Deadlift cekis, kalcayi kilitleme ve bar seviyesi

Merhaba arkadaslar,
Kimse yazmamis, bende ilginc bir sorun oluyor soyle ki;

Kol/bacak uzunlugu oranimi tam bilmiyorum, ama hareketi standart, super formda yaptigimda , tam centikten sonra kalcayi kilitlerken
Bar tam olarak testisler/penisin oldugu bolgeye denk geliyor, bu yuzden rahat kilitleme yapamiyorum, yani ileri itemiyorum kalcayi

Bacaklari daha fazla acmak ya da kapamak cozum olur belki ama genel formu da bozmak istemiyorum..

Sanirim bircok insanda kitleme sirasinda bar hep teslislerin biraz altina denk geliyor

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Alt vücut-üst vücut oranın, kol uzunluğun önem arz ediyor. Genetik kısaca. Sumo deadlift düşünebilirsin. Bazı yabancı videolarda farklı bar çeşitleri vardı, yuvarlak şekilde bir bar yapmışlar, içine giriyorsun, yan çıkıntılardan ağırlıkları takıp yükleniyorsun. Varsa eğer senin salonunda onları da kullanabilirsin. Kullandığın ağırlıklar düşükse eğer dumbell kullanabilirsin.

Tavsiyeler icin tesekkuler, sumo evet ise yariyor, ama dedigim gibi tutus bacaklarin genisligi tam standart oldugunda cekis sonrasi bar malum bolgeye baski yapiyor.

Ben bb ya da powerlifting yapmadigim icin cok da sorun degil, genelde vucut agirli ile calisirim.. haftada bir gymde takiliyorum

Konuyu acmamin asil nedeni, o kadar cok deadlift, form tarsimasi olmasina ragmen bahsettigim sorun kimsenin basina gelmemis demek

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Back
Yukarı