deadlift 80 kg form

aslında mantık basit.başlarken ayak ve omuz pozisyonunu ayarlıyoruz,barı olabildigince kendimize yakın tutuyoruz,alt sırtı doğal pozisyonda tutuyoruz.bunlar oturduğu zaman kabaca deadlift formu oturmuş olur.
yarın sadece form çalışıcam deadliftte 10 ar kg bar takarım alta plakalar koyarak form çalışırım, haftada tek gün deadlift yapıyorum zaten yarın sadece form çalışıcam cuma günü de tekrar tam form ile video alıp sizlerle paylaşıcam.

Izlerken korktum, daha once bel sakatligi gecirmis biri olarak yaziyorum, bence gerekirse 0 agirlik ile, sadece barla form calis, omurganin kazik gibi olmasi lazim, gerekirse popoyu daha geri at ve dizleri daha kir, bende hamstring esnekligi cok azdi, ilk denemelerim seninkine benzer formdaydi..
Internette yandan cekilmis DL videolari izleyebilirsin, kendini de yandan izle agirliksiz form calisirken..

Kolay gelsin

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Izlerken korktum, daha once bel sakatligi gecirmis biri olarak yaziyorum, bence gerekirse 0 agirlik ile, sadece barla form calis, omurganin kazik gibi olmasi lazim, gerekirse popoyu daha geri at ve dizleri daha kir, bende hamstring esnekligi cok azdi, ilk denemelerim seninkine benzer formdaydi..
Internette yandan cekilmis DL videolari izleyebilirsin, kendini de yandan izle agirliksiz form calisirken..

Kolay gelsin

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk
formu oturtana kadar kemerle düşük ağırlıkta çalışıcam deadliftte sadece. normalde kullanmayı sevmem squattada kullanmam kemer , squatta o kadar form sorunu yaşamadım ama squata daha çok alıştığım için deadliftte bazen squat formuna dönüyor :D oturucak hepsi

düşük ağırlıkla çalışarak aşılabilecek bir sorun değil bu bence
dünyanın en güçlü insanı bile kendisini zorlayan bir ağırlıkla kaldırış yaparken belinde ve sırtında bükülmeler olabilir
deadlift için en faydalı bulduğum egzersiz bu salonunda varsa yapmanı öneririm,dambılla yaparsan daha iyi olur

düşük ağırlıkla çalışarak aşılabilecek bir sorun değil bu bence
dünyanın en güçlü insanı bile kendisini zorlayan bir ağırlıkla kaldırış yaparken belinde ve sırtında bükülmeler olabilir
deadlift için en faydalı bulduğum egzersiz bu salonunda varsa yapmanı öneririm,dambılla yaparsan daha iyi olur
Bu belde sirttaki normal karsilanabilecek bi bukulme degil. resmen 2 buklum olmus devam ederse sakatlanir bu kadar basit

formu oturtana kadar kemerle düşük ağırlıkta çalışıcam deadliftte sadece. normalde kullanmayı sevmem squattada kullanmam kemer , squatta o kadar form sorunu yaşamadım ama squata daha çok alıştığım için deadliftte bazen squat formuna dönüyor :D oturucak hepsi
Olay teknikte. Bu süreçte bol bol deadlift videosu izle, mark rippotoe'nin videoları özellikle, ders niteliğinde. İngilizce problem dersen Elliot Hulse'nin deadlift workshop'u yaptığı bir videosunun altyazılı versiyonunu görmüştüm, onu araştırabilirsin. Bu şekilde deadlift nasıl yapılır videoları izleyip, izlerken uygulayıp, salona gelince de pratik yaparsan düzelmeyecek bir sorun değil. Aslında hareketin mekaniği çok basit, doğrusal bir düzlemde yerden ağırlığı vücudunu stabil tutarak çekiyorsun.

ilk kez 80 kg denedim. 5 tekrar çıkıyor ama formu biraz daha düzeltmem gerekiyor. özellikle bel bölgemi kontrol edemiyorum. başka bir hata gözlemleyen olursa bilgilendirirse sevinirim.
Aslında sumo deadliftte yapman gereken ilk başta teker teker bacaklarını yerleştirmen.Harekete başlamadan bar ile kaval kemiğin birbirine değecek ardından göğüsünü dışarı çıkartıp belini bükmeden kaldırıcan.Kalça pozisyonunda önemli tabi.Ne çok aşağıda ne çok yukarda.

