• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

cmrsmr

cmrsmr

Üye
Daha önce de konu açmıştım yanlış konu açmışım bodyforum tr tekrar sitesinden özür diliyorum.
Yazdıklarım tamamen body composition analysis cihazında ölçülerek yazılmıştır. Hiç bir uydurma söz konusu değil.

Vücut ağırlığım 77kg
Boy 1.81 cm

Yağ 3.2 kg
Kas 74 kg

Yağ oranı %4.1

Nisan 13 yağ oranım %7.1 kas 71 kg Vücut ağırlığım 77.7 kg
Mayıs 13 yağ oranım % 4 kas 74 kg Vücut ağırlığım 77.2 kg

1 ayda hem 3 kg yağ yaktım hemde 3 kg kas aldım kendimce çok iyi başarı.

1 aydır zayıfladığımı düşünüyordum ki verilerim beni motive etti.

Define bir vücut ile kas inşa etmek gerçekten çok zor olsa da define vücut hep tercihimdir.

İlk fotoğrafım sporda 6 aylıkken arkadan pozum olmadığı için onu koydum.

5.fotoğrafım 13 mayıs ölçüm günü.

Fişin fotoğraflarını da inanmayan olursa özelden yollayabilirim. Ben analiz cihazı fişlerinin yazdıklarını buraya aktardım. Cihazlar hakkında her ne kadar tam ölçüm yapmaz denilse de çok yaklaşık ölçümler aldıkları bir gerçek.

Eklentiler

• IMAG0056.jpg
    IMAG0056.jpg
    155,1 KB · Görüntüleme: 1.386
  • 29032013515.jpg
    29032013515.jpg
    78,8 KB · Görüntüleme: 1.159
  • 19022013437.jpg
    19022013437.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 1.166
  • 13052013599.jpg
    13052013599.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 1.140
  • 2gr yağ.jpg
    2gr yağ.jpg
    91,6 KB · Görüntüleme: 1.231
  • 20042013570-001ad.jpg
    20042013570-001ad.jpg
    104,8 KB · Görüntüleme: 1.220
Başarılı bir vücut tebrikler de %4 yağa takmışsınız, biz öyle olmadığını söyledikçe siz tersini diyorsunuz. Göz var nizam var :).

Evet bu fotoğraflara bakınca %4 olmadığı açık 6 gibi duruyor. Ozaman milyarlık cihazın kurbanıyım diyelim.

Nisan 13 yağ oranım %7.1 kas 71 kg Vücut ağırlığım 77.7 kg
Mayıs 13 yağ oranım % 4 kas 74 kg Vücut ağırlığım 77.2 kg

1 ayda hem 3 kg yağ yaktım hemde 3 kg kas aldım kendimce çok iyi başarı.

Ayda 3 kilo kas yapimi, hem de definisyonda, yapma!!! Boyle seylere kendini inandirmak motive ediyorsa bilemem ama bari buraya yazma.

Salla bu makineleri, fotograflarda gayet estetik duruyorsun 3 olmus 5 olmus onemi yok..

77 kilonun 73 ü nasıl kas oluyor :)

bzim salondaki milyarlık makina:):):):):) 85 kilo adamların 45 kilosunu su cıkarıyor

olması gereken kas oranı da 32 kg ile 40 kg arası diyor ...

vücut güzel başarılarının devamını dilerim

Saf kas demedim zaten su oranı 54.1 kg o kaslar zaten saf kas değil ki. Bunu belirtmeme gerek olmadığı için yazmadım.
74-51=23 kg saf kas. Makineye göre tabi :)

Ya abilerim kardeşlerim ben makinenin yazdıklarını söyledim. 1 ayda bilmem şu kadar kas falan tamamen makinenin yazdıklarını söyledim yani. Bu kadar hata payı yapıyorsa bi daha çıkmam o cihazlara. :)
Sizin söylediklerinizi kulağıma küpe yapıp daha bilinçli olacağım. Ama yorumlarda biraz iğnelemeden olursa daha iyi olur. Sonuçta 2 senelik bir sporcuyum ben. Bilemeyiz herşeyi ::)

Selam

Öm atmışsın burdanda belirtelim senin yağ oranın %4 değil, 6 demişsin o da değil. Işıklarla oynayıp karın pozu vermişsin. Ki %10 un altında olan birinin ısıklarla oynamasına gerek yoktur havada karada belli olur kuru görünümü. Seninki %12 civarı. Makinelerin söyledikleri tamamen matematiksel yöntemdir.

Haklısın doğrusun fakat bu fotoğraflar doğal fotoğraflardır hiç bir ışık oynaması yapmadım. Gerçek yağ oranım kaçtır bilemem. En iyi sonuç otopsi de bakılır :)

Bu makineleri alıp salonlarına koyan hocalara sormak lazım, hayatlarında hiç 1 ayda 3 kg kas yapabilmişler mi?
Geçen başka bir üye nin başlığına üşenmeyip uzun uzun yazmıştım, o da makine sonuçlarına göre 1 ayda 12 kg yağ yakıp 2.5 kg de kas almıştı:) Tamamen ticari amaçlı makineler...

