Diğer kas bölgesine geçerken kaç dk dinlenilmeli ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aŞoT34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aŞoT34

Yeni Üye
Sa,

beyler daha demin bir mesajda diğer kas grubuna çalışmaya geçerken 15dk beklenılmelı dıye bırşey okudum. ben genelde 3-4dk dinlenip geçiyordum.heralde yaptığım yanlış ? şuan yanlış diye tahmin ediyorum ama 15 dk da açıkçası çok geldi. sadece emin olmak istedim..

15-20 dakika arası beklenilmesi taraftarıyım. Flexor hocamızda 15 dakika olarak belirtmiş vermiş olduğu birçok program dahilinde, sebeplerini açıklayaraktan.

1. gün

Göğüs-Ön kol

2. gün

Omuz-Arka kol

3. gün

Kanat-Bacak

Ben bu şekilde çalışıyorum. Bacak çalıştığım gün arayı daha az veriyorum çünkü Kanat çalışması pek yormuyor. Fakat özellikle göğüsten sonra kola geçerken min. 15 dakika ara vermem gerekiyor.

En çok diye birşey söylememiş, sen 15 dakika dinlen derim :)

Sa,

beyler daha demin bir mesajda diğer kas grubuna çalışmaya geçerken 15dk beklenılmelı dıye bırşey okudum. ben genelde 3-4dk dinlenip geçiyordum.heralde yaptığım yanlış ? şuan yanlış diye tahmin ediyorum ama 15 dk da açıkçası çok geldi. sadece emin olmak istedim..

Antreman grubunda neler olduğuna bağlı bence. Yani büyük kas grubundan küçük kas grubuna (göğüs+biceps ya da sırt+trieps) geçiyorsan 5 dakıka yeterli bence. Ama aynı gün 2 büyük kas grubu çalışıyorsan (bacak+sırt ya da göğüs+bacak) 10-15 dakika koyman vücudunun tekrar hazır olmasına imkan sağlayacaktır. Bence burada dikkat etmen gereken iki önemli nokta var;
1.ncisi; senin antreman sırasında kendini diğer kas grubuna geçmeye hazır olduğunu hissetmen ki bu da kiminde 2 dakikadır, kiminde 20 dk.dır. ANtreman sırasında gaza gelirsin; ağırlık yetmez:) kimi zaman içinden gelmez yapmak için yaparsın. Ama zamanından sporuna değerli vakyini ayırdıysan Hakkını vereceksin arkadaş derim ben. 5 dk. 15 dk. bekle önemli değil. her iki bölgeyede gerekli şiddeti verip kasları yırttın mı? O gün spor yaptın işte:) iter haraketler arasına 5 dk. koy, ister 15 dk.
2.nci konuda. (bu benim gçrüşüm) hangi bölgeden bölgeye geçtiğin farketmeksizin diğer bir kas grubuna geçerken ; ilk baştaki gibi çalışacağın bölgeye seni biraz sonra çalıştırıcam sinyalleri göndermek adına tekrar ısıt . nasıl olsa biraz önceden terledim; vucüdum sıcak ne de olsa deme. 2x15-20 daha doğrusu ısındığına kanaat getirene kadar 2 nci bölge antremanında da ısınmalarını yap.

ben dakika sayma taraftarı değilim , kesinlikle vücudunu dinlemelisin bazen anında geçiyorum bazen 5-10 dakika dinleniyorum

Bence 5-6 dakika en iyisi. Nabzımız normale döner, iyi bi soluklanmış oluruz ve sıcaklığımızı çokta kaybetmeden yeni bölgeye geçeriz.

Back
Yukarı