cok tatli yapmistim, tek kusuru bu idi.
Ornek resimler bu tarif ile:
350 Gram Yagsiz Krem peynir/Labne ( Turkiye icin yuzde 9 yagli krem peynir)
290-300 Gram 0 Yag yogurt
2 Tam yumurta
60 Gram civari Splenda seker( benim tavsiyem 50 gram yeterli)
125 Ml yagsiz sut
1.25 olcek Protein tozu Vanilya/muz/cikolata istege bagli ( 45 gram civari)
1 Cay kasiyi Vanilla aromasi
ceyrek cay kasigi Tuz (pisirme tuzu tavsiye ediliyor)
Pisirmek icin: Tum malzemelerin oda sicakliginda oldugundan emin olun
1. Firini 155 dereceye isitin, Pisirme kabinizin altini az yaglayin, ve pisirme kagidi koyun
2. Krem peyniri Mixer ile Orta seviyede tam anlamiyla Kremsi olana kadar karistirin
3. Splenda yi ekleyin ve karistirmaya devam edin
4. Yumurtalari tek tek ekleyip karistirmaya devam edin
5. Geri kalan malzemeyi ekleyip 2-3 dk boyunca karistirmaya devam edin
6. Malzemeyi pisirme kabina koyun, kapta kalan kismi siyirip yiyebilirsiniz, lezzetlidir, test edilip onaylanmistir

7. 155 derecede 30 dk civari pisirin sonra firini 100 dereceye alip 45 , 50 dk civari pisirmeye devam edin. Bitince cikarin sogusun, sonra buzdolabinda 3-4 saat bekletin.
Yukarida belirtilen malzemelerin ile yapilacak Cheesecake besin degeri soyledir:
834 kalori; 123g Protein, 63g Karbonhidrat, 10g Yag (eger yagli peynir kullanilirsa buna gore yag orani artar)
Onemli not: pisirme kabi tam olarak 15.2 cm Capindadir. Eger daha buyuk bir pisirme kabiniz var ise, derd etmeyin , malzemeleri ayni oranda artirin.Ayrica istege bagli olarak cheesecake icine cilek tarzi seylerde eklenebilinir.
Kilo almak isteyen arkadaslar mutlaka her dilimin uzerine 15 gr fistik ezmezi (tuzlu versiyonundan) surup oyle yesinler. Tadi inanilmaz olmaktadir.
Ben bunu kendim devamli pisiriyorum. Ve gercekten tad olsun doygunluk olsun,beni tamami ile tatmin etti. Bir kere hazirlayin, ne kadar basit oldugunu goreceksiniz.
Ayrica cheesecake in uzerine istege bagli yagsiz kakao ile sutu karistirip sos yapabilirsiniz.
Son bir dipnot daha: Tatlandiriciyi mutlaka kararinda kullanin, cok tatli iyi olmuyor. Hafif tatli hafif peynir tadi ile inanilmaz oluyor.Ben ilk denememde cok tatli yapmistim, tek kusuru bu idi.
Ornek resimler bu tarif ile:





Son düzenleme: