Arkadaşlar muscle developer dergisinin bir sayısında yanılmıyorsam bir yazı okumuştum ve bu dergideki yazılanların hepsinde bilimsel yapılmış bir çalışma kaynak gösterilerek yazılıyor yani bana göre sadece yazarın fikirlerinden oluşmuyor, isteyen arkadaşlar olursa dergiyi rapidshareye yüklerim ve hangi sayfada olduğunuda yazarım burdan ve daha net inceleyebilirsiniz, ve oradaki araştırmaların birinde şöyle diyordu , Protein tozu kullanan ve kullanmayanlarda iki grup arasında yapılan karşılaştırmalarda protein tozu kullanan grubun %30 daha iyi kas geliştirdiklerini ve daha çok performanslı oldukları sonucuna varılmış, artık karar sizin ister kullanırsınız ister kullanmassınız sorumluluk tamamen kişiye aittir, ama ben şöyle bir tecrübemi anlatayım sizlere, ben bu sporu antrenörlüğüne varıncaya kadar tam 6 yıl yaptım ve hakkaten o dönemlerde bilgimde gittiğim salon hocasından daha fazla idi, sağlık memuru oluşumunda avantajı vardı tabiki, dediğiniz üzere doğal yollarla yaptım bu sporu ama benim istediğim yeterli bir sonuca varamadım hiçbir zaman, ama toplamda yine 6 yıl aradan sonra 2009 ocak, şubat ve mart aylarında GNC nin protein tozu ile yaptığım antremanlar sonucu doğal yollardan body yaparken ulaşamadığım ağırlıklara ulaştım ve bu hakkaten benim çok hoşuma gitti, daha sonra apandisit ameliyatı olduğum için geçen seneki bu deneme yarıda kaldı, şimdi iyileştiğim için tekrar spora başlayacağım ocak gibi ve elimde optimum nutrition'nun protein tozu var ve bunu kullanacağım çünkü neden bir 6 yıl daha boşa çalışayım daha kesin sonuç olarak gördüğüm bi sonuç var elimde, böbrek ve benzeri zararlara gelince, eğer kullanmak istiyorsanız ve kendi sağlığınızı tehlikeye atmayı düşünmüyorsanız içinde sadece protein tozu olan kutuları kullanınız, başka katkı maddeleri veya performans arttırıcılar olmasın, böylelikle kendinizi daha güvende hissedeceksiniz, ve güvenilir markaları kullanınız, ve şunuda belirtmek gerekki yaptığımı araştırmalarda protein tozunun zararlı olduğnu söyleyenlerde var olmadığınıda, ben tam olarak bunları bilimsel başlıklar altında toplayarak bunları burada sunarsam son kararı siz verirsiniz gene, ama şuna inanıyorumki bu yıllardır tartışılan bi konu, tam olarak çözülebileceğine inanmıyorum fakat kendi inancımı soracak olursanız kutuda yazan dozların üstüne çıkmassak, yeterli su alırsak, yanında daha başka diğer maddeler ve ilaçlar alıp (bu herhangi bir hastalık olduğu için alınan ilaçlarda bu gruba dahil) böbreklerin yükünü arttırmıyorsak ve yinede kendimizi daha iyi hissetmemiz için gerekirse her ay bir sağlık kuruluşuna gidip böbrek fonksiyon testleri dediğimiz testleri yaptırırsak daha iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum, İyi akşamlar herkese...