Bolum kurallarinda diez ze antreman programi kurallari ile yardimci oldugu icin oncelikle tesekkur ederim.
Genel Bilgiler :
Cinsiyetiniz: Erkek
Yaşınız: 25
Kilonuz: Baslarken 83kg, 9 gun sonunda 81kg
Boyunuz: 1.81
Vücut ölçüleriniz (sağ, sol ayrımları dahil):
Baslangic soguk olculeri(9.2.2009):
Boy 1.81m
Kilo 83kg
Boyun 40cm
Omuz 120cm
Gogus 100cm
Karin 94cm
Kalca 104cm
Sag Pazu 33cm , Sol Pazu 33,5cm
OnKol 27cm
Bilek 17cm
AltBacak 37,5cm
UstBacak 56cm
Yağ oranınız (%): %22 (Hesaplamada kullanilan kaynak: http://www.diyetform.com/default.asp?actions=vucutyagorani)
Vücut tipiniz (ekto,mezo gibi): Endomorf (Belirlemede kullanilan kaynak: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cut-tipleri-hakk-nda-t2944.html)
Ne zamandır vücut geliştirme yaptığınız: 9 Gun

Verdiğiniz uzun aralar: Antreman arasi olarak 3 Gun (haftada 4gun antreman), uzun sayilmaz sanirim?
Kısa vadeli hedefleriniz: Oncelikle yaglardan kurtulmak, 4 ay icinde yagsiz ve saglikli olarak 74kg a dusmek
Uzun vadeli hedefleriniz: Tum vucudu dengeli bicimde gelistirmek, ve bodybuilding i yasam tarzim olarak kabul ettigimi belli eden (protein tozu ve diger katkilar olmadan yapacagim) bir vucuda sahip olmak
Günlük Bilgileri :
Günlük olarak neleri takip edebilirsiniz;
* haftada kaç gün antreman yaptığınız 4 Gun
* antreman öncesi yaptığınız kardio hareketi,hızı,nabız sayısı,süresi: ip atliyorum
dakikada 20 tane, 5dk, pestilimi cikartiyor acikcasi, nabiz antreman oncesi 84 civari, antreman sonrasi sayamiyorum acikcasi
* gerdirme/esnetme hareketleri süre ve tekrarları yapmiyorum ancak ozelden veya burdan yardimci olabilecek, oneride bulunabilecek biri olursa gercekten cok sevinirim
* hangi antreman sistemini ve programını(hareketler-setler-tekrarlar) uyguladığınız Flexor hocamin hazirladigi https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html programini uygulamaya calisiyorum(Triceps Pushdowns, ve Wide-Grip Lat Pulldown,Seated (Cable) Row disindaki hareketleri)
* hareketlerdeki ısınma setleriniz,tekrarlarınız antreman onceki yukarida soyledigim gibi ip atlama yapiyorum, cardio niteliginde. 5dk + 30 saniye dinelenme + 5dk ip atlama, ter icinde birakiyor
* kullanılan ağırlıklar ve devam eden dönemde gerçekleşen artışlar (tek kol kaldirabildigim 12kg
triceps icin dumbell frensh yapiyorum fazladan onda da tek kol icin 3kg

* ağırlıkları nederece artırmayı planlıyorsunuz: ilk hedefim olarak tek kol 20kg concentration curl yapabilmek(8tekrar x 3set olarak), dumbell french tede tek kol 6kg a cikabilmek(8tekrar x 3set olarak)
* setler, hareketler ve kas bölgeleri arasındaki dinlenmeleriniz:
Antreman: setleri olarakFlexor hocamin hazirladigi https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html programini uygulamaya calisiyorum(Triceps Pushdowns, ve Wide-Grip Lat Pulldown,Seated (Cable) Row disindaki hareketleri),
Setler: 3 x 8 set olarak,
