Salvadore_xp'nin yorumu gene güzel bir yorum olmuş.
Aynı zamanda doğru noktalara değinen arkadaşlar olmuş.
chqsk ben senin ne sorduğunu birebir ve eksiksiz anladım. Ancak sorunda doğru noktalar olduğu kadar anlamsızlıklar da var. "cinsel istek" diye bir şey vücutta oluşur ama depolanmaz vücutta, sperm depolanır., ikisi aynı şey değil. Elbette beslenmeyle alakalı bu istek açlık çeken birisi cinsel istek göstermez doğal olarak ama bu cinsel isteğinin yok olduğu anlamına gelmez, yeterince tahrik edilirse herşeyi yapar aç karnına. Aynı şekilde canavar gibi beslenen kaslı birisi de çok cinsel isteğe sahiptir diyemezsin belki de adam gaydir ve etrafı kadınlarla çevrilidir

Napcak şimdi bu vatandaş ? Sen sanki 3a alan birisi 2ayı harcadıktan sonra ille geriye kalan 1a cinsel güçmüş gibi falan.... Sen olayı çok karıştırıyorsun.
Cinsel arzu başkaa, alınan kalori miktarı başka... Yani libido olayı. Nefis ve irade olayı. Sorun cidden kulağa mantıklı geliyor ama üzerinde biraz düşünürsen, mantıklı falan değil.
İyi yiyince azıyorsan arkadaşım, ve bunun vücut gelişim verimini düşürecek kadar seni boşalmaya götürdüğünü düşünüyorsan ya iyi beslenmeyeceksin, ya ...ine sahip olacaksın. Böyle başlıklar açıp ta "iyi beslenipte benim kadar azgın davranmayanlar cinsel isteklerini harcamadan nasıl manipüle ediyorlar?" demek biraz abesle iştigal etmek oluyor. (sanırım burada manipülasyon kelimesini cinsel isteği yararlı bir biçimde kullanmak anlamında kullandın çünkü diğer anlamlarıyla kullandıysan saçma olur)
Tabii ki bunlar benim fikirlerim. Ayrıca guardboy'un dediği eline beline dilne sahip olma olayı da anlaşılmamış. zaten kendisi de doğru kullanamamıştır. Ancak ben demek istediğini anlıyorum sadece kelime seçimi yanlış. O da güzel bir yorum yapmış bence kestirip falan da atmamış iyi düşünebilenler için onun ki güzel bir yorumdur.
Beline sahip olmak Türk Kültürü'nün bir deyimidir. Elbette ilişkiye girmemek anlamına gelmez. İlişkinin çirkin (sunni çevrede haram) yollarına sapmamak ve de ilişkide ifrata varmamak demektir.
Sana tavsiyem kendinle bu konuda mücadele etmendir çünkü cinsel istek senin zannettiğin gibi manipüle edilmek zorunda olan veya geldiğinde ille cinsel doyumla giderilmek zorunda değildir. Öyle olsaydı ben çok az gıda gıda alıp bu işi sırf canı sıkıldığı için çok fazla yapıp sapıtanlar veya dünyanın gıdasını aldığı halde cinsel yönden keşiş gibi yaşayan insanları duyamazdım.
Bence olay tamamen kişisel bu işin hiçbir bilimselliği de yok, buna inan.
Bak bir hayvan vardır bunu iyi dinle çünkü bu hayvan gibi insanlar olabilir.
Bu bir fare türü, yetişkinliğinde çiftleşme döneminde 1 hafta boyunca birşey yemeden önüne gelen dişiyi döllüyor ve tabii 1 hafta boyunca gıdasız kaldığından bu çiftleşme süreci sonunda hayatını kaybediyor. İşte insanlar da bu hayvan gibi olabilir, ölmeseler de bu kadar abartabilirler. Gıdalarla alakalı ama gıdadan başka şeyler daha etkili olabiliyor bu tutumda.
Misal yine boğalarda senede bir kaç kere çiftleşir ve sene boyu dünyanın gıdasını tüketirler. Ama istenirse bir boğayı dış etkenlerle tahrik ederek doğasından çok daha fazla sayıda çiftleştirmek mümkün. Çok aşırı yaparsan elbette o hayvan erir.
Bunun gibi sende ne olacağına kara vermelisin, ya bazılarımızın bir zamanlar deneyipte bir halt olmadığını anladığı gibi o çiftleşme sonucu ölen hayvan gibi olursun ya da bir boğa gibi. Ama bence bu işi sene de bir kaç kereye dökersen "işleyen demir ışıldar" lafı gereği demirin ışıldar mı ışıldamaz mı bilemiyorum onu haydar dümen'e sor.
Bence cinsel terbiye lafı yanlış çok değişik yönlere çekilebilecek bir kelime seçmişsin. Bu kelime cinsel tercihten, cinsel ahlak anlayışından, cinselliğe yaklaşımdan, cinsel ilişki arzusuna hakim olmaktan....vb. konulara kadar bir çok yöne çekilebilir.
Bence insan biraz kendine hakim olmayı öğrenmeli, tahriklere kapılmamalı

Cinsel arzusunu başına vurduğunda ve içten içe bunun yersiz, zamansız olduğuna inanıyorsa dışarı atsın kendini mekan değiştirsin, meşguliyetini değiştirsin zihnini temizlemeye çalışmalıdır. Böyle böyle zamanla olur olmaz yer ve zamanda cinsel ilişkiyi düşünmez hale gelebiliriz.