Diyette olayım olmayayım, zero soframdan eksik olmaz. Yalnız dişlere dikkat etmek lazım.Hızlı çürütebilir, düzenli fırçalayın.
Bende buna tamamen karşı plan twinkie diyetini yazayım. Sadece şekerle ve proteın ihtiyaçi için protein tozuyla kyag yakıyor. Arastirin. Evet şeker zararlı ama kalori ni asmadigin sürece seker ye yağ yakarsin .sadece şeker kile yapar diye bişey yok.yurt dışındayım.kilomu sabit tutan kaloriyi biliyorum. Dondurma Tatlı şekerleme tüketiyorum malesef sadece bunlar var tatilde oldadugum için 20 gündür de böyle kalorimi asmiyorum kilom aynıArkadaşlar aspartam denen madde şekerden 200 kat tatlı.Yani o şekerli tadı zaten şeker ama kalorisi yok.Suni şeker.Ayrıca şeker kilo kesinlikle yapar.Vucut dengesini bozar ve şunu da söyleyeyim en önemlisi bu.Örnek bir insan günde 2000 kalori alıyor diyelim sabit fakat beslenme şeklini değiştirip bunu şekerli ağırlıklı ürünlerle denediğini düşünün.Gene 2000 kalori alarak beslenmesine devam ediyor.Önceden formun u koruyorken şekerden aldığı kalori yüzünden 4-6 kilo alıyor.İzleyin filmi var.that sugar
İnsilüne sadece şekerin yükselttiğini sanan arkadaşlar var. Arkadaşlar insülünü herşey yükseltir. Yulaf yesende süt içsende.Şekerin zararlı olmasının nedeni aniden yükseltmesi insülünü.
ben kendim hadi bi zero olsa içsem demiyorum canım istediğimde gidip içiyorum, cips isterse gidip cips yiyorum pizza isterse pizza yiyorum.
kendinize bu kadar eziyet etmeyin bu bi spor bunu uzun yıllar yapacaksanız kendinize bu kadar eziyet etmeyin ki sonra sporu bırakmak zorunda kalmayın.
Özellikle pizza,burger,cola zero gibi yiyercekler yiyorsanız antreman sonra yerseniz sizin için daha iyi olur sebebi glikoz depolarınız boşaldıgı için vucudun bunları yaga çevirme olasılıgı daha düşük olacaktır.
Bu sporu gerçekten iyi yapabilmek ve canının istediğini arada birde olsa yiyeebilmek için oturun ve insilunu araştırın.
Arkadaşlar 17 yaşındayım kilom 64 boyum 1.72 hiçbir zaman şişman olmadım, suratım kollarım her şeyim gayet normal, ama kendimi bilmim bileli biraz da olsa göbeğim var ve onu da eritmek istiyorum.
Diyet sırasında bazıları zorlanırlar, ancak ben her şeyi göze aldım ve 1.5 haftadır hiçbir şekilde kaçamak yapmadan şu diyeti yaptım ve yapmaya devam edeceğim.
Sabah kalkıyorum elimi yüzümü yıkayıp dışarı çıkıp 1.5 saat yürüyorum eve gelip duş alıp kahvaltımı yapıyorum. Kahvaltıda genelde 1 yumurta ve 2 dilim kızarmış kahverengi ekmek veya yulaf ezmesi ve hemen ardından yarım saat sonra Dumbell ile bir kaç çalışma.
Daha sonra öğlen olunca pek bir şey yemiyorum sadece bir kaç atıştırmalık Elma veya çilek gibi, veya enerji versin diye 1 kaşık fıstık ezmesi.
Akşam saat 5 falan olunca tekrar dışarı çıkıyorum 1.5 saat tekrar yürüyorum, eve geliyorum akşam yemeği yiyorum saat 6 buçuk civarı.
Akşam yemeğinde çoğu zaman fırında tamamen yağsız kızarmış 1 adet balık 2 dilim siyah ekmek, veya bazen tavuk göğsü kıyması ile kendim yaptığım yağsız tavuk köftesi.
Şeker gibi şeyleri tamamen hayatımdan çıkardım, ancak bir tek akşam yemekleri şu Cola'sız hiç lezzetli olmuyor.
Daha sonra araştırdım Coca Cola Zero'nun içinde hiç şeker yok ve 1 kutu Coca Cola 150 kalori iken 1 kutu Coca Cola Zero 1 kalorinin bile altında.
Günde sadece akşamları 1 su bardağı Zero içmek diyeti bozar mı?
Asıl soru bu, fakat bir soru daha sormak istiyorum ikisini aynı anda cevaplarsınız. Sizce bu diyeti sürekli yaparsam ne kadar sürede gözle görülür bir fark olur kaç ayda mesela?
Teşekkürler.
Hocam çok yanlış bir diyet ve ant. programınız var müsait olunca detaylı yazacagım
Bozmaz arkadaşlar bozmaz .0 kalori .zararı falan orasını bilemem.insulin vs diyenler aspartam insuline dokunmuyor
SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzun dönem yan etkilerinden bahsetmiişsin.ben yukarda yazdım zaten sağlık açısından bir bilgim yok diye.kan şekeri yükseltme konusuna gelince .internette değişik yazılar var.attigin makaleyi okuyacağım .ama kaç tane yarışmanın son günlerine kadar kola zero içen ve yarışmalara katılan insan gördüm. Hem internette hem semtinde. Sağlık olarak sağlığa zararlıdır değildir. Orasını pek bilemiyorum .makaleyi okuyacağım teşekürler .Ne kadar rahatsin sen?
Daha "bilim" yapan insanlar, ozellikle uzun donem yan etkileri hakkinda, kesin cevap veremiyorken sen burada massallah otorite gibi konusuyorsun.
Buyur, ingilizcen varsa oku. Buna benzer daha cok benzer makale ve arastirma sonuclari var. Aspartam ve benzeri tatlandiricilarin kan sekerini bir miktar yukseltebildikleri zaten bilinen bir sey. Bunun yaninda daha da onemli olarak, bagirsak florasinda, yani bizim sindirim sistemimizin onemli bir bolumunu ustlenen bagirsak florasi, degisimlere ve islev bozukluklarina sebep oldugu belirtilmis. Bu degisim uzun vadede, dolayli yoldan insulin direnci demek. Yani insulin de yukseliyor, sindirim de bozuluyor.
Kafayi 45lik teyzeler gibi kaloriye takmissiniz ama her sey kalori degil.
Abartiyorum gibi gozukecek, ama ictigin suyun kalitesine kadar vucuduna soktugun her seyin bir sonucu olur, yan etkisi olur, bu yan etkiler ozellikle uzun vadede ortaya cikar. Her ne kadar farkinda olmasan da, yapilmasa da, aslinda ustunde deney yapilabilecek bir canli turusun sonucta. Insan vucudu cok dayanikli oldugu icin uzun donem sonuclari kisa donem sonuclarindan onemlidir.
https://authoritynutrition.com/artificial-sweeteners-blood-sugar-insulin
Uzun dönem yan etkilerinden bahsetmiişsin.ben yukarda yazdım zaten sağlık açısından bir bilgim yok diye.kan şekeri yükseltme konusuna gelince .internette değişik yazılar var.attigin makaleyi okuyacağım .ama kaç tane yarışmanın son günlerine kadar kola zero içen ve yarışmalara katılan insan gördüm. Hem internette hem semtinde. Sağlık olarak sağlığa zararlıdır değildir. Orasını pek bilemiyorum .makaleyi okuyacağım teşekürler .
SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi