dirseğin iç ya da dış tarafında olmasına göre genel anlamda 2 tane dirsek ağrısı vardır:
tenisçi dirseği (dış) golfçü dirseği (iç) kesimdeki ağrıdır.
egzersizleri, nedenleri, tedavileri internette bol bol bulabilirsiniz. Genelde dinlendirme, basit tedaviler ile bunların çoğu geçer.
Ama önleyici olarak şunu öneriyorum:
itiş ve çekiş hareketlerinde ASLA dirseği tam kilitlemeyin.
omuz için pres, bench press, deadlift, kanat için çekişte açarken dirsekleriniz dümdüz olup, kilitlenme noktasına kadar gelmesin.
hareketi yarım yapın demiyorum. kast ettiğim 3-5 derecelik çok hafif bir açıklık.
ve omuz ve göğüs için ayakta ve yatarak yapılan yana açış egzersizlerinde de kollarınızı sopa gibi dümdüz tutmaya çalışmayın. bu tam bir dirsek katilidir.
ben de dirseklerimden çok sorun yaşadım, bunu uyguladım ve şu an gayet iyiler.
deneyin, aradaki farkı kesinlikle göreceksiniz.
tenisçi dirseği (dış) golfçü dirseği (iç) kesimdeki ağrıdır.
egzersizleri, nedenleri, tedavileri internette bol bol bulabilirsiniz. Genelde dinlendirme, basit tedaviler ile bunların çoğu geçer.
Ama önleyici olarak şunu öneriyorum:
itiş ve çekiş hareketlerinde ASLA dirseği tam kilitlemeyin.
omuz için pres, bench press, deadlift, kanat için çekişte açarken dirsekleriniz dümdüz olup, kilitlenme noktasına kadar gelmesin.
hareketi yarım yapın demiyorum. kast ettiğim 3-5 derecelik çok hafif bir açıklık.
ve omuz ve göğüs için ayakta ve yatarak yapılan yana açış egzersizlerinde de kollarınızı sopa gibi dümdüz tutmaya çalışmayın. bu tam bir dirsek katilidir.
ben de dirseklerimden çok sorun yaşadım, bunu uyguladım ve şu an gayet iyiler.
deneyin, aradaki farkı kesinlikle göreceksiniz.