ben spor salonuna 5 senedir devam ediyorm vücudum belirli bir şekile ve hacime gelerek bedenime oturdu 1 sene boyunca 5 kiloluk dambble lar ile havaya yumruk atarak çalıştım bunun faydasını da gördüm şuanda kolay kolay kimsenin denemesini tavsiye etmem ama yumruklamaya tahtalardan başladım şuanda duvarlara geçtim elin baya bir patlıyor kanıyor ve hatta ağrıyor ama alışınca da hissetmiyorsun şuanda duvarları yumruklıyarak parmakları ve yumruk atmamı geliştirdim kimse karşımda fazla duramıyor yani aslında elinde yumuşak bir bez sarıp duvarlarda çalışabilrsn
Karşındaki adamların, nasıl adamlar oldugundan bahsedermisin.
Ben 100 kiloluk bir adamin 70 kilo bir adam tarafından çenesinin darmadağın oldugunu gordum. Tek bir yumrukta ayı gibi adam yere yıgıldı ve çenesi kırıldı. Yani duvara vurmak, tahtalara vurmak kas kütlesi arttirmak bunlar hikaye.
Karşindaki adamın nitelikleri senin niteliklerinle kıyaslandıgında ortaya nasıl bir sonuc cıkar diye dusunuyorsun.
Boks sporunda, hızlı olmakta öyle çok güçlü olmak ayı gibi gorunmekten daha önemlidir.
Kuvvet arttirmak, hacimli olmakla ilgili değil zaten.
Bir kez aparkat yersen hayatında nasıl bir şey oldugunu iyi anlarsin.
üstelik kombine yumrukları daha saymadım bile.
Alttan ustten yandan yumruklar yedınızmı hiç. Bir kroşe bir aparkat bir miğdeye bir şakaklara.
Yani evde deneyim arka arkaaya sert yumruklar boşluğa doğru sallayın.
Bir allttan bir üstten bir sağdan bir soldan gorun bakalım nasıl kan ter içinde kalıyorsunuz.
Bodybuildinglede ilgisi yoktur boksun.
Boksta kullanılan ağirlik çalişmaları, momentum arttirmak için kullanılır.
Ayrıca dayanıklıık arttirmak ve patlamalı kuvvet kabiliyetinide arttirmak.
Arka arkaya seri yumruklar patlatacak birisi cıkarsa karşınıza o zaman anlarsınız.
Grogi durumuna dustugum icin iyi biliyorum. Bu işin, goruntuyle alakası yok. Bokslada ilgilendim yani.