Dumbell Omuz Press ne kadar tehlikeli?

bu konuda birçok konu var ama ben hala net bir cevap alamadım.15 yaşındayım ve bu spora evde yeni başladım programım şöyle:

pazartesi-
bench press-3*10
dumbell fly 3*8
barbell curl 3*10

çarşamba-
barfix 3*10
dumbell row 3*8
french triceps 3*10

cuma-
dumbell press-3*10
dumbell sıde lateral 3*8
squat-3*10

bu programda squat ı cok az agırlıkla yapıcam(max 5kg) o yüzden tehlikeli olacagını zannetmiyorum ama dumbell press sizce benim yasımdaki biri icin tehlikeli mi (10+10 20 kg ile çalıştığımı düşünün)

Yapacaksan yavas yavas ve dengeli yap.. Cok agır baslama.. Mumkunse yanında bırısı olsun.. Ve son tekrarı yaptıktan sonra kollarını dırek bosaltıp salma, sakınce yavasca ındır dumbell'ları omzun sakatlanmasın.. ;)

ya ben boyumu kısaltmak ıstıyorum body e baslıyalı bir bucuk hafta oldu boy kısaltıcı hareketler varmı gercekden olcak ama lutfen mesaj atın bana

ilk defa boyunu kısaltmak isteyeni görüyorum:D boyun kısalcağını düşünmüyorum en kötü aynı kalır ve konuyu dağıtmayalım lütfen o kdr kişi bakmış konuyla ilgili 1 mesaj var

tehlikeli bir hareket değil doğru ağırlıklarla yap fazla ağır kaldırmaya çalışırsan yapamazsın barla sakatlanını duydum ama dumbelle sakatlanan duymadım.

dumbell programındaki hareket yapılış tarzını gösteren resimlerde hareketleri yapan kişi oturarak yaptığı hareketlerde de kemer kullanmış onun sebebi ne

Aynı kalmıo basladık dahada uzadık vala pıskolejı bozuldu baslamdan 177-178 ıdım agırlık basdık dahda uzadık en az 180 oldum lutfen her seyı goze aldım amelıyatı fln varmı

Back
Yukarı