Lady.V.Vivien
Üye
dediğim gibi sebze ve salata çok önemli.hatta ben biraz sınırları zorlayacağım diyorsan meyveyi de yemeyi bırak.aynı vitamin ve mineralleri sebzelerden, yeşilliklerden sağlayabilirsin.en basiti domates ve salatalık yap kahvaltıda kendine akşam da maydanozlu marullu bir salata yap.çok yararı olur.meyvede çok fazla şeker vardır.ve de tadı güzel olduğu için kendini sınırlandıramıyorsun.bir kiraz daha yiyeyim yok bir elma daha yiyeyim.bitmiyor.
ama tüm diyetisyenlerin ortak kanaati istersen çuval çuval salata ye hiç zararı yok tam tersine inanılmaz faydası var.
kendi çapında diyip kendini de küçümsemenin bir manası yok.tabi ki diyetisyene gitmek iyidir ama gidemiyorsan az çok mantığını oturtabiliyorsun.işlenmiş tüm gıdalardan uzak dur.ekmek olsun şeker olsun.canın şekerli bir şeyler çektiğinde bal ye meyve ye.ama ihtiyacın varsa gerçekten.çoğu baklagilde protein vardır onları yiyebilirsin.et ve süt ürünlerini yemen gerektiğini biliyorsundur zaten.son olarak su iç.
bir de bir yerde okumuştum.haftada bir gün boş geçsin.abartmadan istediğin bir öğünde istediğin yemeği ye.kendini ödüllendirmiş gibi olursun.
salatalar tok tutmuyor tek sorun o ama yaz aylarında açlığım azalıyor bu ayda denememiştim.
haftada bir gün boş geçirmeyi nedense hiç denememiştim, niye denememişim hiç anlamadım. bana çok katkısı oluyor cuma günlerinde diyeti gevşetiyorum ve bu çok yararlı oldu. normalde 3 ay sonra deyip yapamıyordum ve bu moralimi bozuyordu şimdi haftada bir gün rahatça yemek yeme durumu çok iyi geldi