efebulbul ve B3RkOvi dostum,
Haftada 3 gün çalışıyorum,
Spor'dan önce
-Yumurtalı güzel bir kahvaltı,
- 25-30gr whey protein(süt veya meyve suyuyla + 4-5gr glutamine) bazen bunlara 5gr creatin'de ekliyorum, eklemediğim zaman kreatini duruma göre su veya meyve suyuyla alıyorum.
- B kompleks vitamin hapını günde 1 kere bu yukarda saydığım ürünlerden önce alıyorum.
Spordan sonra,
-İyi bir yemekten sonra, c vitaminini alıyorum. 25-30gr whey pro + 5gr glutamine sütle alıyorum.
-Akşam yemeğinden sonra gene c vitamini alıyorum. Bunu sabahta alabiliriz b kompleks ile ama ben akşam yemeklerinden sonra alıyorum.
-Gece yatmadan öncede 15-20gr civarında whey pro + 2-3gr glutamine alıyorum. Akşam 5'ten sonra sütün gh yi etkilediği söyleniyor ama ben gece yatmadan önce muhakkak süt tüketiyorum. O konuda kesin bir kaynak, bilgi varsa 5'ten sonra süt içmeyebilirim.
Spor olmayan günler,
(eskiden spor olmayan günler birşey kullanmazdım ancak son 1 aydır kullanmaya başladım ve etki daha fazla oluyor o yüzden kullanmaya başladım.)
- Suyla B kompleks vit. + Sütle, 25-30 gr whey protein + 4-5gr glutamin.(ben genelde öğlen yada akşam yemeklerini engellemeyecek şekilde alıyorum.)
- Öğlen yemekten sonra c vit.
-Akşam yemekten sonra c vit.
-Spor olmayan günlerde creatin almıyorum. Yükleme yaptığımda alıyordum ancak hergün creatin aldığımda birşey hissetmedim. O yüzden sadece spordan önce alıyorum.
Bunlar ek besin programı, hergün birkaç porsiyon mandalina, elma, nar tüketiyorum.
Şimdilik bu şekilde. Programı kendinize göre(kilo, yemek düzeni vs.) düzenleyebilirsiniz. Örneğin creatini spordan önce 5gr, spordan sonra 5gr spor olmayan günler 5gr şeklinde alabilirsiniz. 1 ay kullanım sonra 3-4 hafta ara şeklinde.
Whey proteini enazından 1-2 ay sabah-öğlen-akşam kullanmanızı öneririm. Ekonomik olsun diye sadece spor öncesi kullanırdım ve faydasını görmezdim.
Şimdilik bunlar. Bu kombineyi yapan arkadaşlar da nasıl kullandıklarını yazarlarsa fikir almış oluruz. Ancak ben bu şekilde baya memnunum.
Herkeze iyi çalışmalar dilerim...