iyi yapmışsın tabi ki , arkadaşının fiziksel aktivite boyutunu bilmediğim için karar almasında danışacağı kişi sensin bence aktivitesi yeterliyse crossfiti denemekte fayda varHocam ben kendim bb ile ugrasiyorum zaten bu kendim için değil bir arkadaşım başlamak istiyor bana dediği vb sevmedigini ve rutin antrenman yapmak istemediğini anlattı bende ona bunu önerdim ancak doğru bişey mi yaptım bilmiyorum size danışmak istedim
bence bahsettiğiniz hocamız hemen hemen tüm crossfit hareketlerinin standardını biliyordur diye düşünüyorum . Söylediğinize göre de arkadaşınızın bulunduğunuz ilde çok bir seçeneği de yok crossfit adınaHocam öncelikle salonu açan adam Yunus Bıçaklı, Salon Ispartada
Yunus Hocanın elde ettiği resmi dereceler ;
2010 nisan vücut geliştirme Avrupa şampiyonası Türkiye milli takım seçmelerinde masterlar kategorisinde Türkiye 6. Lıgı (antrenör olarak)
2010 ekim vücut geliştirme dünya şampiyonası genç bayanlar fitness kategorisi Türkiye şampiyonu (antrenör olarak)
Antrenör olarak bu dereceleri elde etmekle beraberinde sporcu olarak da şu başarıları elde etmiştir…
2012 nisan vücut geliştirme Avrupa şampiyonası Türkiye milli takım seçmelerinde büyuk erkekler kategorisinde 17 rakip içerisinde Türkiye 2. Liği (sporcu olarak)
2013 nisan vücut geliştirme Avrupa şampiyonası Türkiye milli takım seçmelerinde atletik fizik kategorisinde 34 rakip içerisinde Türkiye 4. Lüğü (sporcu olarak) başarılarını elde etmiştir…
Toplamda 7 yıldır fitness ve vücut geliştirme antrenörlüğü yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye vücut geliştirme fitness ve bilek güreşi federasyonu Isparta il temsilciliği yapmakta.
Yanı benim daha önceden gittiğim salonunda hocası zaten çokta seçeneğiniz yok küçücük yer sonuçtaama crossfit yetkisi izni vb. belgesi var mı bilmiyorum. Sizce denenmeli mi?
bence bahsettiğiniz hocamız hemen hemen tüm crossfit hareketlerinin standardını biliyordur diye düşünüyorum . Söylediğinize göre de arkadaşınızın bulunduğunuz ilde çok bir seçeneği de yok crossfit adınasonuçta arkadaşınızın yarışmalara katılma gibi bir düşüncesi yoksa gitmesinde sakınca yok (bilindiği üzere crossfit hareketlerini standartlara uygun yapmazsanız yarışmalarda puanlama ona göre yapılıyor ).Kim bilir belki ilerde kendisi crossfit konusuna daha fazla ilgi duyup kendi başına lisans almak isteyebilir yani lisans yok diye bu sporu yapmaktan vazgeçmek yerine bu konuya daha fazla ilgi duyup gerekli adımları atmak gerekir diye düşünüyorum. İnşallah arkadaşına faydası olur kolay gelsin
![]()
bitane caps vardi crossfitle ilgilide bulamadim.
before after yapmislar, 6 ay once ve 6 ay sonra
sonuc= aynı resim
![]()
İşte bunları komik bulabilmeniz için CrossFit ile Vücut Geliştirmeyi karşılaştırmanız gerekir. Halbuki ikisi tamamen ayrı sonuçları hedefleyen iki ayrı disiplindir. Bu karşılaştırmayı yapan adam zaten CrossFit'ten anlamıyordur, Vücut Geliştirmenin de aslında ne olduğunu bildiğini pek zannetmiyorum.
Ben sizi kastetmedim direk yukarıdakileri söylerken, genel yaklaşım hakkında bir eleştiri yaptım. Ama siz yinede biraz daha araştırsanız iyi olur bu işin tarihini ve yapanları. Söylediklerinizden CrossFit ile ilgili pek bilginiz olmadığı anlaşılıyor. BB hakkında ukalalık yapmak istemiyorum, herkes bildiği şeyi konuşsun.arkadasim yapana saygim var tabi ama bana gore bodybuilding ten sıkılan amerikan halkinin uydurdugu bisey crosfitt. hani o iri kaslı adamlar cikiyor ya hocalik yapıyor, onlarin hepsinde bb alt yapısı var. crosfittle oyle vucut yapılmaz. ha bana bilgisiz bb den anlamiyo diyebilirsin ama emin ol senden fazla yildir bu sporu yapiyorum ve bilgim kendimce ileri duzey