Cheesecake-- Tatli ve Casein protein ihtiyacina son

protein tozu katılan her proteinli tarif gözümde bir nebze düşüyor ama tozu görmezden gelirsek hem lezzetli hem protein açısından zengin süper bir alternatif tatlı tarifi gerçektende.

Bir de son olarak 1.25 ölçek Protein tozu koymasak olur mu? Ben spora yeni başladım yeni başlayanlara protein tozu önerilmiyor diye biliyorum. Protein tozunu koymadığımız halde ne kadarlık bir toplam protein kaybımız olur? Saygılar...

protein tozu katmasanda zaten ana protein yogurt ve peynirden geliyor. burda konulan 40 gram portein/ 8 dilim yani dilim basina 5 gram protein kaybi cok buyuk bir kayip degil.

yapanlara sorum olacak Light labneyi nerden buldunuz ? Pınarın light labnesi vardı bi ara 2-3 markete baktım bulamadım. Tam yağlı olanları var ve 100gr da 11-17 gr civarı yağ barındırıyordu.

Son düzenleme:
yapanlara sorum olacak Light labneyi nerden buldunuz ? Pınarın light labnesi vardı bi ara 2-3 markete baktım bulamadım. Tam yağlı olanları var ve 100gr da 11-17 gr civarı yağ barındırıyordu.

valla ben turkiye de iken yanilmiyorsam yuzde 9 yagli olanini migrostan veya tansastan aldim.tam hatirlamiyorum ama vardi. Rengi pembe idi galiba.

valla ben turkiye de iken yanilmiyorsam yuzde 9 yagli olanini migrostan veya tansastan aldim.tam hatirlamiyorum ama vardi. Rengi pembe idi galiba.

Bugün tansaşa baktım 15gr yağ vardı malesef her ne kadar bulkta olsamda pek uygun değildi. Yağsız bulsaydım anında yapardım. Almanyadaki quark (yağsız casein kaynağı yoğurt-peynirimsi) burda da yok malesef. :(

Bugün tansaşa baktım 15gr yağ vardı malesef her ne kadar bulkta olsamda pek uygun değildi. Yağsız bulsaydım anında yapardım. Almanyadaki quark (yağsız casein kaynağı yoğurt-peynirimsi) burda da yok malesef. :(

sorma ben de anlam veremedim . neden 0 yag bi urun yok. kaldi ki burada her markette sifir yagi mevcut. hem de en azindan 4-5 marka birden.

Ev Yapımı Light Labne Peyniri...

Serdar2 gerçekten güzel tarifler veriyorsun...
Eski yazılarından birinde TR'ye geldiğim zaman yağsız labne nereden bulurum diye sormuşsun...
Belki o kadar yağsız bulamazsın ama çok kısa bir sürede evde yapabilirsin.

EV YAPIMI LIGHT LABNE

Bildiğiniz gibi piyasada bulunan light peynirlerin yağ oranı bizim için uygun değil.Dukan tamamen yağsız süt ürünlerine izin veriyor;bulunamadığı durumlarda %2'ye kadar uygundur diyor.Eğer %7'ye kadar yağlı peynir bulduysanız onu da ancak sınırlı izinli kontenjanından yararlanarak sadece 30gr kadar kullanabilirsiniz.

Birçok Dukan tarif sitesi bu kuralı göz ardı edip light peynirleri bolca kullanıyor.Bu bazılarımıza duraklama açısından etki etmese de; izinli olduğunu düşünen birçok Dukan uygulayıcısının duraklamasına sebep oluyor.

Daha önce de birçok peynir denemelerim oldu fakat özellikle cheese-cake türü tatlılarda kullanmak için daha kremamsı ve tatlı, labne türü peynirlere ihtiyacımız oluyor.İşte bu tüm arayışlara son verecek türde bir peynir oldu.

