Doğru mu yapıyorum?

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle forumda yeniyim, hepinizi selamlıyorum. Soruma gelince; 4 aylık sporsuz ve sağlıksız beslenmenin olduğu bir süreçten sonra tekrar spora başladım. Boyum 1.76 cm kilom 90, 21 yaşındayım. Haftada 2 günü karın-kardiyo olmak üzere 5 gün spor yapıyorum. Yaklaşık 150 gram protein ve 3100 kalori alıyorum. Kreatin, whey ve kompleks amino asit kullanıyorum. Marta kadar böyle devam edip ondan sonra definasyona girmek istiyorum. Tavsiyeleriniz neler?(Spora tekrar başlayalı yaklaşık 2 ay oldu)
Teşekkür ederim.

Amacın yağ yakmak ise şimdi başla, neden mart? Bir mantığı yok eğer başka bir sebebi yok ise.

O zamana kadar kas oranımı arttırmak istiyorum.
Bİrşey fark etmez, yeni başlayanlar kalorik açıktada yağ yakarken kas inşa edebilir (büyük ihtimal kas kütlesi ekleyeceksin, düzgün beslenme ve düzgün program ile) . ayrıca zaman az marta kadar çok birşey eklemeyemezsin.

Kardeşim 176 boya 90 kilo tahminimce en azından %20 yağ oranın vardır , bence proteini yüksek tutup biraz kilo vermeye çalış .

Şuan zaten kilomu pek göstermiyorum genetik galiba, kemikli birisiyim kilomu hiç bilmeyen kişilere (vücut geliştirme ile ilgilenenlere bile) sorduğumda en fazla 80 diyorlar. Bulk dönemi için 95 falan olurum diyorum.

Benim tavsiyem sana.
Yaglarini yak fit bir vucuda kavustuktan sonra.
Clean bulk yaparak hem kilo al hemde kas hacmini gelistir.

Natural sporcularin, bu spordan herhangi bir maddi beklentisi olmayan insanlarin bulk/cut olarak programlarini ikiye bolmeleri bana anlamsiz geliyor. 4 ayda ekleyebilecegin temiz kas kutlesi maksimum 1.5/2 kilo onuda yarim yamalak definisyonla kaybedeceksin. Low carb ile baslayip 15/20 gunde bir olculerini kontrol ederek yavas yavas karbonhidrati arttir, gozlemleyerek devam et, minimum yaglanmada sabitle kalorini. Dogru beslenme ve antrenman rutiniyle zaten 1 senede en baba endomorf olsan bile ekleyecegin yag kutlesi maksimum %3-4 olur. Yinede sen bilirsin, vucut senin, hayat senin.

Back
Yukarı