merhabalar, kendime göre uyarladığım çift çalışma sistemiyle birlikte gerçekleşebilen bir olaydır, kas kütlesi artışı diğer sistemlere göre yavaş ilerler ama hızla yağ kütlesi kaybedeceğinizi garanti ederim, sistemimi beslenme ve çalışma programıyla birlikte anlatacağım;
ilk önce sistemimi uygulamaya başlamadan önce vücudu uygun konuma getirebilmek için karbonhidrat tüketimini azaltıyoruz nam-ı değer
ketojen diyet, ama bu diyeti aylarca haftalarca yapmayacağız, sadece ısınma turları gibi düşünün, 10 gün bizim için yeterlidir. günde 2 defa çalışacağız, ilki kardio, ikincisi ağırlık çalışması. sabah mümkünse 7'de uyanıp, geceden hazırladığımız protein tozunu suyla içerek güne başlıyoruz ve yarım saat sonra yarım saatlik koşuya hazır olmuş ve evden çıkmak zorundayız artık, başka hiçbirşey tüketmedik, bu yarım saatlik sürede boş olan midede proteinin çoğu emildi bile. yarım saat boyunca karışık koşu diye tabir ettiğim
HIIT sistemiyle koşuyoruz. yarım saatlik bir koşunun ardından eve gelir gelmez sıcak bir duşun ardından soğuk suyla masaj yaparak sonlandırıyoruz, artık kahvaltımızı yapabiliriz, 5-6 yumurta, yanında kaşar peyniri, tulum peyniri gibi yağlı peynirler, zeytin gibi gıdalar tüketiyoruz, karbonhidrat YASAK. Artık güne başlayabiliriz, İşe gidince kendinizi nedense çok zinde hissetmeye başladınız bile, saat 11 gibi protein tozumuzu suyla içiyoruz, öğlen 12:30 gibi yediğimiz 200 gram kadar tavuk bizi uzunca bir süre besleyecektir, saat 3 gibi protein takviyesi yapıyoruz yine ve yavaş yavaş karbonhidratlar devreye giriyor, iş çıkışı 5-6 gibi komplex karbonhidrat tüketiyoruz tabiki yanında proteinlerle birlikte (et), makarna tercihimdir, sindirimi pirince göre çok daha uzun sürer. kendi vücudunuza göre tüketiyorsunuz, deneyerek ne kadarın yeterli olduğunu buluyorsunuz, tahmini gece 1-2 gibi midenizde ve bağırsaklarınızda karbonhidrat kalmayacak, çoğu kullanılmış artanı karaciğer ve kaslarınız da depolanmış olacak ki, gece boyunca yapılacak kas sentezi sırasında da çoğu tükenecek zaten, sabah yine vücudunuzda bir sürü başıboş yağ asidiyle ve bir o kadar da boş boş gezen hormonlarla uyanacaksınız. tekrar akşam idmanında bir saat öncesine dönüyorum ve saat 8 şu an benim programıma göre, bir adet elma tükettim en büyüğünden, saat 9'da idmana giriyorum idmandan hemen önce üzüm suyu+protein tozunu tüketiyorum, idman 6 gün sürüyor, her gün bir kas grubu ve 2-3 günde bir karın çalışması (sadece mekik), çok ağır çalışıyorum, mesela 10 kiloyu zar zor kaldırabiliyorken 15 kilo kaldırmayı tercih ediyorum, hareketleri gerektiği gibi yapıyorum, günde 4 hareket ve setler arası dinlenme 1 dakikayı mümkünse geçmemeli, idmanım 30-35 dakikayı geçirmemeye çalışıyorum, çıkar çıkmaz üzüm+protein tozunu içiyorum, gece yatarken mutlaka süt proteini tüketiyorum.
aslında daha çok ayrıntılar var, sebze çok tüketiyorum, glutamin, amino asit, b vitaminleri hapı, balık yağı, gece yeterken a vitamini hapı, daha çok protein tozu tüketimi, vb. eğer anlattıklarımın herkeste gerçekleşebilecek olması gibi bir durum varsa daha ayrıntılı bir makale yazarım, bu işi uzun yıllardır yapanların yorumlarını bekliyorum öncelikle.
bu arada lisede başladım bu spora, 15-16 yaşlarında, şu an 26 yaşındayım, ara vermeler oldu, asla 1 yılı geçmedi. çoğu sistemi kendi vücudumda denedim ve öğrendim az çok vücudumu. kas kütlesi çok olan bir insanın bu diyeti yapması bana göre imkansız, yağ kütlesi çok olan bir insanın yapması da zor, yıllardır vücut ölçülerimi istediğim düzeyde tutmamı sağlayan bir diyet programı, bir süre sonra gelişme duruyor ama sanki bütün moda firmaları kıyafet tasarlarken sizin vücudunuza göre tasarlamış gibi oluyor, ne giyseniz yakışıyor, fit dediğiniz durum oluyor az çok. yıllarca uygulanılabilen bir sistem değil ama en az bir 4 ay boyunca yapılabilir, zaten ben 4 ayda bir vücudu dinlendiririm, ek besin tüketimi koşu ve ağırlık çalışması gibi şeylerin hiçbirini yapmam. halen bu antrenman sistemini kullanmıyorum tabiki de, eğer yediklerimi biraz fazlaya kaçırıyorsam ve disiplinimi kaybediyorsam arada bir uyguladığım bir sistem.
herkesin metabolizması da farklıdır, bunu da göz önünde bulundurun lütfen.