Süttozu maya tutar mı acaba diye düşündüm ve bir paketi bu iş için heba etmeye karar verdim:))Ertesi gün kabın üstünü açtığımda şok oldum.Şimdiye dek gördüğüm en taş yoğurt-peynir karşımda duruyordu:))

Sade olarak tüketebileceğiniz gibi ,süzme aşamasında içine az tuz,otlar,baharatlar ekleyerek veya kendi zevkinize göre çeşitlendirerek kullanabilirsiniz.Tatlı-tuzlu keklere,krep hamurlarına,kurabiye ve poğacalara ekleyebilir;hardal,sarmısak ve baharatlarla çırparak etinize sos yapabilir;tatlandırıcı ve aroma ekleyerek krema olarak kullanabilir veya kahvaltıda dukan ekmeğinize sürüp biraz reçelle yiyebilirsiniz.

Benim ilk işim güzel bir cheese-cake yapmak olacak:))

MALZEMELER:
-200 gr süttozu(=1 paket Pınar süttozu)
-2 su bardağı ılık su
-3 yk yarım yağlı yoğurt(%1,5 yağlı)
-1/8 çay kaşığı=1 damla mikrobiyel peynir mayası(aslında ben kullanmamıştım fakat bazılarımızın labnesi tutmayınca eklenebilir diye düşündüm.gerçekten de maya kullanan arkadaşlarınki şansa bırakmadan tuttu.)

Süttozu derin bir cam kase içine konur.Su eklenerek hiç pürüz kalmaksızın çırpma teliyle karıştırılır.
Ayrı bir kasede yoğurda bu karışımdan eklenerek karıştırılır.Yoğurt kase içindeki karışımın köşelerine kaşıkla paylaştırılır.

Kasenin üzeri kapatılır.Birkaç kat örtüyle sarılarak ılık bir yerde yaklaşık 8 saat mayalanmaya bırakılır.

Mayalanan peynir çok koyu bir kıvamda oluyor.

Süre sonunda süzmeden direk karıştırarak kullanabileceğiniz gibi,ince delikli bir süzgeçe veya tülbente alarak suyunu iyice süzerek de kullanabilirsiniz.Ne kadar süzerseniz o kadar katı kıvamlı bir peynir oluyor.
Yaklaşık 400 gr.lık(2 kutu labne kadar) ev yapımı labne elde etmiş oluyorsunuz.

Kaynak: dukandiyetitariflerim: EV YAPIMI LIGHT LABNE

Not: Denemedim ama %0 yağlı sütle de yapılabilir diye düşünüyorum...Benim normal sütle çok güzel peynir yapmışlığım var...Denemek lazım.

Son düzenleme:
daha önce şekerle yapmıştım ve güzel olmuştu, şeker yerine bal kullanmayı düşünüyorum şimdi, kullanan var mı daha önce?

Toz splenda yerine tablet olanından kullansak olur mu acaba? bir tablet 5gram şekere denk geliyor 10 tablet atsak çözünüp aynı etkiyi yaratır mı?

benmı yanlış yapdım tuzlu oldu sankı :D

labneyi direk krempeynir olarak anlamışım bildigimiz krem peynir aldım fkajsd :D

Son düzenleme:
Diyetteyken canim cok tatli istedigi zaman yapicam malesef tatlandirici kullanamiycam şekerde koymak istemiyorum acaba şekersiz olurmu?

Allahhhm nasıl güzel görünüoo :D bende en kısa zamanda bu tarifi yapıcam yalnız bi öğün yerine bunu yesek olurmu bi dilim yetermi iki dilime kaçsam ölürmüyüm :p ara öğünde yersem vicdan yaparım ana öğünde tüketmeye alternatifmi sizce

Labne ağır basıyo tadında ya. Çok hoş bi tat gelmedi. Daha yeni yaptığımdan mı bilmiyorum ama. Bi gün dolapta bekletip yiyin yazmışlar internete. Bi öyle deneyeyim olmazsa. Ama yinede teşekkürler :)

Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın da ben beceremedim yapmayı :'( https://www.servisimo.com dan sipariş verdim. İnsan benim gibi beceriksiz olunca internetten sipariş etmeye mahkum....[DOUBLEPOST=1430560848][/DOUBLEPOST]Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın da ben beceremedim yapmayı :'( https://www.servisimo.com dan sipariş verdim. İnsan benim gibi beceriksiz olunca internetten sipariş etmeye mahkum....

Back
Yukarı