volkan3545
Üye
İlk önce teşekkür ederim bir kaç sorum olacak
ağırlığı artırarak mı yapıcaz bir de anlamadığım 3x8-12 olan seti nasıl yapıcaz ?
ağırlığı artırarak mı yapıcaz bir de anlamadığım 3x8-12 olan seti nasıl yapıcaz ?
Uzun baş (long head) ;
Dar tutuş barbell curl
Dar tutuş preacher curl
Dar tutuş cable curl
Dar tutuş machine curl
Incline dumbell curl
Concentration curl
![]()
Kısa baş (short head) ;
Geniş tutuş barbell curl
Geniş tutuş preacher curl
Geniş tutuş cable curl
Geniş tutuş machine curl
Dumbell curl
High cable curl
Brachialis;
Hammer curl
Preacher curl sehpasında hammer curl
Rope hammer curl
Brachioradialis;
Reverse grip barbell curl
Reverse grip dumbell curl
bu programların hepsi aynı anda mı yapılıuyor. Program 1: EZ Bar Curls 3X8-12
Alternate Hammer Curls 3X8-12
Preacher Curls 3X8-12
Program 2: Wide Grip Standing Barbell Curls 3X8-12
Hammer Curls 3X8-12
Incline Dumbbell Curls 3X8-12
Program 3: Machine Preacher Curls 3X8-12
Rope Hammer Curls 3X8-12
Concentration Curls 3X8-12
Program 4: Preacher Curls 3X8-12
Alternate Hammer Curls 3X8-12
Program 5: Barbell Curls 3X8-12
Hammer Curls 3X8-12
Z-bar barbell curl
Alternate hammer curl
Preacher curl
Kombininde preacher curl dar mı tutulmalı geniş mi tutulmalı?
bana evde yapılabılecek hareketler soylersenz sevınırım ... Ozellıkle hacımce ve guclu olmaak ıstıyorum... Iyı bır gogus bel omuz bıtseps trıpses ... Saygılarımla...Sorunu özel değil de genel olarak cevaplarsam birçok kişinin aklındaki soru işareti giderilmiş olur.
Önce bir şeyi düzeltelim. Biceps 4 kastan oluşmuyor. 2 bölümden oluşuyor (kas değil,bölüm!) Ve bicepse yardım eden 2 kas daha var (brachialis ve brachioradialis).
Aslında ben seviyelere göre örnek idmanlar koymuştum ama o bölüm silinmiş (umarım tekrar düzenlenecek).
Eğer kişi 6 aydan fazla bir deneyim sahibiyse ve temelinin iyi olduğunu düşünüyorsa, kendini yeterli hissediyorsa her açıdan çalışma yapmalı. Fakat burada mantık önemli. Farklı egzersizlerle daha farklı açılardan bicepse odaklanılmalı.
Örneğin; dar ve geniş tutuş barbel curl, neredeyse aynı egzersiz. Bunun yerine dar tutuş BC ile dış, dumbell preacher curl ile iç hedeflenebilir (dikkat edin biri bar ile, biri dumbel ile, biri ayakta,biri sehpada uygulanıyor vs. vs.)
Esasında sorduklarının cevabı yazıda var. Son olarak soruna kısa cevap vermek gerekirse; seviyene ve temeline güveniyorsan farklı özelliklere sahip (dumbel, barbel,kablo, oturarak ya da ayakta, geniş ya da dar tutuş vs.) hareketlerden bir program oluşturabilirsin.
Scot ile Preacher Curl aynı mı yahu ?
Incline dumbell da çevirme li yapmanın ne farkı var? Heralde çevirince biraz iç kısma vuruyor dogrumudur ? Ve senin programda düz barbelli mutlaka geniş tutuş yap eğer dar yaparsan öldürürsün kolunu aynı yerler etkilenir zaten incline dumbell curl ile conc. aynı etki birde dar barbell yaparsan mahvedersin. Bu arada neden hammer curl veya reverse grip barbell curl gibi hareket koymadın?