"Bazen bulduğun taştır, bazen bulduğun kelebeklerdir, bazen çiçek bulursun, bazen de hakikati bulursun; ama hatırla, güzellik daima bulmaktadır, bulduğunda değil... O işin bahanesidir." Osho
"Hiçbir şey için 'Benimdir' deme. Sadece de ki: 'Yanımdadır.'
Çünkü ne altın, ne toprak, ne sevgili, ne hayat, ne ölüm, ne huzur, ne de keder, daima seninle kalmaz." Mevlana
"Dışarıdan güçlü görünüyor olabilirsin; ama savaşlar içeride kazanılır." Diyojen
"Güçlü rüzgarlar seni oraya buraya sürüklüyorsa, onlara direnme. Onlar sen direndiğin için güçlü görünüyorlar. Rahatla ve bırak seni götürsünler. Onlarla git, bütün olarak git..." Osho
"Ne zaman ki güçlü olmak, tek çare olarak kalır; o zaman anlarsın ne kadar güçlü olduğunu." Bob Marley
"Biri gelir seni sen eder, biri gelir seni senden eder."
Şems-i Tebrizi
"Önemli olan yere düşüp düşmemeniz değil, tekrar ayağa kalkıp kalkamamanızdır." Vince Lombardi
"Okyanus ne kadar büyük olursa olsun, insan yalnızca kabı kadar su alabilir." Mevlana
"Bir kez daha savaş ki, aklımızda bu kalsın." The Grey
"Bazen hayat kafanıza bir tuğlayla vurur. Sakın inancınızı kaybetmeyin." Steve Jobs
"Mantıklı adam kendini dünyaya uydurur; mantıksız olan dünyayı kendine uydurmakta ısrar eder. Bu yüzden tüm ilerlemeler mantıksız adamlara dayanır." George B. Shaw
"Bir konser çıkışında ünlü kemancı Fritz Kreisler'in bir hayranı ona doğru koşarak coşkuyla, 'Sizin kadar güzel çalabilmek için bütün hayatımı verirdim' der. Kreister şöyle cevap verir: 'Ben verdim.'"
George B. Shaw
"Çalışmalarımızın ödülü, ne aldığımız değil, ne olduğumuzdur."
Paulo Coelho
"Ve bir gün kalem diyecek ki; bu kadar yazdığın yeter..! Artık çiz gitsin..." Bob Marley
"Olmamız gereken şeyi, olduğumuz gibi kalarak olamayız.''
Max De Pree
"Yaratıcı ol dediğim zaman, herkesin gidip büyük bir ressam ya da şair olmasını söylemiyorum. Ben sadece bırak hayatın bir resim, bir şiir olsun diyorum..!" Osho
"Uçmayı öğrenecek olan, önce yürümeyi, koşmayı, tırmanmayı ve dans etmeyi öğrenmelidir; insan uçmaya "uçarak" başlayamaz..!" Nietzsche
"Güneşi işaret eden birinin parmaklarına bakmayın." Halil Cibran
"Bulutlar gelir ve gider; ancak gökyüzü hep baki kalır." Osho
"Düşünmek kolay, yapmak zordur. Dünyada en zor olan şey de, düşünüleni yapmaktır." Goethe
e-motivasyon.net