Crowley-Yaş:16Boy1.90 Sizce nereden başlamalıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Crowley
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adım Can 16 yaşındayım boyum 1.90 kilom 63 sizce ilk olarak hangi bölgeleri çalıştırmalıyım nereden başlamalıyım vücut geliştirmeye şimdiden teşekkürler.

Eklentiler

• 1780811_10202610007564728_274313224_n.jpg
    1780811_10202610007564728_274313224_n.jpg
    43,9 KB · Görüntüleme: 352
her bölgeyi düzenli olarak calıs bacaklarda dahil estetik bir görünüm olur. alacagın protein karbonhidratıda bayağı bir arttırman gerekir.

Spor salonunda çalışacaksan zaten senin performansına yaşına boyuna kilona göre bir antrenman ve besenme programı yapılacaktır sana.Ama beslenmen antrenmandan önce gelir.Yeterli beslenmezsen bir süre aldığın protein ve karbonhidrat yeter gelişirsin gelişmeye devam ettikçe protein ihtiyacın arttıkça beslenmen yetersiz gelir kasların halk diliyle gelişmek yerine çökmeye başlar.Yani ilk olarak beslenmekten başlayacaksın işe.Eğer spor salonunda değilde evde çalışacaksan genelde göğüs ve ön kol gibi büyük kas gruplarından başlanır.Bunun için sabitlenmiş konularda bir çok program mevcut.Spor salonu içinde çeşitli konular mevcut.Forum içinde aradıkça bir çok bilgiye ulaşacaksın.

Spor salonunda çalışacaksan zaten senin performansına yaşına boyuna kilona göre bir antrenman ve besenme programı yapılacaktır sana.Ama beslenmen antrenmandan önce gelir.Yeterli beslenmezsen bir süre aldığın protein ve karbonhidrat yeter gelişirsin gelişmeye devam ettikçe protein ihtiyacın arttıkça beslenmen yetersiz gelir kasların halk diliyle gelişmek yerine çökmeye başlar.Yani ilk olarak beslenmekten başlayacaksın işe.Eğer spor salonunda değilde evde çalışacaksan genelde göğüs ve ön kol gibi büyük kas gruplarından başlanır.Bunun için sabitlenmiş konularda bir çok program mevcut.Spor salonu içinde çeşitli konular mevcut.Forum içinde aradıkça bir çok bilgiye ulaşacaksın.
Cevaplarınız için teşekkürler. Evde çalışacağım ve kollarımın zayıf olduğunu düşünüyorum oda beslenmeyle alakalı dediğiniz gibi yurtta kalmıştım bir süre o süre boyunca eksik öğün yemeklerinde güzel olmamasıyla pek yemedim kaslar çöktüde. Kollarımla omuzlarımı birde karın kaslarımı çalıştırsam 3 bölgeyle başlasam nasıl olur sizce ?

Yeterli beslenirsen tabi ki gelişir. Tam tersini düşünürsen daha kötü. Sadece omuzları, kolları ve karnı gelişmiş, sırtı, göğsü ve bacakları zayıf bir adam epey şekilsiz olacaktır. Özellikle bacağa önem vermeyip üst tarafı şişirenler meşhurdur, yaygındır ve inan bana komiktir. Her yere aynı ağırlıkta önem verirsin, aradan 6-9 ay geçer, sonra eksik kalan bölge varsa oralara daha çok eğilirsin.

Yeterli beslenirsen tabi ki gelişir. Tam tersini düşünürsen daha kötü. Sadece omuzları, kolları ve karnı gelişmiş, sırtı, göğsü ve bacakları zayıf bir adam epey şekilsiz olacaktır. Özellikle bacağa önem vermeyip üst tarafı şişirenler meşhurdur, yaygındır ve inan bana komiktir. Her yere aynı ağırlıkta önem verirsin, aradan 6-9 ay geçer, sonra eksik kalan bölge varsa oralara daha çok eğilirsin.
Haklısın orantısız gözükmesi kötü olur ben biraz daha bu konu hakkında forumda dolaşıyım 2 3 gündür dolaşıyorum ama bilen biri yardım etmeyince zor oluyor, sen yerimde olsan hangi bölegelerden başlarsın ? Ve bacakları çalıştırmak isterimde nasıl çalıştırıcam evde bir bilgin varrmı ?

Bütün bölgeleri çalıştıracak bir full body programından başlarım, forumda çokça var. Evde bacak biraz sıkıntılı bir durum. Dumbella çalışacaksan dumbell squat, lunges yapabilirsin, yeterince ağırlığın varsa stiff leg deadlift olabilir ama bunların hepsi için yüksek ağırlıklara ihtiyacın olacak. Eğer yoksa jump squat yapabilirsin. Forumda evde jump squatla çok iyi sonuç alan kullanıcılar var. Forumu bolca dolaş, sorularına yanıt bulursun.

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Link : En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

BodyForumTR Kullanım Kılavuzu - BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı