ercan gürgöze
Üye
bazı noktalar:
- kefir " whey "değildir...
yoğurt,peynir ile eş kapsamda tutulabilecek " mayalı ,yani yoğun bakteri kolonileri "ihtiva eden bir farklı bir malzemedir...oysa, whey "minimum ya da sıfıra "yakın maya ihtiva eden bir malzemedir...why ise konsatntre peyniraltı suyu tozudur,son derece kuru bir malzemedir...kefir ile aynı kapsama girebilmesi için bunun mayalandırılması ,sulandırılması,uzunca prosesten geçmesi gerekir...
-süt , ancak düzenli olarak ,sürekli içildiğinde fonksiyonel olur...bu durumda ancak ,sütü parçalayabilecek ,hazımsal bakteri oluşumları sindirim sisteminde oluşabilir...tabi ki ,ayrı içilmesi son derece önemlidir...nedeni:
**sıvı olması nedeniyle , mide , pankreas salgı ,enzimlerinin konsantrasyonunu düşürerek sindirim etkinliğini azaltması..
**diğer ürünlerin absorbisyonunu , kimyasal reaksiyon için gerekli olan "yüzey tepkime alanı "etkinliğini azaltması ...
ancak , sütten önemli bir kalsiyum kaynağı olarak bahsetmek son derece hatalı bir olay olur...nedeni, insanda kalsiyom akümülasyonu için "kalsiyum fosfat, kalsiyum laktat, kalsiyum glukonat " tiplemelerinden kaynak yaratılması gerekliliği...oysa , sütte "kalsiyum laktat" tiplemesi ağırlkıklııdır...(
-------------------------------------------
"%70 protein + % 20 karbonhidarat + %10 yağ " tipmelesi bütün dünyada sporcuların uzun süren, fonskiyonel beslenmelerinde isitisnasız kullanılan ve de başarılı bir yöntemdir...
maraton koşan bi sporcuyu ,ya da yoğun idman yapan , 800-1000 kcal /antrenman koşu öncesi ve sonrası glukojen depolarını " et ve yağ "ile kısa sürede doldurmak zor ,uzun ,hatalı bir prosestir..böylesi "etli, yağlı" beslenme uzunca süreçli bir rejimle vücut, " karaciğer , pankreas , böbrekler" haşat olabileceği üzere sağlığınızı önemli ölçüde kaybedersiniz...
beslenme konsuunda ,önemli bir kavram da "genotip beslenme "kurallarıdır...mantıklıdır, uygundur, neticede kan grupları oluşum dönemleri önemli kavramlar...tabi ki yapabilirseniz ?!...)
- kefir " whey "değildir...
yoğurt,peynir ile eş kapsamda tutulabilecek " mayalı ,yani yoğun bakteri kolonileri "ihtiva eden bir farklı bir malzemedir...oysa, whey "minimum ya da sıfıra "yakın maya ihtiva eden bir malzemedir...why ise konsatntre peyniraltı suyu tozudur,son derece kuru bir malzemedir...kefir ile aynı kapsama girebilmesi için bunun mayalandırılması ,sulandırılması,uzunca prosesten geçmesi gerekir...
-süt , ancak düzenli olarak ,sürekli içildiğinde fonksiyonel olur...bu durumda ancak ,sütü parçalayabilecek ,hazımsal bakteri oluşumları sindirim sisteminde oluşabilir...tabi ki ,ayrı içilmesi son derece önemlidir...nedeni:
**sıvı olması nedeniyle , mide , pankreas salgı ,enzimlerinin konsantrasyonunu düşürerek sindirim etkinliğini azaltması..
**diğer ürünlerin absorbisyonunu , kimyasal reaksiyon için gerekli olan "yüzey tepkime alanı "etkinliğini azaltması ...
ancak , sütten önemli bir kalsiyum kaynağı olarak bahsetmek son derece hatalı bir olay olur...nedeni, insanda kalsiyom akümülasyonu için "kalsiyum fosfat, kalsiyum laktat, kalsiyum glukonat " tiplemelerinden kaynak yaratılması gerekliliği...oysa , sütte "kalsiyum laktat" tiplemesi ağırlkıklııdır...(
-------------------------------------------
"%70 protein + % 20 karbonhidarat + %10 yağ " tipmelesi bütün dünyada sporcuların uzun süren, fonskiyonel beslenmelerinde isitisnasız kullanılan ve de başarılı bir yöntemdir...
maraton koşan bi sporcuyu ,ya da yoğun idman yapan , 800-1000 kcal /antrenman koşu öncesi ve sonrası glukojen depolarını " et ve yağ "ile kısa sürede doldurmak zor ,uzun ,hatalı bir prosestir..böylesi "etli, yağlı" beslenme uzunca süreçli bir rejimle vücut, " karaciğer , pankreas , böbrekler" haşat olabileceği üzere sağlığınızı önemli ölçüde kaybedersiniz...
beslenme konsuunda ,önemli bir kavram da "genotip beslenme "kurallarıdır...mantıklıdır, uygundur, neticede kan grupları oluşum dönemleri önemli kavramlar...tabi ki yapabilirseniz ?!...)
Son düzenleme: