B
brhmcr
Guest
Ispanaktan daha fazla demir, portakaldan daha fazla C vitamini, keten tohumu ve somon balığından daha fazla Omega 3, sütten daha fazla kalsiyum, muzdan daha fazla potasyum, yabanmersini ve yeşil çaydan daha fazla antioksidan ve soya fasülyesinden daha kaliteli protein içeren bir gıda hayal edin. İşte o gıda son dönemde süper gıdalar listesine hızlı bir giriş yapan chia tohumundan başkası değil
Chia çekirdeği aslında nane ailesinden gelen ve salvia hispanica olarak adlandırılan bir bitki.
Son dönemde Amerika oldukça populer olmaya başlayan chia bitkisi salatalarda , yemekler kullanılmaktadır.Dünyanın en yüksek Omega 3 içeriği olan besini; Chia bitkisi tohumudur. Chia tohumu suya teması halinde jelimsi bir yapıya dönüştüğü için, Güney Amerika'da su veya meyve suyu içinde tüketilmektedir. İçeriğinde 0 gluten ve sodyum vardır, ve içeriğinde sağlığa zararlı hiç bir madde eser miktarda bile olsa yoktur. %20 protein, %34 yağ ve %25 diyet fiberleri ve yüksek oranda antioksidan içerir. Chia tohumu yağı %64 Omega 3 içermektedir (yani Chia tohumu %22 Omega 3 içermektedir).
Genel besin değerlerine bakacak olursak :
20 şeker hastası üzerinde yapılan araştırmada, şaşırtıcı sonuçlar elde edilmiş. 3 ay boyunca, günde 4 çay kaşığı Chia çekirdeği yiyen hastalarda;
- Kan pıhtılaşma oranı %20 düşmüş
- İltihaplanma %30 azalmış
- Omega-3 yağ asitleri oranı %80 artmış
- Büyük tansiyonları 6 birim düşmüş.
http://care.diabetesjournals.org/co...INDEX=0&sortspec=relevance&resourcetype=HWCIT
Kaynakça:
http://organikanne.net/tag/chia-tohumu/
https://www.e-fidancim.com/Sifali-Chia-Bitkisi-Tohumu50-tohum,PR-3295.html
http://www.zengardentr.com/Chia-tohumu-salvia-hispanica-mucize-bitki-chia-seeds,PR-2538.html
http://www.happyhealthylonglife.com/happy_healthy_long_life/energy/

Chia çekirdeği aslında nane ailesinden gelen ve salvia hispanica olarak adlandırılan bir bitki.
Son dönemde Amerika oldukça populer olmaya başlayan chia bitkisi salatalarda , yemekler kullanılmaktadır.Dünyanın en yüksek Omega 3 içeriği olan besini; Chia bitkisi tohumudur. Chia tohumu suya teması halinde jelimsi bir yapıya dönüştüğü için, Güney Amerika'da su veya meyve suyu içinde tüketilmektedir. İçeriğinde 0 gluten ve sodyum vardır, ve içeriğinde sağlığa zararlı hiç bir madde eser miktarda bile olsa yoktur. %20 protein, %34 yağ ve %25 diyet fiberleri ve yüksek oranda antioksidan içerir. Chia tohumu yağı %64 Omega 3 içermektedir (yani Chia tohumu %22 Omega 3 içermektedir).
Genel besin değerlerine bakacak olursak :
20 şeker hastası üzerinde yapılan araştırmada, şaşırtıcı sonuçlar elde edilmiş. 3 ay boyunca, günde 4 çay kaşığı Chia çekirdeği yiyen hastalarda;
- Kan pıhtılaşma oranı %20 düşmüş
- İltihaplanma %30 azalmış
- Omega-3 yağ asitleri oranı %80 artmış
- Büyük tansiyonları 6 birim düşmüş.
http://care.diabetesjournals.org/co...INDEX=0&sortspec=relevance&resourcetype=HWCIT
Kaynakça:
http://organikanne.net/tag/chia-tohumu/
https://www.e-fidancim.com/Sifali-Chia-Bitkisi-Tohumu50-tohum,PR-3295.html
http://www.zengardentr.com/Chia-tohumu-salvia-hispanica-mucize-bitki-chia-seeds,PR-2538.html
http://www.happyhealthylonglife.com/happy_healthy_long_life/energy/