Eski bir bilgi,
idman ve cinsel ilişki arasında 6 saat olmasidir. Bizzat flexor hocamızın forumdakia arkadaşlara uyarısıdır.
cinsel ilişki çok korkulacak bir şey değildir ancak, zamanı önemlidir.
En az altı saat musade vermemiz gerekir.
Cinsel ilsiki konusunda sunlari soylemek istiyorum.
Cinsel ilsiki sonrasi bosalma oluyorsa ki muhtemelen genellikle olur
bir erkegin kaybedecekleri:
Meni icerisinde bulunan onemli miktarda Lizozom-DNA-RNA molekulleri,disari atiliyor,Bu da demek oluyo ki protein kaybi.cinsel iliski donemlerinde Protein alimini birazdaha arttirmak gerekiyor=miktar konusunu bilemiyorum maalesef

Ayrica cinko mineralinin buyuk bir kismi menide depolaniyor ve bosalma sirasinda onemli miktarlarda cinko minerali kaybediyoruz.
Birde harcadigimiz ekstra kalori var tabiki

100 ila 300 kalori arsinda degistigini varsyabiliriz.Performansa gore degisecektir
Ayrica bayanlar icin de regl donemelerinde kan kaybina paralel olarak onemli miktarda Demir elementi kaybi olusuyor)-cinselikle alakasi yok tabi ekstra bilgi.
Protein kaybinin onemin hepimiz biliyoruz.
Kalori konusun da da oyle.
Ben bunlardan ayrica cinkoya deginmek istiyorum
cinko mineralinin vucuttaki islevleri:
Protein sentezi icin gerkeli
saglikli bagisiklik sistemi icin gerekli
yaralarin iyilesmesi icin gerekli
Testesteron ve sperm uretimi icin gerekli.
(Testesteronun B.B icin onemi

bench_O )
Ayrica Asiri terlemeyle cinko kaybi olur %25
ve ayiyetten Meni atimiyla cinko kaybi olur.
cinko minerali eksikliginde:
sex dutrtusunde azalma
kellik-yaralarin gec iyilesmesi-sperm azalmasi-iktidarsizlik
Bazi kanser hastalrinda cinko eksikligine
rastlanmistir
cinko minerali fazlaliginda:
ishal uyuklama yuksek kolestrol
mide bulantisi
Bunlar haricinde cinko hakkinda- inigiliz ordusunun Arjantin ile yapilan falkland adalari savasinda,askerlere dayanakliliklarini arttirmak icin ve gece uyumalarini engellemek icin cinko tabletler destegi verdigini hatirlatmak isterim - kaynak belirtemeyecem -google amcaya sorunuz
Ayrica istiridyenin cok iyi bir afrodizyak oldugunu hepimiz duymusuzdur.
sebebi 100gr istiridye icersinde insanin gunluk cinko ihtiyacnin %600 kadari bulundurdugundan olmasin sakin
(Tabi afrodozyak olmak icin baska etmenler de var,protein - E vitamini .. vb. bunlara girmek istemiyorum cok ayri konular

)
bunlarla birlikte cinko besinlerde oyle bol miktarda bulunmaz - genellikle de en cok eksikligini cektigimiz minerallerden dir.Bakir gibi...
100 gr Cevizde - %40 100 gr findikta %20 bunlardan bol yerseniz cinko depolarinizi doldurma ihitmaliniz artar.Ancak bol kalori alimini da beraberinde getirdiginden dolayi negatif diyetteki arkadaslar icin biraz zor gibi..Ama cemacun sana olar
Buarada
cemacun arkadasimiza birsey soylemek istiyorum
hazir findik -ceviz-fistik filan demisken..
bukadar fazla et yiyemiyorsan kalori alimi icin birebir findik ceviz fistik gibi kuryemislerden bol bol ye,100 gr minda ortalama herbirinin 600 kalori enerji var,
Ayrica baska faydalarini da goruyorsun yukarida yazdigim uzere-mineral ve vitamin acisindan oldukca zenginler.
Besinlerin icersindeki mineral ve vitamin-aminoasit oranlari icin
www.besinler.com
sitesini onerebilirim.oldukca faydali bir site.
SAYGILAR.