Dinlenme surelerim: her set arasi 30-40saniye arasi yorgunluguma bagli olarak degisiyor
* set ve kas bölgeleri çalışma süreleri,antreman süresi,antreman saati (hareket listesinde belirtilebilir): antreman yaklasik 1saat civari suruyor
* antremandan sonraki ruhsal ve bedensel durumunuz (yorgunluk,hayal kırıklığı,başarı,hala güçlüyüm,kafamı kaşıyamıyorum,vb
*antremandan sonra kolumu kaldiracak halim olmuyor acikcasi, ama bu yorgunlugun %70 i antreman basinda yaptigim cardio calismasindan geliyor, cok az bir calisma ama beni korkunc yoruyor, ama yorgunluk antreman sirasinda degilde antremandan sonra, oturunca cikiyor
ruhsal değişimler (agresifleştirme vb..): bazen uyku hali oluyor, birde dumbell french calistiysam evet kafami kasimak icin bile kaldiramiyorum kolumu
* bedensel değişimler (kilo artışı,yağ oranı değişimi,kas şekil ve ölçülerindeki değişiklikler,libidodaki değişiklikler vb..) Forumdan okudugum dogrultuda ilk 2 ay icinde ciddi bir sekil elde edebilmeyi beklemiyorum, kaldi ki daha 9 gun oldu(baslangic noktam olmasi icin actim bu gunlugu) su an icin bir gelisme yok sanirim, kaslarimdaki gerginlik hissi disinda
kas,eklem sağlığı durumundaki değişiklikler bildigim kadariyla olmadi
Diğer Öneriler :
Henuz cok yeniyim, bir deneyim yok elde ettigim (dumbell 3kg da olsa dumbell french te elinizden kacirirsaniz sirtinizi cok acitabilecegi disinda, bu yuzden zorlarken daha dikkatli olmaya calisiyorum artik)
Resim Ekleme
4 ay sonra resim ekleme karari aldim.
Uyguladigim Beslenme Programi:
Eski Beslenmem:
Sabah
5-6 Sekerli 2-3 Cay
100gr kadar tam yagli beyaz peynir
4-5 Zeytin
1 Yumurta
Bol miktarda recel, bal
Bol miktarda sarelle
Yaklasik 1 Ekmek
Ara Ogun
Bol miktarda buskuvi, cukulata, seker, cips
Oglen
8 Parca Pide(4 Tam)+1lt kola veya gazoz
veya
1 Tencere bol yagli, ketcapli, tuzlu makarna+1lt kadar kola
veya
ne bulursam kizartma seklinde yapardim+1lt kadar kola
veya
hamburger (genelde burger king double whooper dublex secim)+en buyuk boy kola
veya
1 tencereye yakin sebze yemegi+1lt kadar kola
Ara Ogun
Aksam
Ogle ogununun aynisi
Sabah saat 3-4 arasina kadar
Yeni Beslenmem:
Sabah
2 Sekerli 2 Cay
100gr kadar tam(bulabilirsem yarim) yagli beyaz peynir
10 Zeytin
2-3 Yumurta
Yaklasik 2 Dilim Misir Ekmegi (bulamadigim gunlerde %100 Cavdar yemege calisiyorum)
2 Bardak(toplam 500ml kadar Su)
Ara Ogun
Atistirma ihtiyacim oldugunda 1 avuc leblebi fazlasiyla tutuyor+1 Bardak Portakal ve/veya mandalina suyu(250ml kadar) (cevremde cok fazla grip olan varda)
Oglen
Yagsiz tavada bol tavuk gogusu (kucuk kucuk dilimlenmis ve biraz aci biberle karistirilmis hali cok guzel oluyor)+1lt kadar buzlu veya buz gibi su(tamamen asitli icecege olan ihtiyacimi karsiliyor)
veya
Cok az yagli pilav(aycicek veya zeytin yagi)+bol tavuk gogusu+1lt kadar buzlu su
veya
Cok az yagli(aycicek veya zeytin yagi) makarna+bol tavuk gogsu+1lt kadar su
Ara Ogun
