Deadlift ve front squat sonrası bel ağrısı

Cansins

Üye
Ağır deadlift ve front squat gibi hareketlerden sonra ertesi gün bel ağrısı normal midir yoksa hareketleri yaparken bir yerde yanlışlık mı yapıyorum sizce?

deadlift'te belini hissetmen normal ama can yakacak bir ağrı varsa sıkıntı olabilir. front squat'ta belini hiç hissetmemen gerekiyor , üst vücudunun dümdüz duruyor olması lazım formunla ilgili bir sıkıntı olabilir. bir de front squat'ta henüz çömelmeden ya da bir diğer deyişle dizlerin kilitliyken kalçanı sıkmayı dene bu sayede yükü belden kalçaya aktarabilirsin.

deadlift'te belini hissetmen normal ama can yakacak bir ağrı varsa sıkıntı olabilir. front squat'ta belini hiç hissetmemen gerekiyor , üst vücudunun dümdüz duruyor olması lazım formunla ilgili bir sıkıntı olabilir. bir de front squat'ta henüz çömelmeden ya da bir diğer deyişle dizlerin kilitliyken kalçanı sıkmayı dene bu sayede yükü belden kalçaya aktarabilirsin.

can yakacak gibi bir ağrı değil ama kas ağrısı gibi olmayıncada canımı sıktı, kalçamdan destek alarak squata giriyorum zaten bilgi için teşekkürler

form videosu görmeden sorunun sebebini söylemek güç.

dün deatlift denemesi yaptım 80 kiloyla 10 15 tekrar ama geceye doğru belimde bir ağrı başladı.. kas ağrısı mı başka bir ağrı mı çözemedim ama ileri eğilince ve geri yasllanınca ağrıyı biraz daha net hissediyorum ne olabilir acaba ?

Back
Yukarı