Gitttigin Salona hocaların egitimine göre degisir anlıcagın salondan salona degisiyor verilen programların agırlıgı, ilk hafta-aylarda senin vucudunun anotomisine göre degisir programlar. Burda önemli olan salon ve hocaların bilgi sahibi gym factory tarzı yerlerde yapılan crossfitler senin gibi yarışma hevesi olan bi insan icin hafif gelir bi zaman sonra.Ben İcinde bulundugum ve arastırdıgım süre zarfınca sana mantıgı anlatıyım öyle evde falan yapamazsın bu sporu cünki crossfitin tanımında yer alan yaklasık 10 kadar özellik esneklik-jimnastik-patlayıcı güc gibi gibi bu özelliklerin hepsini gelistirmen icin boxa ihtiyacın var . Baslangıc İçin Mantık su iki temel hareketi ele alalım squat ve barfiks barfiks cekemeyen bir insana kolaylastırmıs hali olarak inverted row halatla yatay çekiş veya direnc bandıyla barfiks cektirerek güclendiriyorlar squat da yapamayan birine yine altına kutu koyarak gibi gibi bircok kolaylastırcak seyle zamanla yapıyorsun tabi sana ve genetigine yasına baglı. Bununla birlikte günlük yapman gereken programın icinde vucut agırlıgnla yapıcak hareketler oluyor burpeee , box jump , kettlebel swing,toesto bar,diz çekiş şınavın çeşitli türleri falan filan bir sürü yapılabilcek ve aynı zamanda yaparkende zevk alıcaksın 1-2 ay sonrada (kisiden kisiye degisir) olimpik hareketlerin teknigi gösterilir ögrenene kadar boş barla teknik çalışırsın ki bunu ögrenmek kolay degil beyin gerektiren hareketler dogru yapıyorum diyen bi insna bile belki dogru yapmıyor (keske halterci olsaydım:::

) aynı zamanda ögrendikten sonrada kendini halterciler kadar kilo takmasanda bu olimpik hareketleri yaparken mutlu oluyorsun. ve yaklasık 5-6 ay sonra sen oldun hard wodlar eger beslenmene ciddi anlamda dikkat edersen sana diyemme vucut gelistirmedeki gibi bi vucut sunar ama ciddi anlamda gücleniceginin garantisini sana spordan anlıyan herkez söyleyebilir. Eger bi grubun olursa acayip zevkli gecer ve boxtan cıkmazsın üstüne salona gider sen para veririsn sana böyle bi imkan sagladıgı icin.