Atistirma ihtiyacim oldugunda 1 avuc leblebi fazlasiyla tutuyor+1 Bardak Portakal ve/veya mandalina suyu(250ml kadar)
Aksam
Ogle ogununun aynisi+bol salata
Aksam saat 7 ye kadar
Atistirma ihtiyacim oldugunda 1 avuc leblebi fazlasiyla tutuyor+1 Bardak Portakal ve/veya mandalina suyu(250ml kadar) (cevremde cok fazla grip olan varda)+1,5lt kadar buzlu su
veya
Maksimum 1 Bardak dolusu misirdan(200-250gr) patlamis misir(tuzsuz, yagsiz, sade)+1,5lt kadar buzlu su
BESLENMEMDE ONEM VERDIGIM UNSUR:
Aksam saat 7 den, Gece saat 2 de yattigim zamana kadar sivi tuketimi disinda birsey yememeye calisiyorum. Yatarken ac karna yatiyorum, dogrumu bilmiyorum, ama benim kisisel dusuncem kilo vermemde etkili bir yol oldugudur. Ama saglik acisindan uygulamadan once kesinlikle arastirilmasini oneririm.
Sivi tuketimi:
Gunluk yaklasik 3lt - nadiren 3-4lt arasi- su tuketimim oluyor
Gunde yaklasik 500-750ml portakal ve/veya mandalina suyu tuketimim oluyor
Gelisme:
9 Gunde 2kg kadar vermisim
Sonuc:
Antreman agirliklari olarak cok gulunc bir konumda oldugumun farkindayim. Ama gerek antreman, gerekse beslenme olarak mumkun oldugunca dikkatli, bilincli ve sabirli olmaya calisiyorum. Ozellikle beslenme konusunda alistigim seyleri birakmam kolay olmadi acikcasi(ozellikle calisirken(ara ogunlerde) tukettiklerimi birakmak). Ama elimden geleni yapmaya calisiyorum, tum gelismeleri buraya not etmeye calisicam. Insallah basarili olursam, ve benden sonra benim durumumda birileri gelirse, isik tutmasi amaci ile.
Saygilar,
Duke
Antreman Günlüğü Bölümü
Bu bölüm antreman günlüklerinizi takip edebileceğiniz bir bölümdür.Bu bölümde genel sorular sorulmayacak,genel tavsiye istenmeyecektir.Resim ve video paylaşımı en alttaki resim ekleme kurallarına tabidir.*
Genel Bilgiler :
genel olarak neler belirtilmeli;
cinsiyetiniz, yaşınız, kilonuz, boyunuz, vücut ölçüleriniz (sağ, sol ayrımları dahil), yağ oranınız (%) , vücut tipiniz (ekto,mezo gibi), Ne zamandır vücut geliştirme yaptığınız, verdiğiniz uzun aralar , kısa ve uzun vadeli hedefleriniz
Günlük Bilgileri :
günlük olarak neleri takip edebilirsiniz;
* haftada kaç gün antreman yaptığınız
* antreman öncesi yaptığınız kardio hareketi,hızı,nabız sayısı,süresi
* gerdirme/esnetme hareketleri süre ve tekrarları **
* hangi antreman sistemini ve programını(hareketler-setler-tekrarlar) uyguladığınız***
* hareketlerdeki ısınma setleriniz,tekrarlarınız (hareket listesinde belirtilebilir)
* kullanılan ağırlıklar ve devam eden dönemde gerçekleşen artışlar (hareket listesinde belirtilebilir)
* ağırlıkları nederece artırmayı planlıyorsunuz
* setler, hareketler ve kas bölgeleri arasındaki dinlenmeleriniz (hareket listesinde belirtilebilir)
* set ve kas bölgeleri çalışma süreleri,antreman süresi,antreman saati (hareket listesinde belirtilebilir)
* antremandan sonraki ruhsal ve bedensel durumunuz (yorgunluk,hayal kırıklığı,başarı,hala güçlüyüm,kafamı kaşıyamıyorum,vb..)
* ruhsal değişimler (agresifleştirme vb..)
* bedensel değişimler (kilo artışı,yağ oranı değişimi,kas şekil ve ölçülerindeki değişiklikler,libidodaki değişiklikler vb..)
* kas,eklem sağlığı durumundaki değişiklikler
Diğer Öneriler :
her hareketin yapılış formu, tarzı
partnerli çalışıp çalışmadığınız
aksattığınız antremanlar
vg dışında düzenli olarak yaptığınız sporlar
yazılabilir.
Resim Ekleme
Günlüklere, önceki ve sonraki şeklinde resimler ekleyebilirsiniz.Bunun için dikkat etmeniz gereken kurallar şunlar ;
* Günlük Bölümleri Resim Ekleme Kuralları
1. Ekleyeceğiniz resim bütün forum ziyaretçileri tarafından incelenebileceğinden, sonradan pişmanlık duymamak adına resim eklemeden önce resminizin ahlaki uygunluğu hakkında 1 kez daha düşününüz.
2. Eklediğiniz resmin sonradan kaldırılmasını ve silinmesini talep etmeniz durumunda talebinizin gerçekleşeğinin garantisini forum yönetimi vermez.
3. Yorumlanacak özelliği bulunmayan, başlığın gelişimine katkısı olmayan, sıradan ve vücut geliştirme sporu için anlamsız resimlerin silinmesi ve bu resimleri paylaşan kişilerin üyeliklerinin gözden geçirilip yaptırım uygulanması hakkını yönetim saklı tutar.
not : bodyforumtr.com yönetimi süreç içerisinde kuralları değiştirme hakkını saklı tutar..
**esnetme hareket isimleri için
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/s...hlight=esnetme
***vücut geliştirme hareket isimleri için
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v...ersiz-f28.html
Genel Bilgiler :
Cinsiyetiniz: Erkek
Yaşınız: 25
Kilonuz: Baslarken 83kg, 9 gun sonunda 81kg
Boyunuz: 1.81
Vücut ölçüleriniz (sağ, sol ayrımları dahil):
Baslangic soguk olculeri(9.2.2009):
Boy 1.81m
Kilo 83kg
Boyun 40cm
Omuz 120cm
Gogus 100cm
Karin 94cm
Kalca 104cm
Sag Pazu 33cm , Sol Pazu 33,5cm
OnKol 27cm
Bilek 17cm
AltBacak 37,5cm
UstBacak 56cm
Yağ oranınız (%): %22 (Hesaplamada kullanilan kaynak: http://www.diyetform.com/default.asp?actions=vucutyagorani)
Vücut tipiniz (ekto,mezo gibi): Endomorf (Belirlemede kullanilan kaynak: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cut-tipleri-hakk-nda-t2944.html)
Ne zamandır vücut geliştirme yaptığınız: 9 Gun

Verdiğiniz uzun aralar: Antreman arasi olarak 3 Gun (haftada 4gun antreman), uzun sayilmaz sanirim?
Kısa vadeli hedefleriniz: Oncelikle yaglardan kurtulmak, 4 ay icinde yagsiz ve saglikli olarak 74kg a dusmek
Uzun vadeli hedefleriniz: Tum vucudu dengeli bicimde gelistirmek, ve bodybuilding i yasam tarzim olarak kabul ettigimi belli eden (protein tozu ve diger katkilar olmadan yapacagim) bir vucuda sahip olmak
Günlük Bilgileri :
Günlük olarak neleri takip edebilirsiniz;
* haftada kaç gün antreman yaptığınız 4 Gun
* antreman öncesi yaptığınız kardio hareketi,hızı,nabız sayısı,süresi: ip atliyorum

* gerdirme/esnetme hareketleri süre ve tekrarları yapmiyorum ancak ozelden veya burdan yardimci olabilecek, oneride bulunabilecek biri olursa gercekten cok sevinirim
* hangi antreman sistemini ve programını(hareketler-setler-tekrarlar) uyguladığınız Flexor hocamin hazirladigi https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html programini uygulamaya calisiyorum(Triceps Pushdowns, ve Wide-Grip Lat Pulldown,Seated (Cable) Row disindaki hareketleri)
* hareketlerdeki ısınma setleriniz,tekrarlarınız antreman onceki yukarida soyledigim gibi ip atlama yapiyorum, cardio niteliginde. 5dk + 30 saniye dinelenme + 5dk ip atlama, ter icinde birakiyor
* kullanılan ağırlıklar ve devam eden dönemde gerçekleşen artışlar (tek kol kaldirabildigim 12kg

* ağırlıkları nederece artırmayı planlıyorsunuz: ilk hedefim olarak tek kol 20kg concentration curl yapabilmek(8tekrar x 3set olarak), dumbell french tede tek kol 6kg a cikabilmek(8tekrar x 3set olarak)
* setler, hareketler ve kas bölgeleri arasındaki dinlenmeleriniz:
Antreman: setleri olarakFlexor hocamin hazirladigi https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t8672.html programini uygulamaya calisiyorum(Triceps Pushdowns, ve Wide-Grip Lat Pulldown,Seated (Cable) Row disindaki hareketleri),
Setler: 3 x 8 set olarak,
Dinlenme surelerim: her set arasi 30-40saniye arasi yorgunluguma bagli olarak degisiyor
* set ve kas bölgeleri çalışma süreleri,antreman süresi,antreman saati (hareket listesinde belirtilebilir): antreman yaklasik 1saat civari suruyor
* antremandan sonraki ruhsal ve bedensel durumunuz (yorgunluk,hayal kırıklığı,başarı,hala güçlüyüm,kafamı kaşıyamıyorum,vb
*antremandan sonra kolumu kaldiracak halim olmuyor acikcasi, ama bu yorgunlugun %70 i antreman basinda yaptigim cardio calismasindan geliyor, cok az bir calisma ama beni korkunc yoruyor, ama yorgunluk antreman sirasinda degilde antremandan sonra, oturunca cikiyor

ruhsal değişimler (agresifleştirme vb..): bazen uyku hali oluyor, birde dumbell french calistiysam evet kafami kasimak icin bile kaldiramiyorum kolumu

* bedensel değişimler (kilo artışı,yağ oranı değişimi,kas şekil ve ölçülerindeki değişiklikler,libidodaki değişiklikler vb..) Forumdan okudugum dogrultuda ilk 2 ay icinde ciddi bir sekil elde edebilmeyi beklemiyorum, kaldi ki daha 9 gun oldu(baslangic noktam olmasi icin actim bu gunlugu) su an icin bir gelisme yok sanirim, kaslarimdaki gerginlik hissi disinda
kas,eklem sağlığı durumundaki değişiklikler bildigim kadariyla olmadi
Diğer Öneriler :
Henuz cok yeniyim, bir deneyim yok elde ettigim (dumbell 3kg da olsa dumbell french te elinizden kacirirsaniz sirtinizi cok acitabilecegi disinda, bu yuzden zorlarken daha dikkatli olmaya calisiyorum artik)
Resim Ekleme
4 ay sonra resim ekleme karari aldim.
Uyguladigim Beslenme Programi:
Eski Beslenmem:
Sabah
5-6 Sekerli 2-3 Cay
100gr kadar tam yagli beyaz peynir
4-5 Zeytin
1 Yumurta
Bol miktarda recel, bal
Bol miktarda sarelle
Yaklasik 1 Ekmek
Ara Ogun
Oglen
8 Parca Pide(4 Tam)+1lt kola veya gazoz
veya
1 Tencere bol yagli, ketcapli, tuzlu makarna+1lt kadar kola
veya
ne bulursam kizartma seklinde yapardim+1lt kadar kola
veya
hamburger (genelde burger king double whooper dublex secim)+en buyuk boy kola
veya
1 tencereye yakin sebze yemegi+1lt kadar kola
Ara Ogun
Aksam
Ogle ogununun aynisi
Sabah saat 3-4 arasina kadar
Yeni Beslenmem:
Sabah
2 Sekerli 2 Cay
100gr kadar tam(bulabilirsem yarim) yagli beyaz peynir
10 Zeytin
2-3 Yumurta
Yaklasik 2 Dilim Misir Ekmegi (bulamadigim gunlerde %100 Cavdar yemege calisiyorum)
2 Bardak(toplam 500ml kadar Su)
Ara Ogun
Atistirma ihtiyacim oldugunda 1 avuc leblebi fazlasiyla tutuyor+1 Bardak Portakal ve/veya mandalina suyu(250ml kadar) (cevremde cok fazla grip olan varda)
Oglen
Yagsiz tavada bol tavuk gogusu (kucuk kucuk dilimlenmis ve biraz aci biberle karistirilmis hali cok guzel oluyor)+1lt kadar buzlu veya buz gibi su(tamamen asitli icecege olan ihtiyacimi karsiliyor)
veya
Cok az yagli pilav(aycicek veya zeytin yagi)+bol tavuk gogusu+1lt kadar buzlu su
veya
Cok az yagli(aycicek veya zeytin yagi) makarna+bol tavuk gogsu+1lt kadar su
Ara Ogun
Atistirma ihtiyacim oldugunda 1 avuc leblebi fazlasiyla tutuyor+1 Bardak Portakal ve/veya mandalina suyu(250ml kadar)
Aksam
Ogle ogununun aynisi+bol salata
Aksam saat 7 ye kadar
Atistirma ihtiyacim oldugunda 1 avuc leblebi fazlasiyla tutuyor+1 Bardak Portakal ve/veya mandalina suyu(250ml kadar) (cevremde cok fazla grip olan varda)+1,5lt kadar buzlu su
veya
Maksimum 1 Bardak dolusu misirdan(200-250gr) patlamis misir(tuzsuz, yagsiz, sade)+1,5lt kadar buzlu su
BESLENMEMDE ONEM VERDIGIM UNSUR:
Aksam saat 7 den, Gece saat 2 de yattigim zamana kadar sivi tuketimi disinda birsey yememeye calisiyorum. Yatarken ac karna yatiyorum, dogrumu bilmiyorum, ama benim kisisel dusuncem kilo vermemde etkili bir yol oldugudur. Ama saglik acisindan uygulamadan once kesinlikle arastirilmasini oneririm.
Sivi tuketimi:
Gunluk yaklasik 3lt - nadiren 3-4lt arasi- su tuketimim oluyor
Gunde yaklasik 500-750ml portakal ve/veya mandalina suyu tuketimim oluyor
Gelisme:
9 Gunde 2kg kadar vermisim
Sonuc:
Antreman agirliklari olarak cok gulunc bir konumda oldugumun farkindayim. Ama gerek antreman, gerekse beslenme olarak mumkun oldugunca dikkatli, bilincli ve sabirli olmaya calisiyorum. Ozellikle beslenme konusunda alistigim seyleri birakmam kolay olmadi acikcasi(ozellikle calisirken(ara ogunlerde) tukettiklerimi birakmak). Ama elimden geleni yapmaya calisiyorum, tum gelismeleri buraya not etmeye calisicam. Insallah basarili olursam, ve benden sonra benim durumumda birileri gelirse, isik tutmasi amaci ile.
Saygilar,
Duke
Son düzenleme: