Diet Programım ve Fitness Çalışmalarım. Bu konu hakında bilgilerinizi almak istedim.

MErhaba Arkadaşlar, Bundan daha öncede sporla ilgilendim iki yıl öncesine kadar, fakat, direkt olarak vücut Geliştirme yapmıstım yani hocam yaptırmıstı, neyse, şimdi ise, doktora giderek zayıflamaya karar verdim.Ve Soluğu Spor merkezinde aldım çok uzun zamandır düşündüğüm ve yaptığım istediğim birşeydi,ve sonunda oldu.Düzgün Bir fiziğe Sahip Olma Yolunda ilerlemek istiyorum burada sizin görüşlerinizi merak ettiğimden, yazıyorum diet listem vucut ölçülerim ve yaptığım fitness programı ile ilgili görüşleriniz ve önerilerinizi merak ediyorum.

Vucut Ölçülerim;
Boy : 175
Omuz : 133
Göğüs : 129
Kol : 38
Bel :120
Bacak : 67
Kilo : 110

Diet Listem (Doktor ile Ve Hocamın Listeye Ekledikleri ufak detaylar )

Kahvaltı :
2 Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir (az yağlı) + 1 Yumurta (yumurtayı antrenörüm ekledi)
3 ince dilim Ekmek
Söğüs Salata
Şekersiz açık Çay

Ara Öğün
Meyve

Öğle
Sebze Yemeği (etsiz, Susuz)
Pilav Ya Da Makarna (2-3 Yemek Kaşığı )
1 Bardak Yoğurt
Salata (yağsız) (serbest)
3 ince Dilim Ekmek

Ara Öğün
Meyve veya bir bardak Süt ( hocamın eklemesi ise, kuruyemiş 2 tane fındık 2 badem vs vs gibi toplam 4 adet)

Akşam
5 köfte Kadar Tavuk Eti (derisiz)
1 kase çorba
1 su bardağı yoğurt
Salata(yağsız)
3 ince dilim ekmek

Son Olarak Ara Öğün Saat 8'de:
Meyve

Günlük ortalama 2,5 veya 2 litre su

Gittiğim Diğer Yıllara Nazaran VG Yapmıs Biri olarak sonuc hocanın bilgisiz ve becerizsiz olduğunu öğrendiğimde Ayrılmak zorunda kaldım, çünkü bi hayli yapılı biri olmustum:) istediğim bu değildi, kaslı fakat, zayıf bir vucuttu, o zamanda cahillik işte ve şimdi tekrardan başladım. 1 hafta oldu, serpildim, vucut hatlarım şekillenmeye başladı, bu süreçte, sizden önerinilerinizi bekliyorum, ağırlık çalışmaları hocama sorduğumda kaç kg yapıcağımı bazılarında 20-25-15 değişebiliyor, simetri bozukluğu için edişelendim, hocamın dediği şu her bölgenin kas orantısı farklı ve farklı ağırlıklar, olucaktır, demişti, 5-6 ay içerisinde yağ oranını azaltıp vucut sıkılaştırmak, hedef bu, şimdi ağırlıklar, hepsine eşit dağılım yaparsak hepsinden kaçar kg ağırlık ile çalışmalıyım, ve oldukça iyi bir programmı, sonucta çok çok iri bir yapıya sahip olmak istemiyorum kas bakımından,

Fitness Programım:
1- Her biri 3x15

Kardiyo : 15+15 dk
Göğüs Makinası (ön)
Göğüs Makinası (arka)
kelebek
barla körl
dombıl körl
hamır Körl
kardiyo : 15 Dk

2- Her biri 3x15

Kardiyo : 15+15 Dk
Lat Enseye Çekiş
Lat Üstten çekiş
Makina Göğse Çekiş
Lat Triceps
Lat Ters Tutuş
Lat A Tutuş
Kardiyo: 15 Dk

3- Her Biri 3x15

Kardiyo: 15+15 Dk
Leg Extension
Leg Press
Abductor
Makina Omuz Press
Dumbell Yan Kaldırma
Dumbell Öne Kaldırma
Kardiyo: 15 Dk

Her bir program çalışmalarının sonunda,
3 Ayrı Mide Hareketleri,

HAFTANIN 6 GÜNÜ ÇALIŞMA 1 GÜNÜ DİNLENME

Son düzenleme:
Genel oalrak güzel bir program bende 98.5 kılo cıvarıydım belkı 100 üde gormusumdur
belde 110 cıvrıydı yanı sızden 10 kılo farkım vardı 72 kg belıde 80 lere ındırdım en son
sımdı sadece vucut gelıstırme yapıyorum kılolarıda hemen hemen 1 sene olucak hala gerı almadım yanı kalıcı oldu çok şükür

benımde beslenme programım sızınkıne cok benzıyordu

akşam yatmadan once meyve yemesende olur yoğurt koyabılırsın nede olsa akşam karbonhidrata gerek yok.