Bu belde sirttaki normal karsilanabilecek bi bukulme degil. resmen 2 buklum olmus devam ederse sakatlanir bu kadar basit
deadlift yaparken kendini yandan kameraya kaydetmeyen herkes dikkat etsin çünkü bir çok kişi böyle yapıyor burda yazanlarda olabilir
deadlifte yeni yeni adapte olan biri nasıl geliştirecek kendini o zaman komple hareketi yapmasın
bu adam deadlift nasıl yapılır bilmiyormu izlememişmi ? izlemiş, az çok nasıl yapıldığını bilmiyormu? biliyor,neden tam formunda yapamadı nasıl yapıldığını bilmediğinden değil özellikle bel ve sırt bölgesi güçlü olmadığı için güçlendirmek için gene aynı hareketi yapmaya devam edecek,asistan olarak back extension yapar
vücuda form kötü veya iyi yeni ağırlıklar tanıtmak lazım yoksa güçlenemezsin yerinde sayarsın

deadlift yaparken kendini yandan kameraya kaydetmeyen herkes dikkat etsin çünkü bir çok kişi böyle yapıyor burda yazanlarda olabilir
deadlifte yeni yeni adapte olan biri nasıl geliştirecek kendini o zaman komple hareketi yapmasın
bu adam deadlift nasıl yapılır bilmiyormu izlememişmi ? izlemiş, az çok nasıl yapıldığını bilmiyormu? biliyor,neden tam formunda yapamadı nasıl yapıldığını bilmediğinden değil özellikle bel ve sırt bölgesi güçlü olmadığı için güçlendirmek için gene aynı hareketi yapmaya devam edecek,asistan olarak back extension yapar
vücuda form kötü veya iyi yeni ağırlıklar tanıtmak lazım yoksa güçlenemezsin yerinde sayarsın
Belini güçlendirdiğinde teknik de oturacak ve form düzelecek öyle mi ?

Back extension dedlift'te liftlerin artmasına yardımcı olur fakat bu kötü formu düzeltmez. Formu düzeltmek için başlık sahibi teknik çalışmalıdır.Video'da görüldüğü üzere deadlift tekniğini bilmiyor. Ağırlık arttırmak istediğinde asistan egzersizler ekleyebilir.

en muazzam formda da yapsan sakatlanma zamanın gelmişse bu hareket seni gene sakatlar,riskli bir hareket
akşam videolarda gezinirken gördüm yine bicepsini yırtan bir arkadaş çok da başarılı bir sporcuymuş videolarını izledim
1 yıldır adam tek kolla çalışıyormuş belki bir daha hayatında deadlift yapmayacak

en muazzam formda da yapsan sakatlanma zamanın gelmişse bu hareket seni gene sakatlar,riskli bir hareket
akşam videolarda gezinirken gördüm yine bicepsini yırtan bir arkadaş çok da başarılı bir sporcuymuş videolarını izledim
1 yıldır adam tek kolla çalışıyormuş belki bir daha hayatında deadlift yapmayacak
Yazdığının formla ne ilgisi var anlayamadım ama evet her hareket sakatlayabilir.
Biceps curl de sakatlar mesela;
[DOUBLEPOST=1479996301][/DOUBLEPOST]91 yaşında adam deadlift yapıyor, muhtemelen sakatlanma zamanı gelmemiş daha.

Son düzenleme:
deadlifte bi sikinti var gibi
sanki ilk kaldirirken ve indirirken kalcayi yeterikadar yukari kaldirmiyorsun, buda tum formu bozuyor
ilk kalkisi bacakla yapmayi dene

Önce daha hafif,tercihen boş bir barda yapsaniz harekete tam konstre olacaginizi dusunuyorum. Hareketi yaparken bel cukurunun olusmamasi,omuzlarla sirtin yani paralelde eğilmesi kalçayı daha yukari cikarmaktan çok arka bacagin daha gergin olmasi gerekirdi. Deadlift olamamis malesef.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

evet biliyorum başlangıç pozisyonum yanlış dı zaten ilk o yüzden form bozuldu ve deadlift tarzım yanlıştı. romanian deadlift yapıyorum yapıyorum artık .

bugün iyice pratik yaptıktan sonra tekrar deadlift yapmaya başladım. bu kez tamamen konsantre olup öyle yaptım. 2 şer plak koydum. ve uzun bench press de kullanılan barların bir tık daha kısa olan barı kullandım tutması vs daha kolay dengede durması . ağırsağlamdaki furkanın tavsiyeleri ile kalça ve hamstringde hissederek barı kaldırmaya başladım , çömelmeden. tekrardan hafta içi yeni bir video paylaşırım.

bugün iyice pratik yaptıktan sonra tekrar deadlift yapmaya başladım. bu kez tamamen konsantre olup öyle yaptım. 2 şer plak koydum. ve uzun bench press de kullanılan barların bir tık daha kısa olan barı kullandım tutması vs daha kolay dengede durması . ağırsağlamdaki furkanın tavsiyeleri ile kalça ve hamstringde hissederek barı kaldırmaya başladım , çömelmeden. tekrardan hafta içi yeni bir video paylaşırım.
Umarım formu düzeltmişsindir dostum :)
Çünkü form gerçekten bozuk ve Allah korusun büyük sakatlıklar yaşatabilir dikkatli ol :)

Back
Yukarı