Düşündüren Özlü Hikâyeler ve Özlü Sözler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sthammer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zulm ile abad olanın ,
Ahiri berbad olur ...
Ziya Paşa

İnsan ne oldum dememeli , ne olacağım demeli .
Atasözü

Sen, ben, hiç kimse hayat kadar güçlü darbe vuramayız. Ama önemli olan ne kadar güçlü vurabildiğin değil. Önemli olan o darbeyi yedikten sonra ileriye doğru devam edip etmediğindir. Kaç darbe alıp hayatta yoluna devam edebiliyorsun. İste kazanmak böyle bir şey.
-rockybalboa

kendine inanmaya başlayana kadar kendine ait bir hayatın olmayacak.

ve son olarak

kahpe içeriden olursa kapı kilit tutmazmış

iki çıplak bir hamama yakışır sözünü çok severim gerçekçi bir sözdür özellikle çok düşük yaşam standartına sahip olmalarına rağmen evlenecek olanlara sözlenebilecek en mantılı sözdür

osho'nun bir sözü vardı sanırım şöyleydi toplum ruhen intihar edenlere ve kölelere saygı duyar

Son düzenleme:
Kırılmış bir bardaktan etrafa saçılmış bir cam parçasıysam, üstüme basmaya çalışanların ayaklarını kanatmak zorundayım.
M.K.ATATURK

Arnold ukalalığın yakıştığı tek insan heralde:) ;
''60’lı yılların sonunda şampiyon olduğumu biliyorum. Harika şeyler başardığımı biliyorum. İnsanlar bu dediklerimin kibirli birer düşünce olduğunu söyleyecek. Evet katılıyorum. Alçakgönüllülük hiçbir şekilde bana uymayan bir kelimedir. Umarım hiçbir zaman da uymaz..''

''Limiti koyan zihindir. Zihin bir şeyi yapabileceğini kestirebildiği kadar başarılı olur. %100 inandığın sürece her şeyi yapabilirsin.''

''Gücün kaynağı kazanmak değildir. Senin çabaların gücünü arttırır. Zorluklara karşı gelmek, teslim olmamaya karar vermek. İste asıl güç budur.''

Bob Marley;

''Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzme. Unutma, sen kaldırabiliyorsan, onlar da kaldırabilir.''

''Aslında sürekli tebessüm edenler, içten içe acı çekenlerdir. Unutma, her gülen yüz mutluluk ifadesi değildir!''

Bu müthiş bence; ''Evet belki de haklısın, sıfır'ın gücü yoktur. Ama unutma ki, sıfır'ın kaybedecek bir şeyi de yoktur!''

Oscar Wilde;

''Dünyanın en güçlü insanı bile olsan, sevdiğine karşı kaybedersin.''

''Gençlik, sahip olunmaya değer tek şeydir.'' Kesinlikle:)

''Kimse geçmişini geri satın alabilecek kadar zengin değildir!''

Charles Bukowski;

''Sevmek belki birşeydir; ama "sevildiğini bilmek" çok şeydir.''

''Size zamanını ayırmayan birine, asla kendinizi harcatmayın''

''Tabi ki bir insanı sevebilirsiniz, eğer onu yeterince tanımıyorsanız.''

''Zaman unutturmaz, uyuşturur.''

Albert Camus;

''İnsan kendisi için gerçek ve mutlak olan mutluluğa yaşamı boyunca yalnız bir kez erişir ve geri kalan tüm yaşamını bu mutluluğa tekrar ulaşmaya adar.'' Doğru maalesef

“Ey Oğul!
Beysin! Bundan sonra öfke bize uysallık sana… Güceniklik bize; gönül almak sana... Suçlamak bize; katlanmak sana… Acizlik bize hoş görmek sana… Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana… Kötü göz, şom ağız bize; bağışlama sana…
Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana… Üşengeçlik bize; uyarmak; gayretlendirmek; şekillendirmek sana…

Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye Öğütü.

Rahmetli Mehmet Akif karakteri bozuk insanlardan yılmış da demiş ki:
-”İki yüzlüleri arıyorum. Meğer onlar ne iyi insanlarmış”
Akif’in sağlam karakterini bilenler bu söze çok şaşırmışlar ve dolayısıyla nedenini sormuşlar
Merhum şairimizin cevabı şöyle olmuş:
-”Efendim şimdi çok yüzlüler çıktı ortaya. Onlara bakınca iki yüzlüleri çamla, çırayla aramaya başladım. İki yüzlüleri hiç olmazsa anlamak ve şerlerinden sakınmak mümkündü. Ama çok yüzlüleri ne anlamak nede şerrinden korunmak mümkün”
Bu hatırayı dinleyen değerli dost, yüzündeki acı tebessümün sebebini şöyle açıkladı:
-”Rahmetli Akif bugün sağ olsaydı çok yüzlüleri de hasretle aramaya başlardı. Çünkü şimdi ortaya yüzsüzler çıktı."

"yapamadım" demek "ya yaparsam" demekten on kat daha iyidir Çünkü 'ya yaparsam' diyen hiç savaşmaya bile cürret etmemiştir

"Mantık sizi A'dan B'ye götürür. Hayal gücü ise her yere!"

Back
Yukarı