guzel bır çalışma ile ınanın zayıflarsınız bir kere başladınızmı devamı gelıyor
umarım amacınıza ulaşırsınız

kardıo 15+15 derken iki farklı alettemı calsııyorsunuz?
eger oyleyse benım nacizane önerım
koşu bandını aralıksız en azından 30 40 dk yapmanız 10-15 er dakıkada bısıklet yapmanız bıraz kardıoyu artırmanızı tavsıye ederdım kılo fazla cunku body ikinci planda kalmalı

Burada Body, Birinci planda kalıyor.kardiyo 2.planda sanırım,
yani 2 farklı alet, birisi eliptik birisi bisiklet, en sonundaki kardiyo çalışması ise farklı bir bisiklet dik değilde hafif yatay şeklinde, koşu bandı yok, salonda, korkum şudur, kaslar çok irice durması, öyle istemiyorum, antrönöre sorduğumda, öyle olmayacak dedi, ilk aşama zayıflaman söylemişti. bu program ile istediğime ulaşabilirmiyim. ? şöylede yapabilirmiyiz, diğerlerine nazaran eliptik her tarafı çalıştırıyor, 40 dk eliptik ile başlayıp devam etsem nasıl olur

Son düzenleme:
Burada Body, Birinci planda kalıyor.kardiyo 2.planda sanırım,
yani 2 farklı alet, birisi eliptik birisi bisiklet, en sonundaki kardiyo çalışması ise farklı bir bisiklet dik değilde hafif yatay şeklinde, koşu bandı yok, salonda, korkum şudur, kaslar çok irice durması, öyle istemiyorum, antrönöre sorduğumda, öyle olmayacak dedi, ilk aşama zayıflaman söylemişti. bu program ile istediğime ulaşabilirmiyim. ? şöylede yapabilirmiyiz, diğerlerine nazaran eliptik her tarafı çalıştırıyor, 40 dk eliptik ile başlayıp devam etsem nasıl olur
Koşu bandı yoksa fark etmez diğerleride aynı görevi görüyor kardıo sonucda
benım programım soyleydı

eliptik bisiklette çok faydalı eklemlerede zarar vermıyor uzay yuruyusu gıbı :) zor ayrıca yoruyor baya

koşu bandından daha çok yorguğu aşikar:) tşkler iyi dilekleriniz için, fakat koskoca forumda tek bir yorummu aldım:D çok üzücü

Beslenme, bölümünde 248 kişi içerde görünüyor, yorum 4 gündür bekliyorum, :) hakkım sanırım ayrıca teşekkürler sizede, başarılar, :)

dediklerimi belki vg ustalarına uymayacaktık.
sadece kendi üzerime denedim ve başarılı oldum.yardımcı olur diye yazayım sana

sabah;
2 yumurta+lor peynir(kaanlar)+yeşil çay

ögle
tavuk gögsü+yogurt+salata

akşam
tavuk yada sebze yemegi haşlama tabii ki
yanına yogurt olabilir yine..

bol su ve yeşil çay

1.5 ay boyunca koşu bandı arkadaşım olmuştu resmen.
belki amele vari bir şekilde 30 dakika kesintisiz 10-12 seviye arası koştum.
ve bunu 1.5 ay boyunca yaptım.

karbonhidratı ve yagı kestim yag yakımı sırasında.

sonuc 80-79 kilodan 69 kilo idi..

öyle kibrit kutularına falan takılma bence.

elbet kas kaybetmişimdir eminim fakat kas lanet olası yaglardan kurtulmak icin ne giderse gitsin mantıgıyla hareket ettim..

simdi ise yüzde 13 yag oranı 10'a cekmeye calışıyorum ve hacimlenmeye.
six pack hedefim..

son olarak 1 aydan birşey olmaz arkadaşım
sebze agırlık bir beslenme dene ölmezsin sonucta.
karbonhidrat ve yagı da kes minimuma indir bence.

bunlar benim kendi görüşümdür herhangi bir polemige yol acmaz umarım.

Sayın Oktayd ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim... lakin doktor kontrolü ile zayıflıyorum ve vucut sıkılaştırmak ve yağ kalori harcamak içinde fitness destekli yürütmeye çalışıyorum... programım ve sormak istediğim şuydu, biraz karışık olmus cümleler:) özür dilerim bunun için, şöylemek istediğim şey, diet listem ve programım, birbiri için uyum göstergesi yapıyormu, istediğim çok iri yapılı yani çok kaslı olmak istemiyorum enine geniş olmak hiç istemiyorum, sarkmadan, hafif kas ve zayıf biri olmak çokta zayıf değil, normal derecede, yani vucut şekillensin, göstersin ben buradayım diye, yani :) söylemek istediğim budur, ama önerileriniz için tşkler,
Zaten günlük yağ miktarım 3 yemek kaşığı :) tuz çok az şeker hiçmi hiç yok hamur işleri hiç yok, su tüketim,2.5 litre, yoğurt her öğün var salatada aynı şekilde, yemeklerim bol baharat üzerinden gidiyor, çünkü baharat olmazsa sanırım dieti 1 ay ancak yapabilirim,daimi yemek statüsünde yemiyorum sebzeleri haşlamada tüketiyorum, ve çok kötü oluyor tuzsuz, bunun haricinde, böyle bir program. tekrardan tşk ederim.

Son düzenleme:
Back
Yukarı