Dağ gibi bicepsler

Program 5 , güzel ağırlık ile idealim. Üzerine bir hareketi de 2 set kadar ekliyorum eğer gücüm kaldıysa , maksimum.

1-barbell curl
2-standing barbell curl
3-hummer curl
4-concentration
max ağırlık ile 10 tam 5 yarım tekrar.. benim biceps programım budur oldukçada etkiilidir ama bazen yaparsınız yaparsınız belirli bir yerde kalır çünkü bu işin diğer yüzü de genetikseldir.

Sorunu özel değil de genel olarak cevaplarsam birçok kişinin aklındaki soru işareti giderilmiş olur.

Önce bir şeyi düzeltelim. Biceps 4 kastan oluşmuyor. 2 bölümden oluşuyor (kas değil,bölüm!) Ve bicepse yardım eden 2 kas daha var (brachialis ve brachioradialis).

Aslında ben seviyelere göre örnek idmanlar koymuştum ama o bölüm silinmiş (umarım tekrar düzenlenecek).

Eğer kişi 6 aydan fazla bir deneyim sahibiyse ve temelinin iyi olduğunu düşünüyorsa, kendini yeterli hissediyorsa her açıdan çalışma yapmalı. Fakat burada mantık önemli. Farklı egzersizlerle daha farklı açılardan bicepse odaklanılmalı.

Örneğin; dar ve geniş tutuş barbel curl, neredeyse aynı egzersiz. Bunun yerine dar tutuş BC ile dış, dumbell preacher curl ile iç hedeflenebilir (dikkat edin biri bar ile, biri dumbel ile, biri ayakta,biri sehpada uygulanıyor vs. vs.)

Esasında sorduklarının cevabı yazıda var. Son olarak soruna kısa cevap vermek gerekirse; seviyene ve temeline güveniyorsan farklı özelliklere sahip (dumbel, barbel,kablo, oturarak ya da ayakta, geniş ya da dar tutuş vs.) hareketlerden bir program oluşturabilirsin.
Hocam 2-6 aradındayım bende verdiğiniz bu 5 programı her biceşs antremanımda farklı farklı uygulucam dimi ?

Benim biceps programim:
  • EZ Barbell Preacher curl - genis tutus 4 x 8
  • Alternate Dumbell curl 4 x 8
  • Chin up - dar tutus 3 x 8
  • Incline Dumbell curl 3 x 8

Sanki ayni kas gruplarini fazla calistiyormusum gibi geliyor. Nasil programi degistirmeliyim?

Concentration curl - 4x6.(ağır.arttırarak)
Scott curl - 4x5 (en ağır kg)
Hummer curl - 1x6.20.6.20
İncline db curl - 1x8

Buda benim biceps programım yanlışı varsa düzeltmenizi rica ediyorum

Reverse Concentrationla antrenbaşlandığını ilk defa sende görüyorum. Konudada anlayıldığıgibi ilk hareket olarak barbell curl gir derim ben. Concentrationu üçüncü yada dördüncü sıraya al hammerla scott'ın yerini değiştir veya scottı komple çıkart. Incline dumbbel curl çok can alıcı bi hareket bana göre o yüzden onuda 4x12-10-8-6 diye ağırlığı arttırarak gidersen yararınıngörürsün

Wide grip curl 3*12
Close grip curl 3*12
Hammer curl 3*12
Cable Curl 3*12

Bu kol programı hakkında söyleyebileceğiniz bi şeyler varsa sevinirim özellikle set ve tekrar sayıları hakkında teşekkürler

açıkçası bi kaç siteden araştırarak kendim oluşturdum; burda da bicepsin 4 bölgesine göre bakınca mantıklı geldi uzun, kısa başlar ve brachialis için birer hareket var uzatma için de kablo yanlış olan kısmı ne sence

açıkçası bi kaç siteden araştırarak kendim oluşturdum; burda da bicepsin 4 bölgesine göre bakınca mantıklı geldi uzun, kısa başlar ve brachialis için birer hareket var uzatma için de kablo yanlış olan kısmı ne sence

Geniş tutuş dar tutuş falan kas yapmak değil daha çok şekil vermek için gibi yani onlara girmene gerek yok henüz.

genel olarak barbell curlla başla sonra hammer yap sonra konsantrasyon en sonada incile bumbbel biceps gibi bi hareket koysan yeterli olur

5 farkli programi 5 gune mi bolmeliyim yoksa hepsini ayni gunemi ? Kendi bir fitness programim var ona ilaveten sizin programinizi 5 e bolup eklesem sikint iolurmu ?

Dağ gibi bicepsler başlığınü görünce yorum yazmadan edemedim kendimden örnek verecek olursam 36 cm ile başladım soğuk en fazla 44.5 cm biceps olcusu gordum haa nasıl oldu kesinlikle ağır kilo ve en fazla 2 hareket birde sağlam beslenme

Back
Yukarı