Vücut güzel yağ oranın tahmini 8-9 olabilir kişisel fikrim,yakından görmeden objektif yorum yapmak anlamsız hoş yakından görsekte söyleyeceğimiz en fazla tahmini kafadan atma rakamlar olur :)

Ancak vücudu hemen hemen bu yağ oranında tutarak 85+ kg lere çekersen efsane olur, o da bir 2-3 seneni daha alır gibi,
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Valla çok iyi açıkladın çok teşekkür ederim iğneleyerek değil de kibarca yaklaşımın için içten teşekkür ediyorum sana :)

yağ oranı ile sivilcenin bi ilişkisi vardır ama ne oranda vardır bilemiyorum
ancak sırtındaki sivilcelere dikkat et neden kaynaklı acaba?
gelişim vucut süper tebrikler

Saf kas demedim zaten su oranı 54.1 kg o kaslar zaten saf kas değil ki. Bunu belirtmeme gerek olmadığı için yazmadım.
74-51=23 kg saf kas. Makineye göre tabi :)

Ya abilerim kardeşlerim ben makinenin yazdıklarını söyledim. 1 ayda bilmem şu kadar kas falan tamamen makinenin yazdıklarını söyledim yani. Bu kadar hata payı yapıyorsa bi daha çıkmam o cihazlara. :)
Sizin söylediklerinizi kulağıma küpe yapıp daha bilinçli olacağım. Ama yorumlarda biraz iğnelemeden olursa daha iyi olur. Sonuçta 2 senelik bir sporcuyum ben. Bilemeyiz herşeyi ::)

yanlış anlama bunu sorma nedenı merak ettiğim içindi bende 83 kg iken saf kas oranı 39 kg cıkmıştı ve dıger arkadaslara gore yuksektı senınkini merak ettım

birde gerçekten en sağlıklı ölçümü yine senin bünyen yapıyor bir kere ölçüm yaptırdım yanımda ölçüm yaptıran cocukların sonuclara da bakınca tam bi fiyasko oldugunu gordum ve bıraktım bır daha hiç yaptırmadım yağ oranım için bakıyorum arada digerlerini okumuyorum bıle artık :)

dexter morgan ın dediğinide yanlış anlama bence çünkü değindiği nokta önemli bende spor salonundaki ışıkların altındayken vücudum ayna karsısında öyle gözüküyor ki öyle vücudum olması için 10 bin verirdim :)))))) buda yer yer loş ışık uygulamaları bir strateji tabiki

Son düzenleme:
Evet yağ oldu mu sivilce malum çıkar. Fakat benim cildimde bildim bileli hep sivilce vardır o yüzden tuhaf yani bu konuda bişey diyemem :) Ama evet ölçüm kesinlikle hatalı. Düzeltebilsem konuyu düzeltirdim. Bu arada belirtmek istiyorum supplement kullanmıyorum. Sadece 2 ay beef amino kullandım. O kadar.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:17 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:13 ----------

yanlış anlama bunu sorma nedenı merak ettiğim içindi bende 83 kg iken saf kas oranı 39 kg cıkmıştı ve dıger arkadaslara gore yuksektı senınkini merak ettım

birde gerçekten en sağlıklı ölçümü yine senin bünyen yapıyor bir kere ölçüm yaptırdım yanımda ölçüm yaptıran cocukların sonuclara da bakınca tam bi fiyasko oldugunu gordum ve bıraktım bır daha hiç yaptırmadım yağ oranım için bakıyorum arada digerlerini okumuyorum bıle artık :)

dexter morgan ın dediğinide yanlış anlama bence çünkü değindiği nokta önemli bende spor salonundaki ışıkların altındayken vücudum ayna karsısında öyle gözüküyor ki öyle vücudum olması için 10 bin verirdim :)))))) buda yer yer loş ışık uygulamaları bir strateji tabiki

Ya haklısın evet ama salon hep üstten ışık ayna dipleri hep ışık yani :) Videom da var oradan da bakabilirsiniz yani gerçi orada da bir ışık var fakat şöyle birşey profesyonel vücut geliştirme şampiyonları bile ışık altında yapılıyor yani :)

bacak fotolarını koyarsan daha net anlayabiliriz;(kalf ve bacak ayrımlarından) sırt fotonu gördükten sonra %9 dan fazla olduğuna kanaat getirdim.Ama güzel vücut tebrikler..

Makro besinleri kg başına kaç gram alıyorsunuz yazarsanız sevinirim,gerçekten mükemmel bir vücut inşa etmişsiniz.Harika define görünüyorsunuz.Fazla söze gerek yok bence.Fitness model'e doğru adım adım :)

Yağ oranın banada %4 gibi gelmedi 1 ayda 3 kilo kas kütlesi hemde yağ yakarken 3 kilo kas kütlesi inşa etmen bencede çok fazla.Emin ol o cihazların hepsi yanlış ölçüyor 10 tane farklı cihazda ölçüm yaptır hepsi farklı sonuçlar verir.

yag orani bence %8-9 civaridir.. %12 olmasi imkansiz cünkü karin kaslari kendini asiri derecede belli ediyor %10 ve üzeri olunca karin kaslari soft kalir..

Back
Yukarı